Дванайсетокласници - тема 2

• 61 433
  • 790
  •   1
Отговори
# 225
За дрехи, особено за момичетата, препоръчвам да се ориентирате най-късно февруари. Особено, ако се налагат някакви корекции - повечето места искат месец, два, понякога и три време. Играла съм го два пъти тоя номер, като първия път първа проба беше за началото на май - доста се напрягат децата.
Иначе днешните момичета са доста вещи в грима и косите. Лошото е, че повечето искат или си правят ужасно тежки гримове. Винаги се опитвам да ги убедя, че младостта е най-голямата им красота и предимство и да не се състаряват с 10-15г.

# 226
  • София
Честито, Bunova! Все така и с другите 3 унита. Аз почвам да се чудя има ли смисъл да кандидатства и на други места, след като това си искаше моята, в Амстердам.
По повод модата NL, не знам дали е чак толкова голям наплива, на дъщеря ми от класа никой друг не кандидатства там.
Истината е, че образованието е качествено и достъпно. Друг е въпросът климат, нрави и т.н. как биха понесли на младия човек и дали би се чувствал в свои води. Това важи за всяка държава.
.

# 227
  • В светлината на слънцето
Бройте още един, който ще остава в България. Роклята е нещо твърде далечно на този етап. Грим и прическа ще си прави сама. И аз не го разбирам това с фиксирането в бала. При толкова много топгримьори и звездни коафьори около мен (покрай работата), няма да ползваме услугите на нито един. Подкрепям с две ръце червенокоска за естествената красота.
Ico, при възможност Австрия и Германия (заради немския), даже и не си помисляй за Холандия.

# 228
  • тук-там
А някой към Германия насочил ли се е? Наборката само там и само медицина.

# 229
  • София
Балът е един повод за децата, да си изживеят емоциите, нещо като кулминация в края на един етап от живота им. Особено ако класът е бил хубав и сплотен, емоциите могат да бъдат и силни.
Нашите в събота, след първата фотосесия, се събраха вечерта в някакво заведение да хапнат. Прибра се към 12 и каза, че правили репетиция за бала. 😁
Почти целия клас са били, с обичайните 3 изключения, за които не бих се изненадала да пропуснат и бала. Просто тези деца не се почувстваха на своето място и не можаха да се интегрират за 5 години.

# 230
  • София
Аз не обичам да върша нещата в последния момент. Страшно спокойно ми е, че има рокля детето. Една грижа по- малко. Да не говорим, че цените се повишават много зимата.
За грима и прическата пак е индивидуално. Наборката освен червило, коректор на пъпките и понякога спирала, друго не слага. Абсурд да се справи сама.
Аз пък съвсем не разбирам от гримове.
Толкова харесвам пуснати коси за момичета на бала. Но роклята на наборката не позволява. Ще трябва да е вдигната.

Моето дете не случи на задружен клас. За радост се разбират всички, няма някакви изпълнения. Просто са на групички по няколко. Но мисля, че на бала ще бъдат всички в ресторанта. В дискотеката не. Няколко, вкл и моето, няма да ходят.

# 231
Ох, задружен. Това е и моя болка. Групички да искаш и при нас.

# 232
  • София
Скиорче, защо "отряза" следване в Германия с немски, а остави само Австрия?
Ами сигурно, защото съм пристрастна. 😂. Втората част от следването ми премина в Бавария, Регенсбург. Двама от съучениците ми учеха във Виена. Направо им завиждах като им ходех на гости. Австрия и австрийците са някак много по-близки до нас и можеш да си намериш приятелска среда, в която да се чувстваш комфортно. Следването им беше сериозно, но някак по-спокойно. В Германия стресът, поне за мен, а и за мъжа ми (тогавашно гадже), се оказа огромен. А и нямаше как да учим без да работим. Бях изпушила нечовешки:)
Та в Германия обичам да ходя само на екскурзия.
Сега предполагам, че възможностите за финансиране на следването са други, но “дойчовците” си остават същите бастуни.😉
На едни приятели дъщерята завърши във Виена живопис преди две години. Не съм разпитвала как се е реализирала после, но си остана там.
Mtz, към кой град се е ориентирала девойката? Моят мъж си мечтае щерката да учи медицина в Инсбрук, (да е близо до ските), но на този етап интересът към химия и биология е нулев.😂 Дано пък, ако реши, да смени само специалността, а не и локацията.Wink

# 233
  • В светлината на слънцето
Ауууу, Скиорче, като каза Инсбрук и веднага си представих самолетната писта.

# 234
  • София
Споделям впечатленията на Skiorche за австрийци и германци. Първите наистина са по-близки до нас, а вторите наистина са бастуни 😂. От работата знам...

# 235
  • София
Аз пък не обичам да се обобщава. След месец ще навъртя 20 лета в нeмска фирма и мисля, че имам богат опит с много хора. Шарени са - има и коне с капаци, и бастуни, и пичове,  и по-гъвкави люде. Последните може и да станаха такива благодарение на нас. 😎
Казах на щерка ми - има плюсове, има минуси, но мнението за хората в дадена държава на някой друг, не трябва да влияе на решението ти. А и все още мисля, че инженерство трябва да се учи в Германия, ако ще е в Европа.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 10:27 от bibi

# 236
  • София
Разбира се, че не може да обобщаваме, всичко е в кръга на шегата 😄. Толкова е субективно адаптирането в средата и едва ли на някой това какъв е обобщено манталитета на една нация му е най-водещия фактор при избора на държава за образование.
А понякога е най-важно гаджето къде е избрало да учи и нищо друго не е от значение! 😂

# 237
Момичета, моля за инфо. Има ли родители от немска гимназия , в която е започнал изпитът за ДСД ? Напр. Кърджали?

# 238
  • София
Момичета, моля за инфо. Има ли родители от немска гимназия , в която е започнал изпитът за ДСД ? Напр. Кърджали?

Марулета, писменият за всички е в един ден и не е минал за никого, ако питаш за него. Устните на различни места са по различно време. Вчера със сигурност е имало  устен в 73-то и на част от децата е вече зад гърба им,  днес сигурно пак има явяващи се.  Също и в 35-то.

# 239
Мдаа, Русалке, благодаря! И аз така знам и помня.Само че, наборът прехвърча в голямото и каза,че учителката казала, че някъде вече тече писменият. И ако може някой да пита теми и аспекти, щото на нея колеги не й казвали. Аз се опитах да го убедя,че това е невъзможно просто, но той казва Учителката каза!!!
  Ще се гръмна вече с тая наша даскалица!!! Как може такова нещо?! Не стига ,че не проведе подготовка както трябва, а и непрекъснато ги дезинформира.
    Не знам наборът ще прай ли бал, ама аз  само да завърши, ще наема една къща за гости и ще ви поканя да ви почерпя!!!То толкоз мрънкане вече толкоз години изтърпяхте от мен, за което благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт