Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 557
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • София
 Според други 2  със мн стаж стигал АП. Чака се и за час при тези със стаж .
Наси,тя дозата се коригира така или иначе в хода на бременността.
Следи се доплер след 10 г.с по спомен и ако има нужда се прави корекция.Пускат се и изследвания.
Но да,важно си е да те следи лекар ,който все пак разбира и има познания.
Това с НМХ и изследването на тромбофилии се прави отскоро (не повече от 10 години),преди това никой не беше чувал,така че вероятно е младите лекари да са по-запознати и заинтересовани от темата.
Най-решаващ ти е прегледа при феталния специалист около 12 г.с.Запиши час от рано,дори до София ела (ако не си от София).

# 541
  • Замък сред облаците
Не е съвсем така.
Голямо значение има типа тромбофилия, при някои въобще не се променя дозата - просто зависи кои фактори на кръвосъсирването са засегнати.

Доплер се прави след 18гс, преди това топлинната вълна има шанс да интерферира с костната генеза. Изключения правят случаите с доказан проблем с артериите където е наложително по-ранно следене.

# 542
  • На изток от Ада
Bubble,  ходя в София да още не е стигнало до бременност . Да горе долу знам , че е било рано да е ат инжекции проблема.. Но се  притеснявах. Како казах от епикризата от хистероскопия излезе хроничен ендометрит.

# 543
  • София
.

Доплер се прави след 18гс, преди това топлинната вълна има шанс да интерферира с костната генеза. Изключения правят случаите с доказан проблем с артериите където е наложително по-ранно следене.
Е как в 18 чак 😳 На първата фетална (БХС ) на мен са ми правили и двата пъти доплер,като с втората ми и успешна бременност,първия доплер ми е пускан още в 10-та и аз мислех ,че е практика.

Наси ,намерихте ли причинителя?
Не бяхте ли пускали ендометриална биопсия в Надежда,там какво излезна?

# 544
  • Замък сред облаците
Доплер за сърдечна дейност на ФМ да, той се гледа на всички фетални, а доплер на маточни артерии не се право толкова рано и редовно. А реално той се гледа за кръвоток и практиката е след 18гс, ако не е някакъв извънреден случай. Артериите се “отварят” чак 2-ри триместър и по принцип докторите казват, че първия триместър винаги са с “влошени” данни.
Доплерът на сърцето на плода не е показател за терапията, докато доплерът на маточните артерии може да е обвързан (пак не важи за всички).

Надявам се, че поясних какво имам предвид.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 18:05 от АА

# 545
  • На изток от Ада
Не сме открили проблема.  Аз писах . Всичко отрицателно.  Сега вече очаквам по нататък и имунологична биопсия .

# 546
Здравейте момичета. Нова съм в темата. Моята история е следната. Забременях през 11.2022. Всичко беше наред, на 09.12.22 чухме сърдечен пулс в 6 с, но на следващия преглед на 04.01.23 (10с) се оказа че развитието на ембриона е спряло малко след предишния преглед и сърцето е спряло. След огромни мъки с медикаментозен аборт, в последствие кръвоизлив и кьортаж, вече се възстановявам. АГ ми назначи ПКК и изследвания за тромбофилия след като разбрахме че бременността е прекъснала. Каза ми на 2 на 3 че има някакви леки изменения и ще се наложи при последваща бременност да си бия Фраксипарин. Абсолютно нищо повече не ми разясни, защото го коментирахме по телефона, трябваше при преглед да ми обясни подробно, но получих кръвоизлив и се наложи спешно абразио и отменихме часа за след месец, когато ще е контролен за след абразиото. Понеже се притеснявам за въпросните резултати, след като нямам никакво разяснение, дали може някоя от вас, ако е по-запозната да ми обясни кои са изменените показатели и какво значат.
Извинявам се за хаотичния пост, просто още съм под стрес от случилото се и не искам да изпусна нещо, защото може  да има значение.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 22:43 от Елена Апостолова 721455

# 547
  • София
Елена, съжалявам за загубата.

Сега се съсредоточи върху възстановяването, а за тромбофилията можеш да погледнеш тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1495247 Като цяло мутациите ти не са притеснителни, но в подобни случаи се препоръчва терапия, както ти е споменала АГ.

Стискам палци следващият път всичко да е наред.

# 548
Оф, чудех се кво да напиша, 5 пъти трих, трих и направо казвам. Днес е 27 ден от цикъл, имам някакви неразположения и кафяво зацапване, но съм си казала, че няма да бързам с тестовете за бременност и си викам да тествам с тестовете за овулация дали ще го бъде (чувам, че и те ставали положителни като стане чудото) и опа - положителен. Grinning Не минавам да се хваля, просто да споделя. С никой, нищо не съм коментирала, дори с мъжа ми, но нали знаете чувството, когато усещаш нещо..... И все пак ще изчакам още някой ден преди да направя истински тест.

