Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 706
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Въобще не разбирам, още по-малко да съчувствам на Кристън. По-точно той трябваше да разбере Ренира, когато тя му каза, че няма начин да се откаже от дълга и короната заради него. Нали за него дълга беше най-важното, достойнство, чест? А когато го отхвърлиха поради такива причини и той се нацупи инфантилно.
И как така се издигнал благодарение на уменията си? Добре, че е послушното пале на Алисънт, която го прибра при нея и впоследствие го направи Лорд-командир. Удобен й е.
За мен човек толкова дълго да таи омраза и това да се отразява на действията му години наред, показва изключително слаб характер.

ПП: И аз съм скорпион. Няма нищо такова като отмъстителност и злопаметност. По-скоро игнорирам и си продължавам живота, отколкото да се тровя.

# 136
Веско, чуваш ли се за какво говориш? Според мен – не. Как може драконите да принадлежат на Драконов камък, като са диви?! Това означава, че те нямат ездачи, а собственик - още по-малко! Щом нямат ездачи могат да ходят където си искат и да приемат когото поискат за ездач – не виждам кой ще ги спре или ще задължи.
Да речем аз съм крал/лорд и в земите ми имат необязден дракон. И аз искам да ти попреча да се добереш до него и слагам тридесет души охрана. Е, а после?
Първо дракона ако пожелае може да се премести много бързо  на стотици мили и аз не мога да ти попреча да се пробваш да го яхнеш.  В противен случай стражите трябва непрестанно да се местят. И пак няма гаранции че ще стигнат до дракона преди теб. Второ – какво точно ще направят? Насила ще те смъкнат от гърба на дракона? Или може би ще рискуват да те доближат докато си досами дракона и да започнат схватка? Нали дракона ако пожелае може да ги изпържи, а няма гаранция че ще стори същото с теб.

Трето – относно Емонд  може да е обучаван, но пак има риск дракона да не го приеме (сериозен – успява едва на третия път, както забеляза сам). Теоретичното обучение и практиката в укротяване на дракони са различни неща, да не говорим че точно той няма кралска благословия и не можем да потвърдим че е имал „всички условия“. Принципът тук е, че играеш хазарт с живота си, независимо колко си подготвен.  Успяваш – летиш. Не успяваш – умираш. Емонд съвсем спокойно можеше и да не успее. Докато твоето твърдение беше, че им се осигурявали всички условия на ездачите. Хайде да погледнем „Ледения дракон“, нищо че е малко встрани от поредицата – дъщерята на лорд Старк от легендата обучена ли е да лети, когато яхва ледения дракон?

Не слагам  думата на Ренис над тази на Ренира нито обратното. Прочети книгите и ще видиш, че Ренира не издава заповед, а предлага възможност на всеки който желае да се възползва. Дори без нейната…хъм благословия, обаче не виждам как тя би могла да спре някой ненормален да се пробва – именно това обясних по-горе. Тези дракони не са лични на Ренира, те просто ги гнездят там.

Едит – за КК съм съгласен. Нарушил е почти всяка възможна дума.  Задължението му да защитава Алисънт отстъпва пред задължението да защитава  оня който седи на ЖТ, а той/тя предварително е определен и няма мърдане, освен ако Ренира не се откаже или умре. Бил се е с братята си, а по-натам ще видим че и постове заема
Скрит текст:
(става Ръка)
което също е нарушена клетва. нека добавим и че е бил с жена, което също е нарушение на клетва.

Втори едит  -  Виктарион получава рог, който уж призовава дракон и се кани да го използва.  Моля те кажи ми каква е подготовката на Виктарион и кой му е дал разрешение. Куентин също рискува с опит да яхне дракон без да има подготовка, нито разрешение

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 09:48 от Лорд Сняг

# 137
Аз все си мисля, че Веско чете и гледа някакви други книги и филми, защото все си измисля някакви глупости, нямащи нищо общо с реалното положение на нещата...

# 138
  • Somewhere far away

Припомни си какво каза  крал Боб преди да умре и колко зачетоха думата му.
И какво е каазал? аз казвам как трябва да бъде ти ми даваш пример с някой друг- това не е довод, нито аргумент.

# 139
  • Варна
Не си ме разбрал, Веско. Не избелвам КК, казах че го разбирам и му съчувствам. Това не го прави добър или прав.
Деградацията е пълна при него. За три епизода е убил двама души на самоинициатива и извади меч на прекия си началник. Няма как да оправдаеш с някакви душевни терзания хладнокръвното убийство на 80 годишен невъоражен старец защото казва истината.

