Дванайсетокласници - тема 2

• 61 423
  • 790
  •   1
Отговори
# 180
  • столицата
Марулета, ако няма сертификат, вероятно ще може да се яви на изпит по езика.

# 181
Може, ама не иска.

# 182
  • тук-там
Ами как няма да има? Нали задължително ще се яви. Няма как да не го вземе!
Моята отиде болна на изпит. И мен ме пипна нейния вирус. Няма оправия. Ковид, постковид. Тъкмо бях се посъвзела и пак. За детето ми е жал. Тя се труди доста, ама вирусите не питат Sad
Скиорче, опитай се да си дадеш почивка! Знам колко е трудно, 2 пъти за по месеци минавам през периода “полуинвалид”. Най-трудно е да махнеш контрола и да оставиш другите да се оправят както могат. Не се срина нито фирмата, нито семсйството без мен, ама контрол фрик докато го проумее …

# 183
Еее , MTZ,  пак ли? Бързо оздравяване!!!
  Ще ходи , как няма да ходи на изпита! Даже  мисля,че ще го вземе с С1 .
   Обаче , моите и двамата в напрегнат момент изпадат в някакви дупки. Не ги възпитах добре, някак си не успях да ги науча да са по-непукисти и по-уверени, с повече самочувствие.  
 Не знам как да го обясня, но винаги като се закучи работата и се налага мама да ги хваща за косите и да ги тегли на горе.Ще ми се сами да се хващат и да се вадят, не да ми мрънкат все на мен. И да измислям мотивационни речи и слова.
   Искам да си "бабея" на някой плаж, с коктейлче, или с книжката пред камината, а който си има дупки ,да си ги катери. Аз в моите достатъчно се наскачах. Ако майка ми знае за всичките ми несгоди и трудности и колебания, да е откачила досега. Скоро четох статия,че внуците наследявали доста от бабите по майчина линия. А майка ми е доста лабилна - пред най-малката трудност се срива, изпада в кризи.Явно децата са наследили .Тя и другата баба е такава де.
  Обаче ако е вярно, Кати ще е бетон!

# 184
  • столицата
Давай, Кати:)
Аз на моето дете преди ДСД- изпита силно ограничих контактите му. Само липсваше един Ковид да пипне и да обезмисли целия труд с карантина.

# 185
  • София
Марулетке, никакво МИО, сакън! Аз съм завършила МИО с немски (по наше време беше “върхът на сладоледа”) и много, ама много съжалявам. Зад това гръмко МИО (с най-високият бал в УНСС приемаха в него) не стои нищо смислено. Много повече полза за младежа ще е за завърши счетоводство, финанси или пък стопанско управление. Излиза с някакъв занаят в ръцете. Аз и един ден не съм работила по специалността си (то и не знаеш какво точно да работиш като го завършиш - външна търговия - дрън-дрън;)
Mtz, много ми е криво от това бездействие и най-вече че не мога да вдигна нищо по-тежко, а сме на финалната права с “онзи ремонт” на младежа - чистене и мебелиране. Аз и чорапите не мога да си обуя без да ме чуят всички. 🙈
 Днес разбрах, че съм скъсала и едната връзка на глезена.😕 Док. ме успокои, че ще си живея и така, освен, ако не искам да ставам художествена гимнастичка. Чак се замислих…🙄 Дано да успея да си напъхам крака в ски-обувката, когато му дойде времето. На фона на колянната връзка на щерката, тази май е някакъв бял кахър.
Сменям темата с по -приятна и няма да се оплаквам повече.
Моля някоя майка, която е в крак с модните тенденции в абитур. балове, да сподели какво предпочитат младежите. Костюм или панталон и сако? Каква риза? Спортни обувки (кецове) или класически кожени? Наборът с вратовръзка не го виждам. Не искам да си причинявам стрес в последния момент и аз започвам да се ровичкам из нета докато “нищоправя”;).

# 186
Момичета, да се похваля, че наборката е приета в един от  университетите в Холандия (не е нумерус фиксус).  Поискали са само да им изпрати програмата си по математика  за последните 3 год.и дипломата (ама нея чак юни:).

# 187
  • София
Честито, bunova!
И от мен глас "против МИО" и "за" счетоводство или финанси...
По темата "костюм/панталон + сако", мисля бях споделяла, че не знае какво иска, но иска да е разчупено. Какво означава това - нямам идея, но и не знам ще имам ли нерви да разбера. 🙈 Вратовръзка ще сложи, харесва му да експериментира със стиловете. Така, както носи панталони с ниско дъно и суичери, носи и ризи, памучни пуловери и официални панталони. Аз само не мога да си го представя с лъснати обувки. 😁

Днес е пуснал справката да се превежда. С тази скорост се надявам да приключи до Коледа. 🥴

# 188
  • София
Браво! Честито и на вас, bunova! Страхотно е, че вече може да си отдъхнете и сега да се отдадете на планове и мечти!🍀

# 189
Честито и на вас, bunova! И айде моето пожелание - успех с квартирата! Пък другото ще се нареди. Гледам пълни ни се вече холандската тема с новите попълнения Hug
Аз нямам младежи, но това което виждам последните години е, че харесват всякакви дрехи. И по- спортни и по-официални, и класически и по-нетрационни. Има лежерни и по-кипри от момичета.

# 190
Много благодаря! За квартира е рано, защото кандидатства в още 3 унита в Холандия, а 2 са нумерус фиксус и изпитите са през март. Chervenokoska_2, чета холандската тема отдавна и благодаря за споделената информация.

# 191
Айде детето да си намери точното място, което й е най на сърце. Иначе пожеланието ми за квартира е без оглед града и унито - изпращам изцяло положителна виртуална подкрепа. Heart

# 192
Skiorche защо пък Стопанско управление аз съм завършил Стопанско ами учиха ни за началници,ако мислите че в момента съм такъв жестоко се лъжете 😀Даже работя нещо за което изобщо не ми трябва висше образование ☹️Виж за счетоводството съм съгласен.

# 193
Chervenokoska_2, много, много благодаря!

# 194
  • София
На мен, някак все още ми е по-удобно, уютно и спокойно да си споделям тук тревогите и да обменям опит с неопитните. 😁
Чета и холандската тема, но там сякаш си решават по-сериозни проблеми от нашите, на вече установили се студенти.
Червенокоске, благодаря ти, че се включваш тук и по холандските въпроси!

Общи условия

Активация на акаунт