Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 971
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • На изток от Ада
Правих хистероскопия и цветна снимка на тръбите.  Тръбите ок но май са били възпалени някога. Аденомиоза на  матката от абортите май . Док смята с хормони да я лекува.  Имало и др лечение тестово, но док не смеела   . Чакам резултат от биопсия. На 5 01 ще ходим пак .

# 286
Мини, съжалявам за загубата. Поне имаш причина за аборта и не е нещо, което е можело да промениш. Кураж, почини и по скърби и напред всичко да е наред.
Момичета, минавам само да ви кажа, че са ми готови изследванията за тромбофилия и за абортивния материал. Имам няколко мутирали гена. А бебето ми е било със Синдром на Едуардс. Чакаме да ни излязат кариотипите.

# 287
  • Варна
Пак се вкарах във филма. Нещо не ми е лошо днес, а по принцип от седмица след като видях двете черти до снощи ми беше доста лошо. Гърдите сякаш и те не са особено напрегнати, само леко към гръдния кош усещам нещо. Какво правите в такива случаи? При всеки филм ли търча към спешното?

# 288
  • Sofia
Пак се вкарах във филма. Нещо не ми е лошо днес, а по принцип от седмица след като видях двете черти до снощи ми беше доста лошо. Гърдите сякаш и те не са особено напрегнати, само леко към гръдния кош усещам нещо. Какво правите в такива случаи? При всеки филм ли търча към спешното?
Колкото и смешно да звучи, аз правих точно това. Когато не е нещо, което може да се реши по телефона с АГ, а аз съм се притеснила, отивах до спешния кабинет или записвах първия свободен час за друг АГ. Изобщо не се притеснявах, нали си плащам.

# 289
Диди, аз бих отишла, за да видя дали всичко е наред. Или бих се обадила на следящия ме, за да видим кога може да ме прегледа. Или както там е реда за записване на час при него. Така бих била по-спокойна. В крайна сметка тревожността и притеснението не са добри за теб  не само защото си бременна. Пиши после какво си решила и как е минал прегледа, ако решиш да отидеш.

# 290
  • София
Диди аз с успешната ми бременност си водех бележки, кой ден ми се е гадило, кой ден гърдите са ме болели, симптоми и итн, защото ей така изтрещявах редовно. Искам да ти кажа че няма как да се успокоиш и през ден да ходиш на лекар.До такава степен проверявах гърдите дали ме болят че почнаха от мачкане да ме болят... Симптоми с последните две неуспешни имах повече отколкото с успешната ми, сигурно и си внушавах, но странно нещо е, какво да ти кажа...

# 291
Да спре да ти се гади е нещо, за което може само да се радваш. На мен с неуспешната ми се гадеше дори малко след К. С успешната пък един ден не съм усетила подобен дискомфорт 🤷🏼‍♀️
Дишай. Така или иначе гаденето, ако го има, в един момент (при повечето) отминава, може просто да е настъпил моментът. Същото важи и за напрежението в гърдите.

Стискам палци ❤️

# 292
Най-голямата ми грешка с успешната ми бременност беше, че не спирах да се тревожа... постоянно и за всичко. Ходех на лекар всяка седмица в началото (даже и по няколко пъти се е случвало при различни лекари), а после през 2. И така до края... така и не успях да се отпусна. Има няколко неща, които изискват спешно посещение при лекар, но от там нататък всичко останало най-вероятно е напълно нормално. Не спирай да си го повтаряш! Толкова много и различни усещания ще имаш, защото тялото ти се променя всеки ден. Не си причинявай излишния стрес да мислиш за всяко дребно нещо, защото вредиш така не само на себе си, но и на бебчето си.

# 293
  • Замък сред облаците
И аз в хора да не се прекалява с тревогите.
Гаденето, болките в гърдите и умората са много вариращи симптоми, включително в различни бременности на една и съща жена. Аз въпреки че бях на 800мг прогестерон, гадене усетих чак в 8-9 гс. А прогестеронът е основен виновник за тези симптоми и освен това не се секретира постоянно в рамките на денонощието от организма, вкл пиковете са при поставяне на лекарството. И пак може да има дни без гадене, дни където ти се гади 2 часа и дни където цял ден ти е зле.

Спешно посещение се налага при остра болка, тъпа постоянна болка (не усещането за мускулна треска което е от разтягане на матката), кървене от всякакъв тип, липса на усещане на движение на бебето (след 24гс).

# 294
Здравейте момичета, реших да ви пиша отново. Най после получих резултати от епикризата след аборта това което сегашният ми доктор ми каза е че са ме свръхстимулирали с хормони за задържане и явно те са унищожили самият плод страхотни лекари нямам думи и за да е още по гадно след аборта се е получила киста която е 6см  не ми дадоха никакво лечение за кистата чак след 3 месеца трябва да отида за да видим дали е още там .Дали на някой му се е случвало да има такава голяма киста и как се маха малко се притеснявам затова и отново ви пиша. Благодаря

# 295
  • Варна
Да, пълно куку съм и искам да не съм, но не знам как да не съм. Лошо ми е вече и гърдите ме болят. Може би защото снощи спах непробудно цяла нощ за първи път от доста време и затова днес съм се почувствала добре, не знам... До такава степен свикнах да се чувствам постоянно като парцал, че съм шах и мат като се почувствам добре. Даже в единия час, в който ми беше добре измих тоалетната Grinning Срам ме е от мене си вече

# 296
Mon93, аз бях с киста, но моята беше 3 см. Претърпя обратно развитие за 1 месец с прием на прогестерон по схема. 6 см ми се струва доста..а не са ти изписали нищо

Didi_Bidi, подкрепям мненията на момичетата. То е ясно, че няма как да сме спокойни, но са много прави.

# 297
  • Замък сред облаците
Мон, това е скандално… в коя болница се случва това и при кои лекари?

# 298
Didi, и аз с успешната си бременност нямах никакви неразположения, нито ми се е гадило, нито ме дразниха миризми и храни,  нито са ме боляли гърдите. Сега с неуспешната Б ми беше дискамфортно, стомаха ми беше разбъркан.

# 299
  • София
Мон, аз имах фоликулярна киста 4см (неспукан, задържан фоликул), ходих на двама лекари, единия ми даде прогестерон по схема, другия искаше да изчака да се спука сама, и ако не се, да почна антибебе хапчета. В крайна сметка се доверих на този с прогестерона, по-загрижен звучеше. За 3-4 дни всичко беше наред. Вероятно имаш остра болка в яйчника от разтягането му, като се спука кистата, болката ще отшуми.

Диди, пернали са те тревожните хормони, бременна си. Ако ти е супер неспокойно - отиди на лекар, но имай предвид че и по 5 прегледа да правиш, само прогестерон и ношпа могат да ти изпишат. Тогава ще се вкараш в друг филм - дали расте добре, щот има огромна разлика между апаратите на АГ и способността им за измерване. Няма никакъв смисъл да се буташ в хората и бацилите бременна. Гърдите и гаденето са различни всеки ден, не можеш да съдиш по тези симптоми за бебето. 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт