Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 667
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
За Онази книга не му вярвам вече на нито един процент. Надявам се на нещо ново нейде и някога из Вестерос. Дори да не е много обемно, пак ще се зарадвам.

# 91
Спора е безпредметен! Дори Веларионите на Ранира да нямат кръвта на Веларион, Ренис прие годежа им с щерките на Демън, които са единствените деца с Веларионска кръв. Приемаме, че Ленор няма как да има деца! Оттам внуците й са единствената кауза.
Да допълня Хексе, не просто могат да я сгодят за Джофри, а и такава е традицията. Както Нед се жени за Катлин, която е годеница на починалият му брат.

И както Томен се жени за Маргото, като пукна Джоф. Да, такава е традицията, защото династическите бракове вече са уговорени между семействата и конкретният индивид няма значение.

П.С. Ако ние с вас бяхме великият съвет, очевидно Ренира щеше да спечели пред децата на Алисънт с подчертана разлика - който не вярва да погледне анкетата.

# 92
  • Варна
При драконите не е ли принципът: който успее да установи връзка с дракона - за него си е?
Така е. Не може просто да отстъпиш дракона си или да се откажеш от него. Нито да го обвържеш със себе си ако не те иска. /има разни номера как това да стане, но са ги правели във Валирия, не е ясно как точно работят/.

Мислех си наскоро, че може да ни представят Ленор Веларион като Адам от Хъл и така да се измъкнат от ситуацията с дракона.

# 93
Като нищо така ще стане с Ленор.
Тъкмо четох във фейса че чичо издал поредната книга с картинки вчера,аман.Няма ли кой да го заключи да пише тоя човек и да се свършва?!

# 94

И аз така предполагам, защото ще икономисат персонажи и ще поправят щастливия край. Но тогава как Ренира ще си мотивира едно бъдещо погрешно решение от книгата, не ми е ясно.
Лещичка, някоя като героинята от Мизъри му пожелавах, после му видях снимка как весело скача в басейн и се смекчих 🙂

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 15:42 от Mama xxl

# 95
Ами той в момента освен, ако не го осени някоя невероятна идея / не му дойде огромно творческо вдъхновение, няма никакъв финансов стимул да си довърши поредицата. От сериалите сигурно изкарва повече.

# 96
Ани Уилкс 😍.Любима откачалка,една от първите книги на краля които четох и се влюбих в него и така вече 20 години 🥰.
Мартин според мен ги е написал,но го е страх от фенската критика и ще ги издадат след смъртта му.Затова има време за глупости и само се оправдава.
Мама сещам се за какво говориш,може да го преиначат или прескочат като нищо този момент знам ли ги.

# 97
Бях чела статия на руски, в която имаше теза, че Песен за огън и лед е невъзможно да бъде завършена сполучливо, заради жанров сблъсък между фентъзи и исторически роман. Много мисля над това, защото успехът на поредицата, докъдето стигна, беше заради това съчетание. Възможно ли е наистина невъзможност на финала?!

# 98
  • Варна
При драконите не е ли принципът: който успее да установи връзка с дракона - за него си е?
Така е. Не може просто да отстъпиш дракона си или да се откажеш от него. Нито да го обвържеш със себе си ако не те иска. /има разни номера как това да стане, но са ги правели във Валирия, не е ясно как точно работят/.

Донякъде е така. Случаят е прецедент мисля. За да яздиш дракон първо трябва да имаш благословията на Краля, получаваш инструктори и всички условия. Както дадоха Джофри(или Люк), не може всеки хване един дракон за ушите. Не се сещам за друг случай на "откраднат" дракон. Има разни неща в книгата, но тях ще коментираме след сезон 2.

# 99
  • Варна
Мне. Чичака си ги е написал и според мен. И ако цитирам и Кинг - Когато ти проговори Костенурката, нямаш избор - сядаш и пишеш. Не е до финанси, вдъхновението само ще го принуди да довърши нещата. Песента, новелите за Дънки и Ег,.вероятно и Огън и Кръв 2

# 100
Казах го като шега. Естесвено, че който установи връзка  за него си е дракона. Само че преди Емонд се ерчеше че да отдаде око, а да получи дракон  значело че той е на плюс от размяната и няма претенции за ослепяването си. А се оказа, че има такива.

Веско не говори глупости. Тримата които са обяздили диви дракони нито са благородници, нито имат инструктори, нито специална кралска благословия. Денерис да не би да имаше инструктори или кралска благословия?  Емонд също нямаше кралска благословия или инструктор, просто рискува и спечели. Ако дракона те приеме - летиш. Ако не те приеме - ставаш на препечен фъстък.

# 101
Аз не знам защо всички чакат толкова книгите на Мартин като спасение на поредицата. Факт е, че последният сезон беше адски претупан - особено Денерис, която за 1 епизод превключи и опожари чертога или как Джон научи истината за себе си и как неемоционално я прие, но според мен основните събития ще са същите - съдбите на героите, кой жив, кой умрял, кой ще седне на трона. Предполагам, че доста по-увлекателно и подробно ще се разкаже историята на Бран, Регар и Лияна и Джон и преходът при Денерис как губи контрола, но реално повечето фенове според мен останаха разочаровани от факта, че Бран стана крал, че Джон уби Денерис и отиде на вала, че Тирелите останаха без наследници, а това ще бъде същото в книгите.

# 102
...но реално повечето фенове според мен останаха разочаровани от факта, че Бран стана крал, че Джон уби Денерис и отиде на вала, че Тирелите останаха без наследници, а това ще бъде същото в книгите.

Не е задължително. Марджъри я препекоха набързо в сериала, защото искаше да отиде да се снима някъде другаде и молеше да я освободят от договора и. Не се знае какво ще измисли Мартин за нея накрая.
Бран няма да е крал в книгата със сигурност, чичо каза, че краят ще се различава, пък и това е било идея на Dumb and Dumber... Само Джон и Денерис си изглежда като идея на Мартин, така че само това мисля, че ще е същото в книгите.

# 103
...но реално повечето фенове според мен останаха разочаровани от факта, че Бран стана крал, че Джон уби Денерис и отиде на вала, че Тирелите останаха без наследници, а това ще бъде същото в книгите.

Не е задължително. Марджъри я препекоха набързо в сериала, защото искаше да отиде да се снима някъде другаде и молеше да я освободят от договора и. Не се знае какво ще измисли Мартин за нея накрая.
Бран няма да е крал в книгата със сигурност, чичо каза, че краят ще се различава, пък и това е било идея на Dumb and Dumber... Само Джон и Денерис си изглежда като идея на Мартин, така че само това мисля, че ще е същото в книгите.
А, ами интересно тогава кой ще е кралят.

# 104
  • Варна

Бран няма да е крал в книгата със сигурност, чичо каза, че краят ще се различава, пък и това е било идея на Dumb and Dumber
Източник?

Общи условия

Активация на акаунт