Дванайсетокласници - тема 2

• 61 402
  • 790
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние отбелязваме бала в едно бистро - поръчваме кетъринг, а пийването е от заведението. На мен ми харесва, защото не "засядаме" на маса с яка вечеря, а е като коктейл. За другите деца канехме около 40  човека - роднини, наши приятели, техни приятели.
Ние сме се ориентирали към НБУ, специалност информатика. Надявам се, че там математиката ще е по-малко и на по-поносимо ниво. Програмата прилича на програмата, по която учи дъщеря ми в Германия. Говори се, че в НБУ изискванията са по-малко, но аз нямам лични впечатления. Но не искам да причинявам математиката от ФМИ на СУ на набора.

# 136
  • София
Но не искам да причинявам математиката от ФМИ на СУ на набора.
Защо? Каква е причината?
Питам като майка на математик, който първо мина през математическа паралелка в 125-то, сега е в ТУЕС, където УЖ ги скъсват от учене. Не съм видяла да се е счупил да учи, съвсем нормално учат по моите стандарти. Вярно е, че след 125-то всичко изглежда песен, там буквално ги бяха побъркали от математика, но все пак. Колко пък толкова да учат в СУ? ТУ не ви ли е вариант? Като евентуално средно натоварване?

# 137
  • тук-там
Уф, тъкмо мрънках, че не знам кога е фотосесията и се оказа днес. Ама тя болна и не можа да отиде. Навих я да я снимам в двора. Идеална есенна фотосесия, предвид че не съм събрала още шумата. Справих се мисля прилично, ама не можело да вземат моите снимки. Не били професионални. Ще кача за малко да видите (аман от услуги, които се взимат на сериозно!!!)
Скиорче, взимай оки за болките - добро нестероидно противовъзпалително е.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 20:31 от mtz

# 138
  • София
Момичета, влизам да се похваля, че "ни" приеха в университета в Амстердам Simple Smile. На 2-рия ден след подаване на документите! Предстоят разни процедури, но това писмо чакахме 🍀. Уточнение: Специалността не е нумерус фиксус.

# 139
Честито на детето! Да й върви по вода и бързо да намерите квартира Nerd

# 140
  • София
Честито, Перуанка! Да е щастлива с избора си наборката! Heart Eyes
И да "повлече крак" нататък, за следващите Heart

# 141
  • София
Честито, Перуанка! И син ми се е засилил към Нидерландия. Миналата седмица бяхме в юнифай, сега чака академичната справка. После ще подаваме и ще чака задачата. Харесал е Бреда и Саксион. Ходи усилено на рисуване.

# 142
  • София
Честито, Перуанка!
Много се радвам!
Хайде, на късмет да е за всички деца в темата!

# 143
  • София
Честитоооо! С лекота да й върви на девойката! Flowers Hibiscus

# 144
Честито, Перуанка!  Много успехи на детето и всичко с лекота да постига!

# 145
  • София
Eee, честито, Перуанка! Само такива новини да се чуват в темата. Коя е специалността?

# 146
  • Sofiа
Честито, Перуанка! Да е щастлива девойката с избора си и с удоволствие да учи следващите години.
Да повлечете крак и темата да се напълни с приети деца в желаните места!

# 147
  • София
Eee, честито, Перуанка! Само такива новини да се чуват в темата. Коя е специалността?
Media and Culture е специалността, тя това си избра още преди година сигурно. Има сега от февруари нататък т.нар. matching procedure за международните студенти, която е задължителна и без да се мине не може да се запише окончателно. Но доколкото знам тя е повече за самия студент да се увери, че избраната специалност е подходяща за него и ако има някакво несъответствие, от университета препоръчват по-подходяща за кандидата специалност. Например в същия факултет е и Communication science и би могло (примерно), ако се окаже, че Media and Culture не е perfect match според профила на кандидата и представянето му, да му препоръчат да избере Communication science. Само давам пример. Това знам за сега.

Предстои да се научи да кара колело хаха, живи и здрави само.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:31 от Peruanka

# 148
Перуанка, честито! Дано повлече крак твоето дете, да се пълни темата с такива новини!

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:41 от kasmet4e

# 149
Ох , че хубаво!!!!!!Браво на детето! Да е на късмет на другите набори!

Общи условия

Активация на акаунт