Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 546
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз с мойте момичета прицапвах на почивки до 14-15гс, без да има видимо отлепване някъде, ама бях на терапия с НМХ, аспирин протект (който спрях) и утрогестан. Сексът ми беше забранен. Може да се окопават човечетата, стискам палци.

# 586
  • София
Утрогестан съм пила с неуспешната,страшно зле се чувствах както казах.
С втората слагах,но бях в 20 г.с.
С втората бременност  като пуснах второто ЧХГ,пуснах и прогестерон паралелно,за да проследим нивата.

# 587
  • Замък сред облаците
Утрогестан през устата първо минава през обработка от черния дроб оттам гадене и ниско кръвно. А докато има кървене не се слага вагинално.
Аз затова съм фен на циклогест - може и ректално да се слага, и вагинално. Аз лично нямах никакви странични ефекти от него, макар че някои се оплакват от запек и подуване на стомаха (нормално за прогестерон). За съжаление малко АГ го знаят, популярен е основно сред репродуктивни лекари, но е най-добрият прогестерон на пазара за момента.

# 588
  • На изток от Ада
Последните 2 бременностти пих и слагах вагинално утрогестан.  Само забави ааборта . Разбира се аз съм труден случай.

# 589
  • Sofia
Утрогестан през устата първо минава през обработка от черния дроб оттам гадене и ниско кръвно. А докато има кървене не се слага вагинално.
Това е така, но първо кървенето при мен беше слабо (тип зацапване), и второ много се бях наплашила от случката с Дуфастона. Почти бях сигурна, че той е виновникът за миседа. На фона на тромбофилията в никакъв случай не исках да приемам прогестерон през устата. Единият АГ ми изписа Утрогестана вагинално след преглед (тоест беше наясно за какво прицапване иде реч). А моята АГ държеше да е през устата, аз само й казвах "да, да" и си го слагах вагинално.

# 590
Много благодаря за мненията дотук. И аз се надявам просто да се окопават 😁 иначе аз имам останал утрогестан, и дотук съм изпила само 3 дуфастона.. Ще говоря да го сменим. Даже моя лекар като се чухме каза, че дуфастон е окей, но и той изписвал утрогестан.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 08:22 от НямаСмисъл

# 591
Здравейте,

Моите резултати излязаха и се оказа, че имам тромбофилия. ( три мутации от по-леките, така се изразиха, PAI и двете, които показват, че не се усвоява фолиева и Б12, забравих им съкращенията, всички са хетерозиготни ). Моля ви за насоки как да действам занапред. Къде да отида за терапия, кого прпоръчвате? ( знам, че това се прави преди нова бременност ) и имате ли препоръка за АГ за град София, който да следи такива бременности, да си знам? Искам да се подготвя колкото е възможно.

Хубав ден!

# 592
  • Замък сред облаците
Аз съм с ПАИ хомозигот, и двете за фолиева и Б12 хетерозиготни. Личната ми препоръка е:
- първична единична консултация с проф. Лисичков в Хематологията в Дървеница - отделя 40-50мин; разпитва и обяснява изключително подробно
- избор на АГ, който изражда и хематолог, който проследява в същата болница

Аз лично бях на НМХ от начало докрай заради изцяло дефектния ПАИ ген. С един аборт вече е възможно също да препоръчат профилактична терапия с хетерозиготен ген, но това ще преценят лекарите.
Аз лично съм безкрайно доволна от следенето и отношението на д-р Албена Гагова (АГ) и д-р Галя Кондева (хематолог) във Вита.

# 593
  • Sofia
+1 за др. Галя Кондева от Вита. И аз съм доволна от нея. Но съм се консултирала с нея само като небременна.

# 594
Благодаря ви, момичета! За информацията и бързите отговори! Страхотни сте!

Аз също съм посещавала д-р Кондева във Вита, заради необясними синини по тялото, но с идеални изследвания. Единствено тя успя да ми помогне и проблемът да изчезне. С удоволстие бих я потърсила отново.

Ще се радвам и на още препоръки и съвети, ако някой има към мен! Благодаря предварително!

# 595
При опити за бебе след аборт с мутация на фолиевата киселина нормално ли е да се приема 3 пъти на ден

# 596
  • София
Не, при мутация е нормално е да се приема метилирана форма, 400мкг на ден, тоест само една таблетка. Най-добре е да се пуснат изследвания на Б9 и Б12 преди това.

При опити за бебе след аборт с мутация на фолиевата киселина нормално ли е да се приема 3 пъти на ден

# 597
Аз в момента съм с дефицит доказан с изследвания и съм по 2 на ден. Метилирана форма . Три са много даже при дефицит доколкото ми казаха. Затова първо я изследвай,ако ти е в норма абсурд да пиеш по три.

# 598
Здравейте. Пред инфаркт съм. Ходих днес в Майчин дом да ме види моя лекар и познайте - нищо не видя. Не знам какво е видял този лекар в Кърджали, но... Как да е пуснахме кръвен ЧХГ и стойността е 550. В 5г.с. седмица съм. Не знам какво да мисля. Моля помагайте.

# 599
Как така от два сака сега нито един ? Ужас... При мен пък в Шейново виждаха два сака и ембриона,в Надежда един. Може да са се резорбирали....5гс си е нищо, в смисъл тогава още и пулс не се долавя...ако искаш звънни в Щерев и отиди,аз винаги ходех там заради хубавата апаратура, винаги всичко се виждаше там и ме взимаха още същия ден.

Общи условия

Активация на акаунт