Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 30 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
И във филмите от типа Конан да речем...но като цяло няма такова правило. Някой може ли да ми каже във Властелинът кой е по-главен - Гандалф, Фродо или Арагорн?

# 376
Говоря за номинациите за актьорски награди. Дали има правило, според което да може от дадената продукция да номинират само един мъж и само една жена за главна роля? И така други, които иначе са в голяма степен главни герои, да трябва да минат в графа поддържаща роля.

# 377
Могат, но гледат да не го правят, защото гласовете се раздвояват и губят от актьори в други сериали.

# 378
  • София
Ема вече е обявено, че ще е номинирана от HBO за lead actress.

# 379
  • Варна
Ема Дарси ли? Не ми допада хич. И тя като Кит Харингтън изкара сезона с една кахърна физиономия.

# 380
И аз не съм фен на Кит. Той беше главната причина да не харесвам Джон Сноу.

# 381
Говоря за номинациите за актьорски награди. Дали има правило, според което да може от дадената продукция да номинират само един мъж и само една жена за главна роля? И така други, които иначе са в голяма степен главни герои, да трябва да минат в графа поддържаща роля.

Златен глобус номинации 2009 за поддържаща женска роля.
Ана Кендрик - Високо в небето
Вера Фармига - Високо в небето

въпреки, че за мен Ана Кендрик трябваше да е в главна женска роля, а не в поддържаща но това няма значение. факт е че може няколко души от един филм да бъдат в поддържаща роля или в главна роля
Запомнил съм случая, защото Ана Кендрик имаше добри шансове, май остана втора, но гласовете се раздвоиха между нея и Вера Фармига.
Впрочем понякога като обявяват един филм в началото и кажат "в главните роли" изброяват 5-6 имена
например:

В главните роли: Ейдриън Пол, Стан Кирш, Ванеса Ундеруут и  др. (Шотландски боец)

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 10:31 от Лорд Сняг

# 382
Джон от книгата няма нищо общо с образа в сериала,който превърнаха в посмесище.Силно се надявам чичо да издаде книгите.
Пади ще спечели,не виждам никаква конкуренция не само в къщата ами и по другите сериали.
Алисън по скоро е по малко екранно време от Ренира,затова е и в поддържаща роля в сериала.Аз се захванах пак с огън и кръв,ама съм до Джерис все още.Поне оправих драконите вече и не ги бъркам 🤣

# 383
  • Вестерос
Kaто ги обявяват изброяват доста актьори, никога няма да ти кажа в поддържаща роля еди кой си...

# 384
  • Варна
Kaто ги обявяват изброяват доста актьори, никога няма да ти кажа в поддържаща роля еди кой си...
Изброяват ги като казват "участват още.."

# 385
  • Русе
Ема вече е обявено, че ще е номинирана от HBO за lead actress.

Онзи ден в някаква международна група сто и осем души се изредиха да ми се карат, крещят и обиждат, че съм си позволил да използвам женско местоимение във връзка с Ема и колко крайно неуважителна и обидна е употребата на женска конотация към нея и нейната личност.

А сега "actress". HBO са гадни сексисти, да я обиждат така. Всъщност като размисля, изначало следва да са женомразци, тъй като са назначили женска роля да се играе от човек, който явно не е жена и така заема работното място на някоя... ами, жена.

Боя се, че изпитвам органична невъзможност да възприема логиката на новговора и да се вписвам в модерните социални стандарти, тъй че явно тепърва предстои да си патя.

# 386
Предполагам сигурно си се самобичувал за наказание. 😁
Можеш да им напишеш, че и ти искаш да се обръщат към теб с "they" и че си дълбоко засегнат, че са си позволили да предполагат как се самоопределяш.

# 387
"Вие" може вече да придобие друго значение, когато се обръщаш към един човек Satisfied

Ох, то не е смешно!

# 388
  • Русе
Предполагам сигурно си се самобичувал за наказание. 😁
Можеш да им напишеш, че и ти искаш да се обръщат към теб с "they" и че си дълбоко засегнат, че са си позволили да предполагат как се самоопределяш.

Направо си резервирах място в новооткриващ се център по обучение и ресоциализиране, че след това ще бъдат претъпкани.

Майтапът настрана, помислих дали да не посоча, че моите предпочитания за местоимения по мой адрес не са you/your, а me/mine, и да гледам как ще се чудят как да си пишат постовете.
Ала няма смисъл, животът е твърде кратък и времето на всички ни е ценно, че да го хабим да играем някаква безплодна роля в чужди въжделения, щения и възгледи на хора, с които имаме твърде малко общо.

# 389
Аз като жена пък съм обидена, че "това" играе женска роля и имитира раждане по тАлАвизора.
Да се знае!

Общи условия

Активация на акаунт