Бъбълс, съжалявам, че чак сега ти отговарям - Безхаберието на лекарите е под всякаква критика. Да не говорим, че аз уж на частно нали, сума ти и пари наринах, за да получа уж сигурност и отговорност, ама явно пак не е достатъчно Wink Чудя се дали да и направя малко антиреклама на докторката ама хайде... някой друг път Wink П.С. Явно сме наборчета, аз също направих скоро 32 Simple Smile

# 549
  • София
НямаСмисъл , правилно си решила да си спестиш ранното тестване,аз така месец преди да забременея хванах една биохимична с ранното тестване и ми стана много криво после.
Дано резултатите са положителни ❤️

# 550
Оф, чудех се кво да напиша, 5 пъти трих, трих и направо казвам. Днес е 27 ден от цикъл, имам някакви неразположения и кафяво зацапване, но съм си казала, че няма да бързам с тестовете за бременност и си викам да тествам с тестовете за овулация дали ще го бъде (чувам, че и те ставали положителни като стане чудото) и опа - положителен. Grinning Не минавам да се хваля, просто да споделя. С никой, нищо не съм коментирала, дори с мъжа ми, но нали знаете чувството, когато усещаш нещо..... И все пак ще изчакам още някой ден преди да направя истински тест.

Бъбълс, съжалявам, че чак сега ти отговарям - Безхаберието на лекарите е под всякаква критика. Да не говорим, че аз уж на частно нали, сума ти и пари наринах, за да получа уж сигурност и отговорност, ама явно пак не е достатъчно Wink Чудя се дали да и направя малко антиреклама на докторката ама хайде... някой друг път Wink П.С. Явно сме наборчета, аз също направих скоро 32 Simple Smile
Би ми било интересно и полезно да споделиш в коя болница беше и при коя лекарка Simple Smile

# 551
И аз бих искала да знам, Няма смисъл. Мисля че ще е полезно.

# 552
Наталия Узунова, Софиямед. По принцип е изключително мила и добра, но определено смятам, че това, че има доста пациенти я кара да претаква хората. Поне с моите последни прегледи беше така. Реално последния ми преглед в 16 седмица беше под 5 минути, успях да я питам само за пътуването, което ми предстоеше, дали е уместно и дали не трябва да пия поне магнезий - можело да взема 1-2 Grinning ... Не успяхме да видим бебето добре тогава, защото уж много се въртеше, но и не успя да види, че имам и контракции, което беше нелепо, защото аз знам, че ми се втвърдяваше корема, но мислех, че това е бебето което се мести......  не говорим, че имах прокървявания в първия триместър на няколко пъти и бях на 3х2 утрогестан и реално малко след като го спрях стана това, което стана. Другото нещо, което на мен ми направи лошо впечатление е, че аз се записах на ЖК, а тя по принцип преглежда по ЖК в болницата и тогава нещо и се накриви шапката сякаш. Simple Smile Не искам да обвинявам жената, но бях във вторник на лекар и в събота вечерта вече бях с болки в кръста и с воднисто течение.. звъннах в неделя сутринта, защото се притесних, че може да са води, но тя не сметна за спешна ситуацията и ми каза, да дойда понеделник сутринта и да не се притеснявам. И него ден си се разхождах спокойно... направих си едни 5км като хората и най-вероятно съм допринесла за скоростното развитие на нещата, а именно до такава степен пролабирал мехур, че да не може нищо да се направи.

Редактирам се набързо: Естествено не издържах и си направих тест.... И има втора черта! Heart Оттук насетне само позитивни мисли Heart

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 15:14 от НямаСмисъл

# 553
Наталия Узунова, Софиямед. По принцип е изключително мила и добра, но определено смятам, че това, че има доста пациенти я кара да претаква хората. Поне с моите последни прегледи беше така. Реално последния ми преглед в 16 седмица беше под 5 минути, успях да я питам само за пътуването, което ми предстоеше, дали е уместно и дали не трябва да пия поне магнезий - можело да взема 1-2 Grinning ... Не успяхме да видим бебето добре тогава, защото уж много се въртеше, но и не успя да види, че имам и контракции, което беше нелепо, защото аз знам, че ми се втвърдяваше корема, но мислех, че това е бебето което се мести......  не говорим, че имах прокървявания в първия триместър на няколко пъти и бях на 3х2 утрогестан и реално малко след като го спрях стана това, което стана. Другото нещо, което на мен ми направи лошо впечатление е, че аз се записах на ЖК, а тя по принцип преглежда по ЖК в болницата и тогава нещо и се накриви шапката сякаш. Simple Smile Не искам да обвинявам жената, но бях във вторник на лекар и в събота вечерта вече бях с болки в кръста и с воднисто течение.. звъннах в неделя сутринта, защото се притесних, че може да са води, но тя не сметна за спешна ситуацията и ми каза, да дойда понеделник сутринта и да не се притеснявам. И него ден си се разхождах спокойно... направих си едни 5км като хората и най-вероятно съм допринесла за скоростното развитие на нещата, а именно до такава степен пролабирал мехур, че да не може нищо да се направи.

Редактирам се набързо: Естествено не издържах и си направих тест.... И има втора черта! Heart Оттук насетне само позитивни мисли Heart
Поредното безотговорно поведенение от страна на лекар
Честито и този път пухкаФ финал
Къде мислиш да се следиш този път и избрала ли си си лекар вече Simple Smile

# 554
  • Sofia
НямаСмисъл, тихичко честито! Стискаме палци. Този път всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт