Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 673
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
При драконите не е ли принципът: който успее да установи връзка с дракона - за него си е?
Казах го като шега. Естесвено, че който установи връзка  за него си е дракона. Само че преди Емонд се ерчеше че да отдаде око, а да получи дракон  значело че той е на плюс от размяната и няма претенции за ослепяването си. А се оказа, че има такива.

Веско не говори глупости. Тримата които са обяздили диви дракони нито са благородници, нито имат инструктори, нито специална кралска благословия. Денерис да не би да имаше инструктори или кралска благословия?  Емонд също нямаше кралска благословия или инструктор, просто рискува и спечели. Ако дракона те приеме - летиш. Ако не те приеме - ставаш на препечен фъстък.
Не знам кой говори глупости,
Скрит текст:
тримата за които говориш прозрение ли получиха че ги вика дракон? Не отидоха ли по заповед на Ренира? Кой от стотината опитали реши че този ден му се язди дракон? Обстоятелствата бяха екстремни.
Денерис пък какъв пример е???? Кой какво да й даде на нея? Последната носеща името Таргериан и тя беше пред свършен факт, има дракони и живее или изгаря и умира.

# 106
Честно казано не помня вече, останало ми е в главата от някакво старо интервю още от тогава, ще потърся по-късно.

Ето част от блога му, имаше още някъде за това, че Бран е идея на сценаристите, но това вече по-късно ще го търся.

# 107
EdelV, как да не чакам края? Цялата Азор Ахай линия я направиха на нищо, мелисандра излезе по-некадърна от горската врачка на Церсей. И още сто простотии. В книгите останаха трима потенциални азор ахаевци, Бран дали е нощния крал или друга връзка имат, Санса принизена до мечтаната рокля и все такива. Мен лично ме вълнува също има ли Ланистър/и с таргариенска кръв.
Най-малкото - у дома се караме като деца кое как било 😀

# 108
  • Варна
Честно казано не помня вече, останало ми е в главата от някакво старо интервю още от тогава, ще потърся по-късно.

Ето част от блога му, имаше още някъде за това, че Бран е идея на сценаристите, но това вече по-късно ще го търся.
Скрит текст:
Tова го знам. Нищо конкретно не е , знаехме го от първи сезон, че няма да е същото. Дали Брон, Едмур Теон или Аша накрая ще са живи, не е важно, те са второстепенни герои.
Основните неща обаче  - кой сяда на трона, кой губи трона и кой печели битките са същите като в сериала.
Освен ако не е казвал нещо ново,което не съм чула, затова питам за източник.
Бран да не е крал накрая е генерална промяна и честно казано не ми се вярва да е измислица на ДиД.

Мен лично ме вълнува също има ли Ланистър/и с таргариенска кръв.
Най-малкото - у дома се караме като деца кое как било 😀
Това ти го гарантирам, че няма да се разбере на 100%. Чичо ще постави знаци, а после и внуците ни ще се дърлят Тирион Тарг ли е или не?  Joy

# 109
  • The point of no return
Очаквах много повече от 10-и епизод, а ми липсваха много неща, та чак не ми се коментира. Както написа diavolo, магията сякаш изчезна с Висерис, а за мен и в по-ранните епизоди със смяната на Мили.

Може да са качвани тези зад кадър снимки, но си ме радват, така че ето ги пак. Flowers Hibiscus

Скрит текст:

# 110
От финала не съм съвсем доволна заради нещо в темпото и настроението, не мога да определя точно. Еп.9 в другия клан беше по-добър и очаквах надграждане. Обаче най-нещастен беше мъжът ми и рева дълго. Той не прочете историите и очакваше Деймън да се появи и да спаси Люк. Също от Ренис му се искаше да се заяви като трета страна във войната, мен пък тя ми е най-логична.
Любими епизоди ми остават 5 и 8.

# 111
  • Варна
Аз не знам защо всички чакат толкова книгите на Мартин като спасение на поредицата. Факт е, че последният сезон беше адски претупан - особено Денерис, която за 1 епизод превключи и опожари чертога или как Джон научи истината за себе си и как неемоционално я прие, но според мен основните събития ще са същите - съдбите на героите, кой жив, кой умрял, кой ще седне на трона. Предполагам, че доста по-увлекателно и подробно ще се разкаже историята на Бран, Регар и Лияна и Джон и преходът при Денерис как губи контрола, но реално повечето фенове според мен останаха разочаровани от факта, че Бран стана крал, че Джон уби Денерис и отиде на вала, че Тирелите останаха без наследници, а това ще бъде същото в книгите.

