Дванайсетокласници - тема 2

• 61 432
  • 790
  •   1
Отговори
# 210
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бунова, честито!
Ех, колко е хубаво да чета такива новини!
Детето каза, че може да не иска събиране с родата за бала, но държи ако я приемат в Американския, да си направи един запомнящ се, каквото и да значи това, купон с най- близките приятелки вкъщи.
Надявам се края на март, когато излязат резултатите, това да се случи.

Баловете, баловете...
Наборката си намери фризьорка и гримьорка и вчера си уговори час за пробни прическа и грим през декември.
Надявам се да се хареса. Усещам едно леко нежелание да се занимава с тия неща, но в същото време осъзнава, че няма как да стане сутринта на 24 май, да се среши и да иде на бал.
Тя е с очила и иска да е с тях, не иска лещи. И от снощи жената и изпрати сигурно 20 снимки на грим, подходящ за очила. А колко снимки на прически, то нисък кок, то висок кок.... Както е зодия Везни и все се колебае, си я представям как се прибира от студиото в деня на бала, сваля кокове, грим и изкрещява : Нищо не ми харесва, няма да ходя на бал. 🙈🙈🙈

Марулетке, чакай да се допълня заради теб.
Един съвет от мен: Търсете информация за университетите, но не изпадайте в крайности от това кой какво е казал. Хора всякакви, мнения, всякакви.
Аз за Американския, НБУ, СУ( това е редът на желанията ѝ) чух и прочетох хиляди неща. Ами отказах се. В това отношение детето се оказа по- мъдро от мен. Търси съвет и мнение само от хора, пряко свързани с дадения университет и специалността, тоест учещи там или наскоро завършили.
За Американския се наслушах на : Ауу, толкова пари ще дадете само щото е Американски, то същото и във всеки университет. И то от хора, които нито са учили там, нито децата им или близки деца са учили.

Познавам двама човека, завършили Американския, много добре реализирани и казващи само хубави неща. Познавам и майка на момче, завършило преди 2 години, също е много доволна и впечатлена, казва, че синът й също.

# 211
И ние твърдо оставаме тук, в България.
Постоянно отстрани е промивки на главата, как не си струва и т.н.
Ами и той не иска, а и аз не натискам, каквото и,  както реши.
Иначе ми е дейно детето, работи и всеки ден е на педал, свикна.
За бала - колебае се за сибрка, но е 25ти, четвъртък или пък да е отделен ден? Харесах даже и място.
За костюм/сако/панталон/спортно/неспортно не му е увряла главата още.
Понякога си казвам с момче по - лесно Simple Smile, но като доближи и заедно с НВО за седми ще ми е супер!

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 08:33 от janakrasi

# 212
Бунова, честито! Така се диша по-спокойно!
Марулетка, тук съм. Чета, но нямам чного време да пиша, че сме в едни ремонти. Те моите край нямат, ММ вече ще иска развод. Обещах му, че е последно за тази година 😁 Да покажа острова, който ми сътвори заедно с баща ми. Сега ще сменят само гърба и плота на мивката.

А на набора датата за DSD е 22.11. Устния ще е декември. Много съм ядосана на учителите. Били са си шута и са на обучение, познайте къде - Карибите Rage Нямат ФУЧ немски, нямат нищо. Каквото научили, научили.
За костюм се е ориентирал за цвят - син или черен, понеже дамата ще е с червена рокля. В Бест сикрет има добри намаления на маркови костюми, но не съм сигурна за размера. Ще ходи в МОЛа да мери марките и може оттам да поръчаме. Абе малко ми е още далечно.

# 213
Skiorche ами не знам колко му е добър немския но все пак учи в езикова гимназия с първи език немски така че ако отиде да учи в Австрия или Германия със сигурност ще го научи.Аз сякаш клоня към Австрия 😀

# 214
Писа , Карибите?!?!?! Това е .....нямам думи, не знам.Не че ако си бият камшика точно сега някъде в Европа е окей, ама Кариби..
   Островът е трепач, този кухненския.

# 215
Наборката се е записала на отворени врати към Американския университет. От университета са организирали транспорт и нощувки за желаещите дванадесетокласници в гимназията. Тъкмо ще реши дали иска да учи там, че все още се колебае дали да кандидатства в него. В Холандия е подала вече в два нумерос фиксус и още в един университет, но все още нямаме отговор, а и не се надяваме на положителен( нали е професионална гимназия)   За бала взе да гледа рокли по нета. Много пари не и се дават за рокля. Освен това директорката ги е предупредила и за дресс  код- без дантели и пера на бала.