Аз все си мисля, че Веско чете и гледа някакви други книги и филми, защото все си измисля някакви глупости, нямащи нищо общо с реалното положение на нещата...
Затова не исках да коментирам неща от книгата преди сезон 2, но ме вкараха в спор. Simple Smile Имаш 2 години, седни и прочети.

Джони, можеш да напишеш още две страници несвързани глупости, все забравям да не ти се връзвам.

Прочети книгите и ще видиш, че Ренира не издава заповед, а предлага възможност на всеки който желае да се възползва. Дори без нейната…хъм благословия, обаче не виждам как тя би могла да спре някой ненормален да се пробва – именно това обясних по-горе. Тези дракони не са лични на Ренира, те просто ги гнездят там.
WTF? Joy

# 140
Няма как да не коментираш книгите, при положение, че филма е адаптация и книгите са водещи.

Не виждам какво е неясно. Ренира не издава заповед, в смисъл "отидете и оседлайте дракон, защото аз ви заповядвам", а предлага възможност "Който го обязди ще стане лорд". И да, тя не може да спре някой който има неистовото желание да се пробва да обязди дракон. както и не може да задължи някой да се пробва. А хората които имат желание да рискуват с дракон за мен не са наред с главата. Не съществува подготовка, която да те подготви за такова нещо.
както казах в книгите - всичките -има редица ситуации в които някой решава самоволно, че може да обяздва дракони. И нито има подготовка, нито благословия. Дадох ти три примера - Куентин, Виктарион, дъщерята на лорд  Старк от "Ледения дракон".

Аз се отказвам.
пиши каквото искаш, не мога да те спра, но не очаквай да те възприемат насериозно като пишеш, че ездачите на дракони имали специални условия като дълга подготовка и благословии от крале.

# 141
  • Варна
Едит - наистина ли си "скорпион?" удивен съм  мислех че си "везни" - много си умерена и балансирана, не обиждаш хората, не се изхвърляш...това е характерно за везните.    Макар че като се замисля познавам двама скорпиони и нито един от тях не ми е правил впечатление на отмъстителен човек, а напротив  -на жизнерадостни хора.
Потайни същества сме ние... Trollface

Припомни си какво каза  крал Боб преди да умре и колко зачетоха думата му.
И какво е каазал? аз казвам как трябва да бъде ти ми даваш пример с някой друг- това не е довод, нито аргумент.
Казал е, да пуснат Нед Старк, а самия Нед накара да обещае да служи на Джофри.
Разбирам как ТРЯБВА да бъде, с тези думи казвам, че се случва и да НЕ Е както трябва да бъде.
Самите Тарги като са дошли са накарали пет-шест краля да подвият коляно и да променят плановете си. Командва този в когото е силата.
После ще се включа и по въпроса за драконите.

# 142
  • София
Аз само минавам да вметна (ни в клин, ни в ръкав), че като им гледам снимките зад кадър, страшно ми се иска да участвам в такова нещо. Декорите, костюмите, играта, импровизациите... 😍

Вижда ми се страшен кеф да си част от такава продукция.

# 143
Да ви кажа струва ми се, че твърде много време отделяте на Сър Кольо. Това е най-глупавият и безпринципен герой сред участниците в сагата. Поведението му спрямо Ренира е на ощипана госпожица, а предложението му към нея си беше направо инфантилно. От там нататък тъпотата му го превърна в маша в ръцете на Алисия, а липсата на достойнство го превърна в безпринципен изпълнител на чужда воля.
Язък, че Фабиен Франкъл всъщност е един добре изглеждащ мъж. Simple Smile

# 144
Този пич ми е най-противен след Ото в сериала.

# 145
  • Варна
Да ми покажеш къде съм написал, че драконите са на Ренира. Точен цитат.
Написал съм, че са на ДК. Драконов камък е географско понятие! И драконите СА там. Ренис НЯМА ютисдикция на ДК не може да съветва нищо без съгласие на Ренира.
Първо пишеш, че само ненормален може да реши да обязди дракон, после че всички опитали са доброволци.
Не всички дракони са диви. Според сериала и дресьорите на дракони СА там. Не може да няма контрол на кандидатите, първо по кръв, после по лоялност ... има защо. Не може да не са получили накаква помощ.
И не ми вади митологията, мита не е история.

# 146
Не мога да разбера как сър Кристън може да повярва на Алисън, че Визерис е поискал Егон да стане крал, при условие, че той самият е единствения свидетел как Ренира беше "благословена" от белия елен.

# 147
Защо му е да вярва? Той вече е избрал страна.

# 148
Вече казах, че се отказвам от  този глупав спор.

# 149
Направи добро на цял Бг-Мама Вестерос и изпълни каквото си казал, Лорд Сняг.

Общи условия

Активация на акаунт