Лично аз ги чакам, без изобщо да ми пука дали края ще е същият. Най-голямата издънка на ДиД не беше финала - кой е оживял, кой е станал крал. Проблема е, че стигнаха НЕЛОГИЧНО до този финал.
Имаше адски много анти логика при герои - до пълно съсипване на образа - при Станис, Джон, Санса, Аря, Варис, Тирион... Няма да изброявам повече. Бяха като скопени направо някои. Джон и да си беше останал умрял нямаше да има разлика в последните 2 сезона.
Имаше много заигравки и намигвания към феновете - айде да се "земат" Аря и Джендри, ама айде да се "земат" и Джайм и Девата от Тарт... ми то стана сапунка направо.
Наблягане на екшъна, вместо на диалозите. Разлика между Варис и Тирион сезон 1 и сезон 2... Ми то са различни персонажи. И не бих казала, че образите са "израстнали".
Мартин може да стигне до абсолютно същия финал, до абсолютно същите оживели, неоживели, крале, кралици, храна за кучета, но ще го направи логично и няма да ни остави с горчив вкус в устата, че някой просто е отбил номера.

# 112
  • София
П.С. Ако ние с вас бяхме великият съвет, очевидно Ренира щеше да спечели пред децата на Алисънт с подчертана разлика - който не вярва да погледне анкетата.

Може, но само ако седемте не владеят половин Вестерос.Laughing

# 113
Аз гласувах още първа, но чак сега идвам да пиша. Гласувах за зелените! Не че съм за тях, но като наказателен вот за черните. Иначе мога да подкрепя завоеватели и още как, още повече че говорим за Средновековие и няма как да оцелееш, а и изобщо да имаш държава без да си завоевател.

От средата на сериала ми липсват секси дяволитите усмивки на Демън. Тази последната снимка е много сладка Sad  

До 2024 разочарованието ще ми е минало и след като съм си изчакала чакането, сигурно пак ще започна да се вълнувам за новия сезон.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 21:53 от T.Valcheva

# 114
Няма вече секси усмивки от Демън, има бой по каската.

# 115
  • Somewhere far away
Ами за него не е важно пророчеството, за него е важно да се печелят битки. точно това показа  в сцената с хващането за врата.
И всъщност това е добра аналогия - защото Алисънт също не разбира/ не разбра пророчеството. от липсата на разбиране на това пророчество се получиха всички останали проблеми и нещата тръгнаха на зле.

# 116
  • Варна
И аз гласувах за Зелените.
В книгите не харесвах и двата лагера. По принцип заставам на страната на по-слабите. Зелените за мен са такива.
Таргариен са дошли като завоеватели във Вестерос, наложили са се защото имат дракони. В момента в който твърде много хора имат дракони започват да губят предимството си и  позволяват да им се оспори властта.
И това е в реда на нещата. Нищо не се получава наготово, ако нямаш силата да го задържиш.

Аз съм сигурно и единствената фенка на Кристън Коул / в книгата го мразех и не го разбирах/.
Но сега вече разбирам мотивите му /не че ги одобрявам, но го разбирам/. Неговият произход е скромен, той не е благородник и самия факт че се е издигнал единствено със способностите си до бял рицар и лорд командир на кралската стража.
Скрит текст:
а по-късно и ръка на краля
, говори за много качества. Отделно фактът че потеклото му е ниско, обяснява отношението му към Ренира като към разглезена пикла
 Да не говорим, че аз съм зодия скорпион и ако някой ме засегне дълбоко, не забравям и не прощавам.. Innocent
При такива ситуации е най-добре да се отдалечиш от отровната среда и отровния човек, но в неговия случай няма избор. Омразата му може само да се подхранва и расте.

# 117
  • Somewhere far away
Ами сори но КК се държи точно като  типичен балкански субект, които се превръща в задник в момента в който не получава това което иска от жена. Затова няма как да го харесвам и няма как да му съчувствам.

# 118
  • София
Беше ми силно симпатичен до момента, в който изпя всичко на Алисънт. И после раболепно и удобно мина на нейна страна.

# 119
  • Варна
Беше ми силно симпатичен до момента, в който изпя всичко на Алисънт. И после раболепно и удобно мина на нейна страна.
А какъв беше другият му избор?

Ами сори но КК се държи точно като  типичен балкански субект, които се превръща в задник в момента в който не получава това което иска от жена. Затова няма как да го харесвам и няма как да му съчувствам.
Всеки има право да е задник. Trollface
Аз не мисля, че той намрази Ренира, защото тя не се ожени за него, а когато Джофри му се подигра... Тогава си даде сметка в какво положение е изпаднал..

Пък ей го тука изкушава и Демън с портокали.. Joy

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 23:09 от Хексе

Общи условия

Активация на акаунт