# 216
  • София
Скиорче, защо "отряза" следване в Германия с немски, а остави само Австрия?
Марулетке, големият ми син завърши УНСС. Негов приятел стопанско управление в СУ по същото време и беше много по-доволен. Ние избрахме УНСС като най-голям за икономика.
Мислех и наборът по пътя на баткото - стопанско управление в СУ (с френски Wink и после - софтуер. Обаче вече надделя мнението направо за информатика в НБУ. Мои са изказванията срещу многото математика във ФМИ или ТУ. (от личното ми обучение Wink
Каката завършва информатика в Германия. Много сериозно учене. Но наборът като видя трудностите с квартира и  учене, не иска и да чуе за чужбина. (При положение, че повечето му приятели вече заминаха за Нидерландия )

# 217
Не мога да си представя директорката, която налага дрес код на завършващите Thinking Опитвам се да осмисля защо искаш да наложи своето, като този ден не е неин, а на децата, не е учебен, не е в училище. Освен това, ако присъства (уточнявам, защото някои директори са много опаки и не ходят), не заплаща нито стотинка за това, а всичко се поема от абитурентите (разбирайте техните родители). Разбирам детето да не харесва определени дрехи, но някой да каже - това няма да носиш...

# 218
Едва ли ще върне някоя абитуриентка, която си е сложила пищна дантела.  Просто от началото на годината се опитва да им втълпи, че е добре да бъдат по - семпло облечени и не прекалено натруфени. И много успешно и се получава, защото  девойките в  гимназията  много я слушат- голям авторитет е за тях.  Ходихме в два бутика за рокли и щерката категорично отхвърли рокли с дантели, пера или пайети. Склонна е на пришити камъни, ако са диаманти:smile:

# 219
  • София
И аз леко се втрещих от директорката. Чувала съм и за други подобни изцепки на директори. Не го разбирам.
На дъщеря ми роклята е с дантела, определено не е натруфена, напротив.

Пък е и въпрос на вкус.
Не намирам за удачно директори, учители, роднини, пък дори и аз като майка, да и налагам мнение за облекло на тая възраст.

# 220
Да ви кажа, не съм наясно тя каква рокля ще си избере, но като обикаляхме бутиците аз си харесах много рокли за себе си. Добре е нейната да е по- семпла, че да останат финанси и за мама. И от вчера се чудя, коя от нас ще е по-щастлива на бала. Наборката ми е последното дете ученик и на бала и мисля сериозно да се веселя. Имам чувството, че след 24 май ще живея втора младост- без ученици в къщи.

# 221
Мойто дете е от онези, дето имат коси в цветовете на дъгата и халки къде ли не. И като каза - на тоя ден съм принцеса... Ей затова роклята ми беше голям дерт, защото трябва да е хем официална, хем малко dark.
На този ден не планирам абсолютно нищо. Ще съм шофьор, хамалин и какъв ли не обслужващ персонал. Сестра й ще си дойде от Нидерландия и ми забрани да поемам момичета за грим за този ден, тъй като трябвало да им обърна внимание само на тях. Ако доведе гаджето си (германец), ще го пуснем в средата на крясъците да се отърка малко в нашенската дандания (не коментирам дали е хубаво, но каквото такова) Laughing Фотографката ми е много близка и в момента се обмисля къде ще ги карам. Почерпка семпла вероятно предишния ден в пицария само най-близките - ние сме една шепа хора.
Това ми е последен абитурентски бал - №4. Ние отдавна сме самостоятелни с мъж ми покрай децата и си имаме собствен ритъм. Малката ще живее за момента с нас, по-натам ще се види.

# 222
  • София
Никога не ми е тежал фактът, че имам ученик. Дори и като малък беше достатъчно самостоятелен, да се разхожда и развозва из цяла София. За училище, учене, рядко съм се притеснявала.
Нещата, за които се притеснявам покрай него, са по-скоро особености на характера, нрав, разни такива неща, които ще си останат, независимо дали е ученик или не, а аз като негова майка все в тях ще се вглеждам.

И много обичам безсмислени забрани, направо зорлем ме карат на провокации. 😂

# 223
  • София
И аз да попитам за бутика в Асеновград Simple Smile
Приемам и идеи за салон за грим и прическа (да е на едно място) в София - близо до Лагера, Медицинска академия, Хиподрума, Красно село.
Ще съм благодарна да ме насочите, защото като ви чета, започвам да мисля, че закъсняваме с организацията.

# 224
  • тук-там
Хич не мисля преди април да се занимавам с тази тема. Нито наборката. Така или иначе май само в Бг се преекспонира твърде и не мисля, че е много възпитателно. Гърчът им тепърва започва. Не знам какво толкова ще празнуваме. Разбира се, ще купим рокля, ще направим прическа и грим, но с последните 2 и сами можем да се справим. Тя сама ми каза, че си прави по-добре косата от моята фризьорка.

Общи условия

Активация на акаунт