Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 550
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
Ами аз съм доказателство, че не е така.

# 571
Аз също. Имам две бременности завършили с аборт. Нямам успешно завършила с раждане на живо дете. Втората не е заради тромбофилиите, но първата няма как да знам.

# 572
  • София
Ами аз съм доказателство, че не е така.
Аз също ,с първата и неуспешна бременност ми се разказа играта от тромбофилията първо,после от шийката .
С втората и успешна бях на терапия и тогава само шийката ми разказа играта ...

# 573
  • На изток от Ада
Аз също съм без успешна бременност. Май трябва да кача изследванията ми от Доцент Русев в някой от темите та и вие да се изкажете  ...

# 574
При мен първата беше неуспешна заради тромбофилия.

# 575
НямаСмисъл, тихичко честито! Лека и успешна бременност!

# 576
  • София
Пуснахме цервикален секрет,микробиология и PCR на някакви други.
Чакам с нетърпение резултатите и ако всичко е чисто ,май ще пробваме 🙂

# 577
Така.. Да ви разкажа какво се случи вчера. Решихме да отидем до Кърджали, мъжа ми да свърши работа. Разхождахме се и вечерта като се върнахме в тях и прокървях. Чух се с моя лекар с нагласата, да я пиша работата бегала, но той ме посъветва да отида до спешното в Кърджали да ме видят.. Е, погледнаха ме с коремен ехограф и там лекаря видя 2!!!!! плодни сака и ми изписа дуфастон 3х1 и почивка. Изпитвам смесени чувства в момента, от радост до страх, но най-вече притеснение.. Защо се появява това кървене? Четох, че като били 2 броя се случвало по-често ще, четох за синдрома на изчезващия близнак.. Малко психясах, някой ако може да даде акъл или подкрепа..
П. С. Понеже съм рисков играч, правихме туу онуй с мъжа ми в сряда, това сигурно също е допринесло..

# 578
Аз бях с близнаци и кървене от втория или третия ден след положителния тест. Едното спря да се развива след това, после ме тръшна вирус и загубих и второто,но е било заради вируса. Обаче да ти кажа и аз като четох при двуплодна бременност повече се случва и затова трябва да си изследваш прогестерона. Ако е в норма и кървиш значи организма иска да се изчисти... Да не те плаша, напротив, дано всичко е наред,но искам да ти кажа и другата страна на нещата. При мен явно си е имало проблем ( някаква генетична грешка при деленето) и имах кървене почти от + тест както казах,та си мисля, че организма беше тръгнал да се чисти,а ние с прогестерона задържахме нездрав плод до 10гс и се наложи кюртаж. А можеше да мине по леко.... Прогестерона ми беше в норма,и АГ така ми каза, че значи кървенето е било точно заради изчезващия близнак. Ако искаш за успокоение си го изследвай. Имаш ли тромбофилия, защото тогава утрогестан през устата е малко рисково също.
Дано всичко е наред,много се надявам да овладеете нещата,но си исках и второ мнение ако нещо те съмнява.

# 579
Прогестерон не съм изследвала засега. Тромбофилия имам много ниско рискова мутация хетерозиготен 4g/5g, не мисля, че ще е от значение.. Аз не знам дали дуфастона ще задържи плода, ако е "изчезващ близнак". Не знам какво да мисля, честно.. Пия си лекарствата сега и се моля всичко да е наред. С предната бременност пак имах кървене, но го ми изписаха 3х2 утрогестан до края на 3 месец.. Явно съм си много кекава и ще си кървя всяка бременност.

# 580
  • Варна
Казаха ли от какво кървиш? Видя ли се някакво отлепване или проблем с шийката? Спря ли кървенето? Аз в 6-7ма седмица прокървих също, не се видя проблем. С предната бременност пак същата работа. С хетерозиготи PAI и ACE съм и има подозрения, че от това се случва, защото кръвоносните съдчета все още са много тънички и най-малкия тромб може да ги разкъса. Тя тогава и тая дето ме уверяваше, че ще мина с Натаспин се светна и ми включи НМХ.

# 581
Казаха ми, че се случвало и да си почивам.. Питаха ме дали съм с асистирана репродукция, сигурно защото са 2 😁 каза че засега виждал 2 пък дали щели да се развият.. А аз пък стоях като ударена с мокър парцал от новината 😂 А иначе и аз съм с PAI хетерозиготен у моя доктор беше казал, че тромбофилията можела да прави такива неща 🤔

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 21:01 от НямаСмисъл

# 582
  • Замък сред облаците
Възможно е, да, сз и с двете Б имах прокървяване още 5гс.- отлепване и двата пъти без обективна причина.
Ако си още в Кърджали няколко дни, пробвай при Диана Йорданова да идеш ако искаш още едно мнение.
И секс оттук нататък никакъв, надявам се си наясно.

Дуфастон не се изписва с тромбофили - трябва да е утрогестан или циклогест. С дуфастона най-много мисед да стане.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 21:25 от АА

# 583
  • София
И аз щях да ти кажа да изследваш прогестерон.
Първата ми бременност бях със зверско кървене.До 14 г.с кървях доста обилно,единия път лежах в болница.
Твърдят лекарите ,че е било от тромбофилията,аз съм с високорискова и тогава не знаех за нея,постоянни отлепвания имах.
Биха ми Хориомон и след него брутално изкървях със съсиреци.После бях на 3 по 2 Дуфастон ,защото от Утрогестана ходех като пияна,много зле ми беше.
Нещата се овладяха в един момент,ама бременността приключи поради други причини.
 Не се настройвай,може и да е защото са две наистина едното да се "резорбира",май често се случва.Почивай.

# 584
  • Sofia
Дуфастон не се изписва с тромбофили - трябва да е утрогестан или циклогест. С дуфастона най-много мисед да стане.
И аз бих избягвала Дуфастона. С неуспешната ми бременност още не знаехме за тромбофилията и АГ ми предписа Дуфастон без да изследва прогестерона. След няколко дни прокървих, съответно ми увеличиха Дуфастона и до следващия преглед вече беше мисед.
Със следващата бременност пак прокървих, но този път ми изписаха Утрогестан вагинално и нямаше проблем. Кървенето спря и стигнах до раждане на живо и здраво бебе.

Общи условия

Активация на акаунт