Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 596
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Не мисля,че има проблем,все пак се доизчистваш.Аз имам няколко кюретажа зад гърба си и никога не са ми изписвали антибиотик,не знам защо,но не съм имала и проблем.Единственият път в който имах проблем беше заради калпав доктор,който не ме беше доизчистил и на втория ден не ми капваше и капка,корема ми се поду и започнаха силни болки,последва втори кюретаж и нямах повече проблеми,но дори и тогава не са ми изписвали антибиотик.

# 481
  • София
Бъбълс този колаген пия аз, винаги има смисъл, приятелка избегна серклаж само на колаген ( дали е помогнал не знаем, ама сега се сетих и друга съфорумка избута с колаген третата бременност)

https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%85%D0%B8%D0%B4% … _B3_D0_B5_D0_BD-s
Бях чела една статия някъде на д-р Дуковски от Майчин дом,как колаген предписвал и имал ефекта на серклаж.Звучи ми обаче прекалено хубаво,за да е истина.

На някоя от вас случвало ли й се е да има инфекция в цервикален секрет,която да я няма във влагалищен?
Има ли възможност да се изследва цервикален секрет за Стрептокок Б например?

# 482
  • София
Чак ефект на серклаж не, но усилва там възможностите на некомпетентните ни шийки ( аз моята мисля да я запиша едно висше да изкара, че да стане компетентна Laughing). Вагинално прилаган прогестерон има ефект на серклаж по-скоро.

# 483
  • София
Чак ефект на серклаж не, но усилва там възможностите на некомпетентните ни шийки ( аз моята мисля да я запиша едно висше да изкара, че да стане компетентна Laughing). Вагинално прилаган прогестерон има ефект на серклаж по-скоро.
Моята горката е с основно образование и няма шансове за нея,иначе в небременно състояние държи интелигентен вид и много заблуждава.И около 20 г.с в рамките на дни,рязко се скъсява.
Слагах Утрогестан,антибиотик пих,магнезий венозно ми наливаха,Индометацин слагах ,но това не я спря.
  Намерих го Дуковски,но само цитиран:
На въпросния доктор обаче май нещо не му се носи добра слава ,аз от Майчин дом го познавам бегло,като ми беше секциото и мина един ден да ме пита кой се е навил да ми сложи серклаж в 21 г.с,че серклаж се слагал най-късно до 16 г.с.
Даже епикриза му дадох да чете,че мислеше,че съм се объркала .Аз разбира се раждах с "вълшебната папка" в багажа 😂

# 484
  • Варна
Малко ми е съмнителна тая работа чак да има ефект на серклаж. Може за някои да се отрази добре, но зависи организмът в какво състояние е и как ще приоритизира нещата. Ако имаме проблеми със стави, сухожилия, по-скоро там ще насочи ресурса. Бременността, косата, ноктите, кожата по принцип са му с по-нисък приоритет.

# 485
  • София
Гинипрал пускаха ли ти?

Умирам от смях с тези шийки, ама самоиронията лекува...

На моя приятелка серклаж и слагаха 24та... То като др Калчев, вика ужас защо си била на утрогестан до края на бременността, то е толкова опасно, ненужно, изписват го за щяло и нещяло.. Казвам имах конус на шийката от 26та седмица. Ооо да да, наложително е...

# 486
Аз бях с обикновен серклаж и на максимална доза утрогестан 3х2 си слагах и въпреки това не издържа всичко приключи в 23+5 дни

# 487
  • София
Гинипрал пускаха ли ти?

Умирам от смях с тези шийки, ама самоиронията лекува...

На моя приятелка серклаж и слагаха 24та... То като др Калчев, вика ужас защо си била на утрогестан до края на бременността, то е толкова опасно, ненужно, изписват го за щяло и нещяло.. Казвам имах конус на шийката от 26та седмица. Ооо да да, наложително е...
Е на мен Сигридов ми назначи Утрогестан и същия ми изписа магнезий да пия.Понякога се налага дори и на най-големите противници да го правят.Калчев пък си спомням,че като забременях и ми пусна освен ЧХГ и изследване за нивата на прогестерон и ми каза,че нямам нужда да пия.
Гинепрал ми пускаха в по-късна седмица ,към 26-та ми беше първия коктейл Гинепрал + Магагнезий (двете банки наведнъж).
Бая банки Гинепрал отнесох,а за магнезия се шегувахме,че крампи няма да имам до пенсия и съм в презапас.

# 488
  • София
Мани и аз бях налята на максимум. Спокойно да стане , и ще го излежиш, няма драма. Ти сега бактерия ли ще лекуваш?

# 489
  • София
Мани и аз бях налята на максимум. Спокойно да стане , и ще го излежиш, няма драма. Ти сега бактерия ли ще лекуваш?
Не,нямам нищо засега,но в понеделник съм на лекар и ще помоля да пуснем изследване на цервикален секрет (STI9) от Надежда ако ти говори нещо.
Иначе с Калчев правихме микробиологична биопсия (нещо като Фемофлор) на матката и всичко е перфектно,нищо няма,абсолютен баланс.И микробиологията е хубава,но цервикалния канал ми се иска да видим,че май това че влагалищния секрет е чист май нищо не значи 😣

# 490
Днес ходих на преглед, имам съсирек, който се е задържал в матката. Затворила се е преди да се изчисти добре. Сега съм на така наречения "химически масаж", (инжекции метаргин и бусколизин). Ако не се очистя, ще се наложи пак кюртаж.

# 491
Днес ходих на преглед, имам съсирек, който се е задържал в матката. Затворила се е преди да се изчисти добре. Сега съм на така наречения "химически масаж", (инжекции метаргин и бусколизин). Ако не се очистя, ще се наложи пак кюртаж.

А имахте ли силни болки като контракции след кюртажа?

# 492
Нямах никакви болки, до преди да ми бият този Метергин. Но и след него нямам кой знае какви болки, само където ми падна много кръвното и се чувствам много зле от него.

А имахте ли силни болки като контракции след кюртажа?
[/quote]

# 493
По въпроса с колагена - тъй като по-голямата част се разгражда в стомаха, дефакто много малка част стига до коса, нокти, кожа.... стави, сухожилия еле пък да има ефект на серклаж. Аз го пия от почти 5 месеца, но не очаквам чудеса, и не бихи рискувала само с него. Освен това няма научни доказателства, че наистина помага Wink

# 494
  • Варна
Ако имаш пропускливи черва - да. Той се използва даже за укрепване на пропускливи черва. Аз виждам голяма разлика при мен със и без колаген, особено когато тренирам усилено.

Общи условия

Активация на акаунт