Дванайсетокласници - тема 2

• 61 410
  • 790
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Честито на Перуанчето ! Да е хаирлия и да повлече крак ! 🥂

# 166
Перуанка, честито на наборката! Почвайте да търсите квартира, защото съм чувала, че е доста трудно

# 167
  • София
За Школо: аз имам някаква системна грешка в родителския профил, за която съм сигнализирала на Школо съпорта няколко пъти, но още няма корекция. Виждам срочни и годишни оценки (последната година, 11 клас) по предмети, но накрая не ми смята средно аритметично коректно. Справката от канцеларията се издава с друг формат, там няма калкулация на обща средна оценка, има само годишните по предмети, хорариум и по години.

# 168
  • София
В Школо, меню Справки, нова справка - резултати от обучението... можете да я настроите за 5- те години или за които са ви необходими. Излиза хорариум по предмети и годишни оценки за всеки клас, както и годишен успех. Има си заглавна страница, профил и всичко. Накрая задавате да я видите в ПДФ формат, за да излезе във вида на официален документ. 😁
Нашата справка е същата тази справка, с изх.номер, печат и подпис на директора.

# 169
  • София
Да, така е, само дето моят профил в Школо не я вади коректна. Явно и в канцеларията на училището нямат доверие на Школо и си я правят "ръчно". Simple Smile

# 170
  • София
Школо имат проблем с пресмятането на средния годишен успех да 11 клас.

# 171
Перуанка, честито и да е на късмет за всички кандидатстуденти в темата!
Да са здрави и да им се сбъдват желанията !

# 172
  • София
Честито на Перуанчето Hug Дано е нейното и да е много щастлива и доволна от избора си!

Ние още се мотаме, разбира се. Справката е пратена за превод, тепърва се редактират мотивационни писма. Според мен акцентът му в писмата не е на правилното нещо, но той все знае по-добре от мен...Уебинар имаше на университета, беше хубаво да се включи, да научи подробности за програмата и пр. Нямал време! В к'ва се е хванал, недоумявам?! Laughing

# 173
След мъчително обикаляне из софийските магазини и бутици, днес по ранина се метнахме до Асеновград. Сагата с роклята е приключена. Посетихме един единствен бутик (за който и бяхме тръгнали, де) и още първата рокля докара на лицето на детето "онзи" поглед, който казва - намерих всичко, което търсех. От кумова срама да не приключим за 15 минути мери още, но нищо не можа да измести избора й. Присъстваше лично дизайнера, който ни направи отлична отстъпка, помоли да му я оставим като единствена бройка за представяне на "Златна игла 2022" и ни благодари, че сме го избрали. Ще се ходи за взимане на мерки и проба, но повече няма да го мислим. Камък ми падна от сърцето, защото тя все не успяваше да си хареса каквото и да било изцяло, а на мен ми беше много много мъчно, като я гледах така. Обувките и чантата вече са бели кахъри, бижутата вероятно ще са доста семпли и изработени от мен.
Преподавателят й по БЕЛ я е насочил да кандидатства комуникации, маркетинг или ПР. Тя отделно е гледала и някакви други неща. Сега остава и да ни сподели Nerd

# 174
След мъчително обикаляне из софийските магазини и бутици, днес по ранина се метнахме до Асеновград. Сагата с роклята е приключена. Посетихме един единствен бутик (за който и бяхме тръгнали, де) и още първата рокля докара на лицето на детето "онзи" поглед, който казва - намерих всичко, което търсех. От кумова срама да не приключим за 15 минути мери още, но нищо не можа да измести избора й. Присъстваше лично дизайнера, който ни направи отлична отстъпка, помоли да му я оставим като единствена бройка за представяне на "Златна игла 2022" и ни благодари, че сме го избрали. Ще се ходи за взимане на мерки и проба, но повече няма да го мислим. Камък ми падна от сърцето, защото тя все не успяваше да си хареса каквото и да било изцяло, а на мен ми беше много много мъчно, като я гледах така. Обувките и чантата вече са бели кахъри, бижутата вероятно ще са доста семпли и изработени от мен.
Преподавателят й по БЕЛ я е насочил да кандидатства комуникации, маркетинг или ПР. Тя отделно е гледала и някакви други неща. Сега остава и да ни сподели Nerd
Би ли споделила кой е този бутик в Асеновград, моля ?

# 175
  • Бургас
След мъчително обикаляне из софийските магазини и бутици, днес по ранина се метнахме до Асеновград.
...
Моите девойки, заедно с още няколко момичета от класа тази сутрин взеха влака от Бургас до Пловдив и от там с автобус до Асеновград. Може и да сте се засекли някъде Grinning Включиха ме по едно време на видео чат да ми покажат какво мерят. Сега чакам пак да се обадят да видим как е приключила обиколката.
Аз все си чета от години... много рядко се включвам, но тази година сигурно ще изпускам повече парата при вас Stuck Out Tongue Winking Eye
За кандидатстванията едната се е насочила към USA университети и колежи; пусна си за ранното два дни преди крайния срок, че трябваше да ходи до София... иначе сигурно щеше да е две минути преди крайния срок Sweat Smile
Другата се е насочила към Нидерландия. Щеше да пуска до средата на октомври... то мина целия месец... надявам се другата седмица вече да финализира изпращането. Тя ползва услугите на Интеграл (в Бургас нямаме офис на Unify за които чета доста хубави отзиви).
И за двете вариянт е СУ - ФМИ (задължително смятат да кандидатстват и чак в последния момент да избират ако се стигне до избор Sweat Smile), като в моментите, когато писането на есета, мотивационни писма, събирането на документи, попълване на един куп неща по разни платформи им дойде в повече се говори само за СУ и за зарязване на всичко останало.
Аз помагам... най-вече с експертно родителско мнение Stuck Out Tongue и юркане (това свърши ли ... онова направи ли... третото взе ли...)

