Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Ренира допринесе и косвено с детинската си афера с Коул, с която го нарани и озлоби, отделно имаше подигравателно отношение към Ланистър. Те не, че не са като цяло фамилия "backstabbers". Остави доста съмнения с брака си с Деймън и смъртта на Ленор, а отделно и за всички стана ясно, че не той беше баща на тримата и големи синове. Натрупа си негативи и тя.
И все пак е факт, че всичко тръгна от Ото и амбицията му да има крал от рода Хайтауър. Те с Деймън са двете страни на една монета - амбициозните втори синове, които мечтаят за трона.
А Джеерис като е обичал толкова Деймън можеше да го обяви директно за негов наследник и да накара лордовете да се закълнат. Той после щеше още отначало да пресича всякакви опити за бунт и преврат и щеше да провокира страх у поданиците. Не, че щеше да е добър крал, но може би такава гражданска война щеше да се избегне.

# 76
  • Вестерос
Абсурд Дрифтмарк да се даде на Бела или Рела, братът на Корлис има момчета.
Според мен в книгите е по-добре измислено от дядо. Веларион не са цветнокожи. Тогава реално не е толкова голямо и очебийно съмнението, че не са на Ленор, въпреки че са чернокоси, а Ленор не, тъй като Ренис е чернокоса. Тук нарочно са я направили с бяла коса и нея, да не се бъркат зрителите, че е Таргариен.

Джеерис колкото и да е обичал Демон, няма как да прескочи първородния Визерис.

# 77
В сериала много наблегнаха на това, че момчетата са копелета.
И може би затова аз съм толкова убедена, че наистина са и го приемам буквално.
Затова казах, че тяхната позицията ми е странна.

# 78
Според мен в сериала позицията на Ренис е, че влиза в положението на Ренира - първо като жена, която е имала право на трона, но то и отнето от мъжете и второ, защото Ренира не искаше кървава война и се опитваше да действа с разум и милост. А отделно и внучките и са дъщери на Деймън, а тя иска да е близо до тях и да ги пази.

# 79
  • Варна
Да - официално са Веларион.
Но дори Ренис знае, че децата не са “техни”.
Можеха да се включат на страната на зелените с уговорка внучките им да наследят Дрифтмарк.
В случая те не печелят нищо.
Странна ми е тяхната позиция на защита.
Бела е сгодена за Джейс, който е наследника на Ренира и бъдещ крал на Седемте кралства. Защо да трампят кон за кокошка?
Люк наследява Дрифтмарк, а Рена с него /сега като е мъртъв, може да я сгодят за Джофри, който е следващият наследник на Дрифтмарк.
Всичко си е пределно ясно.

# 80
  • Варна
Спора е безпредметен! Дори Веларионите на Ранира да нямат кръвта на Веларион, Ренис прие годежа им с щерките на Демън, които са единствените деца с Веларионска кръв. Приемаме, че Ленор няма как да има деца! Оттам внуците й са единствената кауза.
Да допълня Хексе, не просто могат да я сгодят за Джофри, а и такава е традицията. Както Нед се жени за Катлин, която е годеница на починалият му брат.

# 81
Не споря.
Благодаря на Хексе, за правдоподобното обяснение.
Точно и ясно за заетата позиция.
На мен ми беше странна, заради смъртта на Ленор и Лена.
Но не “видях” бъдещето с внуците.

# 82
  • София
Според мен Ренис търси най-вече най-добрата възможност за внучките си, които със сигурност са си тяхна кръв. Не че толкова подкрепя Ренира. Реално, ако кралят не беше се събрал да иде в тронната зала и да каже отново, че няма за какво да спорят и Дрифтмарк си е за Люк, Ренис може и да не приемеше това предложение.

# 83
В книгата си е казано,ако Валерион се обърнат срещу Ренира значи оспорват законността на синовете и,а дъщерите на Лена остават при Деймон няма как да наследят Дрифтмарк.
Спойлер от книгите за Ренира,Деймън и Емонд.
Скрит текст:
Емонд е най злия тарг в тези събития,по жесток и безкрупулен от Деймън и Егон втори взети заедно.Тук малко се опитват да го омекотят,но в книгите е същинско зло.
И да Деймън също е войнствен,но единствен той успява да го спре с цената на живота си.Иначе Емонд щеше да направи още повече поразии в злобата и лудостта си.Ако Ренира не беше откачила можеше да оцелее Деймън и танца да не свършва така,но психарията и и ревността от Копривата и изиграха лоша шега.Разбирам я до някъде лъгана използвана понесла смъртта на 4 от децата си,нормално човек да полудее,а и с нейната таргска кръв...

# 84
  • Варна
Да не забравяме и че Зелените се опитаха да й/им вземат Дрифмарк, а Демън им резна претенциите.

# 85
При драконите не е ли принципът: който успее да установи връзка с дракона - за него си е?
Скрит текст:
Да, но по тази логика още навремето трябваше да вземат окото на едното от децата на Рейнира.

Само че нека не забравяме и друго  - Емонд каза, че размяната - дракон за око е честна. А сега иска все пак да вади око на Лукерис. Да разбираме, че щеше да се откаже от дракона и да му го подари?Joy

# 86
Предстои ми да изгледам ударно целия сезон, както правех след всеки без финалния на GoT. Вероятно както и преди е ставало, ще видя повече детайли или пък по друг начин. После почвам Огън и лед. Но  до сезон 2 дали ще има нещо ново от Мартин, как мислите?

# 87
Завършена книга - едва ли. Идея за друг сериал - възможно е. 😁

# 88
Предстои ми да изгледам ударно целия сезон, както правех след всеки без финалния на GoT. Вероятно както и преди е ставало, ще видя повече детайли или пък по друг начин. После почвам Огън и лед. Но  до сезон 2 дали ще има нещо ново от Мартин, как мислите?
След като книгата, която от 10г ли я пише е готова на 75% по негови думи от преди няколко дни, силно се съмнявам Joy
Може би ако участва в сериала 'Сноу'

# 89
  • Вестерос
А бе надяваме се на книгата, ама едва ли

Общи условия

Активация на акаунт