Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 30 043
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Може би искат да имат шанс за повече награди и затова няма да противопоставят Ема и Оливия в една категория.

# 361
  • Вестерос
Ренира е главен персонаж, Алисант не е. Може би затова.

# 362
  • София
В случая Мили Алкок представлява младата Ренира, докато акцента е върху възрастната. Много ясно, че ще е в поддържаща. Ако целия сериал бе за младата Ренира щеше да е в  главна роля. За Оливия нямам обяснение. Би следвало да е в главна роля.
Е чак ясно - реално младата играе в 5 епизода и също е от главните персонажи.

# 363
Престолонаследник срещу втора жена.

# 364

Извинявай, но защо реши че Алисант не е главен персонаж? съпруга на краля, майка на двама крале, главен антагонист. Все едно да кажем, че Церсей не е главен персонаж. Според мен и Ренира и Алисант са главни  персонажи  - те са двата "полюса"

П.С. ако ще и пета жена да е....съпруга е на крал. има реална значимост. И не е някак придадена към останалото, а е сред основните действащи лица в конфликта. Реално извън Ренира и Алисант другите не са главни лица, защото са малко или много встрани от конфликта.

# 365
Ако правилно помня, за ГоТ номинираха във второстепенните персонажи, защото било трудно да се определи кои са главните.

# 366
Никак не е трудно даже. Трябва да се погледне кой е от самото начало до кроя - Джон Сняг, Денерис, Санса и Церсей. За Санса може да се спори доколко е главна, защото в цели пет книги тя не случваше действието, а то и се случваше на нея.
Останалите трима са очевидни главни герои - Джон изнесе на гърба си борбата с Другите, Дани - случващото се в робския залив и опита да си върне ЖТ и Церсей - борбата си за власт.
Не би нарекъл Станис или Маргото главни герои. Той се включва чак във втора книга, тя в трета. Има индикации че към 6-та книга ще умрат.

# 367
Главните герои не се ли определяха от времето им на екрана, а не от случва им се действието или те го случват?

# 368
  • София
Нелепо е да се смята, че Алисънт не е главен герой. Ако тя не е, то кой е?
Ренира е ясна. Те двете са. Всичко се върти около тях.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 20:43 от Diavolo

# 369
По тази логика и Визерис, и Деймън са. Че и актьорите не ги смениха. Номинациите ги разпределят така, че да не си пречат в отделните категории. Simple Smile

# 370
Няма ли правило да има само по един главен герой и героиня?

# 371
  • The point of no return
Надявам се, че Ема Дарси и Пади няма да се конкурират помежду си в една и съща категория 😀😀😀

Sweat Smile Пади ще я отвее по всички параграфи.
Интересно наистина Ема в каква категория ще е като неопределен пол, може да въведат нова категория за такива като тях.
И Мили, и Ема за мен са главни, играят една и съща героиня в различен период от време. Същото важи и за Емили и Оливия.

# 372
  • Вестерос

Извинявай, но защо реши че Алисант не е главен персонаж? съпруга на краля, майка на двама крале, главен антагонист. Все едно да кажем, че Церсей не е главен персонаж. Според мен и Ренира и Алисант са главни  персонажи  - те са двата "полюса"

П.С. ако ще и пета жена да е....съпруга е на крал. има реална значимост. И не е някак придадена към останалото, а е сред основните действащи лица в конфликта. Реално извън Ренира и Алисант другите не са главни лица, защото са малко или много встрани от конфликта.
Алисант не е главен антагонист. Даже в книгата не мисля, че има такъв.

Сравнението ти с Церсей не е правилно.

# 373

Не съм чул за такова правило. Примерно в ОТкровенията на Ририя главните герои са двама Ройс Мелбърн и Ейдриън Блекуотър.

Алисант има редица отрицателни черти - подла, коварна, властолюбива. Съпруга на крал, майка на двама крале,  и една принцеса. единият от синовете й (Емонд) е пълен психар. Алисънт има и свръхамбициозен баща. Ама разбира се, че не може да се сравнява с Церсей.

при всички положения тя и Ренира са двата полюса.

# 374
Това не е ли обикновено в латино сериалите? Много скучно, когато правят така. Харесваше ми много в Троновете, че нямаше такова нещо, а имаше много главни. Имаше да избираш, дори когато убият някого оставаха достатъчно да си харесаш нов.

Общи условия

Активация на акаунт