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 21:54 от bisi_bg

# 176
Моята щерка я е обхванал световен мързел. Направо не мога да я позная. Цяла година се готви за кандидатстване е САЩ, всичко е приготвила и още не си е подала документите. Чака последния ден на последния срок. Аз гледам отстрани , защото хич не ми се иска да учи там. Иначе зяпа курсовете на ФМИ , но не се е напънала да решава много задачи. Дава го много лежерно, аз не се меся, а само подпитвам.

# 177
  • София
Честито на първото “почти-студентче”  ! Перуанка, завидях ти колко организирано и ориентирано дете имаш. Браво! Нека повлече крак в темичката!
Наборът постоянно симулира интензивно учене на затворена врата и бяга от най-елементарни домашни задължения. Ужасно съм му набрала, но стискам зъби. Представям си го “вечният судент”, завършил 4 “висши” и без работа.🤷♀. Разприте със сестра му продължават, не могат да поделят бюро, стол, изпразване на миална машина, пазар и кофата за боклук. Аз гледам да не се ядосвам, че всяко викване рЕзко ме подсеща за болежките в ребрата. Simple Smile
Да се отчета:
Скрит текст:
Вече лъхам на камфор, ментол и евкалипт от разстояние - новият ми парфюм:). Вчера за първи ден излязох навън да се поразходя в парка. Не беше най-приятното, защото всяка крачка ми се набиваше някъде под ребрата и ме караше да дишам като през сламка. Но се заинатих, че няма връщане назад. Намерих много добър кинезитерапевт и също вчера бях на едночасова процедура със всякакви апаратури, лазери, тоци и т.н. Добре ми се отрази, май това е по-краткият път към възстановяването. Оказа се, че имам множество дребни хематоми в междуребрените мускули, които трябва да се разнесат, за да ми преминат спазмите и неприятните усещания. Но човекът не изключи и микро-пукнатини на две от ребрата, които са особено чувствителни при допир. Накрая ми облепи целия гръб с кинезио-лепенки, които за моя изненада действат.
И като съм на тази вълна - предстои ни тези дни ЯМР на коляното на малкото скиорче 8 месеца след инциента. Стиснете едни палци и дано да стане чудо с тази връзка! Днес натрапчиво и упорито натяква, че трябва да се качи на ски, каквото й да и коства и то скоро (отборът заминава на лагер в Австрия след седмица, за сега без нея).Тя най-вероятно ще се качи “туристически”, но състезанията на този етап си остават мечта.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 09:10 от Skiorche

# 178
  • В светлината на слънцето
Скиорче, стискам силно палци и на двете ръце! Heart

# 179
Оххх, сърцето ми се къса за малкото Скиорче!!!!Стискам палци да е наред всичко!
   Голямата скиорка, и на теб палци да си намерила  правилният кинези  и да минават болежките.
   Момичета , случи се чудо! За пръв път , за 12 години, наборът учи два дни подред, с малки прекъсвания. Ходи да мести един шкаф у кака си  и да купи зелка за салата. И излезе само един път за два часа за кафе.
   Ставали чудеса!!!
   Това, след якото конско,което му изчетох в петък относно изпита за ДСД и лежерното отношение. Много било трудно,той се опитал, квото стане.И се опитва да ми играе на тънката струн, ама не мина. Казах му , да си налегне парцалите и да се стегне , щото първо мързелът му е неуважение към самият него.За кво си дава зор три години и си пиля времето в тая ДСД паралелка?!  Второ , неуважение към нас - една камара пари за уроци, лишавах се лично аз от доста неща, а и някакви надежди и очаквания имаме,които той самият заложи пред нас в 9ти клас.  Ако така се отнася с всяка следваща трудност , по време на следване ще има доста повече изпити, кво прайм?!
  И казах, че ще съм много обидена. Дано нещо му уври в главето,че е хубаво да имаш цели и мечти, ама трябва и да се напънеш за тях. Да си ги изработиш.
    Вчера ме информира какво и къде иска да учи - Пловдив и УНСС. Изненада ме интересът към МИО, но това ще е в случай, че си вземе сертификатът по немски.
   Имате ли мнение за Пловдивския университет?Аз нищо не съм чувала, защото не съм се интересувала де. Знам,че винаги са доста разнопосочни мненията,но ако споделите ,ще съм благодарна.
   Кати умира за вуйчо си и много обича,докато той учи или работи, да седи  под бюрото му  и да подрежда кабелите на слушалките,камерите и клавиатурите.Даже си има нейна, която с голямо усърдие бие.

Общи условия

Активация на акаунт