Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 692
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Малко ми писва честно казано за всяка сцена във всяка серия да има интервюта... Или го правиш така, че хората да те разберат, или не го правиш въобще, какво е това нещо всеки път да трябва да се обясняват сценаристи и актьори какво са имали предвид за всяко движение...

И малко простотийка

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 10:42 от Drama Llama

# 61
Скрит текст:
Да, но по тази логика още навремето трябваше да вземат окото на едното от децата на Рейнира.

Само че нека не забравяме и друго  - Емонд каза, че размяната - дракон за око е честна. А сега иска все пак да вади око на Лукерис. Да разбираме, че щеше да се откаже от дракона и да му го подари?Joy

# 62
Емонд е много злобен и зъл, но няма опит и не се сети, какво ще последва от Демън. Него никой не го иска за враг. Кръвожаден, най-добрият войн и ездач на своето време с невероятна връзка с дракона си. Видяхме, че се опитва да овладява и други дракони. Кой иска да излезе на пътя му в директен двубой?

# 63
А Емънд е достатъчно луд, арогантен и самонадеян, че да излезе на битка с чичо си - даже ще се кефи. Все едно Деймън му е баща, а не Визерис. Чичовото си е отвсякъде Joy
Друг е въпросът, че чичо има повече житейски опит и поумнял. А и като цяло и двамата не осъзнават или не им пука, че това не е война между тях и драконите им да си го премерят, а ще има хиляди невинни загинали, опожарени градове и после ходи търси одобрението на народа или пари да оправяш кашите, които си забъркал.
Тук според мен сценаристите са решили жените да са гласът на разума - и Ренис и Ренира и Алисънт, които ги беше страх да почнат война, заради последствията. И да остане послание, че не винаги е добре мъж да е крал, понеже нито Егон, нито Деймън, нито Емънд стават за такива.

# 64
  • София
И Емонд и Деймън ми харесват, но съм на страната на Демън, не за друго а защото зелените като цяло не ги харесвам. Най тъпото е, че ако събитията се развиват като в книгата, то тогава:
Скрит текст:
Емонд в битка с драконите ще убие Демън. То като цяло ако следваме сценария и линията в GOT и тука накрая всички ще измрът трагично и безцелно

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 12:06 от Не се сърди, човече

# 65
Ееее, скрийте веднага в спойлер това. Как може такова нещо?!

# 66
Осъзнават го много добре, но не им пука. И двамата са войнолюбци и иска да се налагат със сила. И двамата актьори ме кефят, но съм на с страната на Деймън. Ако събитията се развиват като в книгите
Скрит текст:
предупреждавам - следва спойлер
Скрит текст:
ама да няма сърдити? - добре тогава
Скрит текст:
двамата ще се избият взаимно, а битката ще е епична

Ей, убедихте ли се, че по отношение на  Ленор бе взето идиотско решение от сценаристите? Някой (май Коронис), разправяше че нямало как да прескочат мъжът с име на омекотител.

# 67
  • Somewhere far away
На кой дракон пееше Деймън? Каза че има три диви, неопитомени,  но този беше в подземие значи не е от  тях.

# 68
На кой дракон пееше Деймън?
Някакъв стар дракон, останал без ездач - Вермитор. Пък дали не е бил на самия крал Джеерис.

# 69
Точно така Вермитор е на крал Джеерис, а Демън му бил любимия внук и четох, че той го е научил на тази песен, която самият крал е пеел на дракона. Джеерис е дал лично на Демън като любим внук мечът Тъмна сестра.

# 70
С какво Ренира допринася за започването на Танца?
Само като жертва ли да я възприемаме до момента, или има нещо скрито и недоизказано/недоизгледано в действията и?
Аз се сещам единствено, че е наследник от женски пол и има съмнения, че децата и бъдещият наследник са копелета.
Не винаги всичко е черно или бяло.

# 71
  • Вестерос
Танцът започва със сблъсъка между Люк и Емонд, това е поводът. Причините са ясни.

# 72
Това ми е ясно.
Може би въпросът е по скоро - с какво през годините Ренира индиректно е допринесла за натрупаната злоба и предизвикала интригите и задкулисието?
Въпреки, че се изненадвам от подкрепата на Веларион към нея.
След всички нещастия, които им причиниха.
Отдавам я единствено за защита на внуците и продължаването на името Веларион.

# 73
  • Вестерос
За Веларион- официално все пак се водеше Веларион, децата и те официално са такива, Люк трябваше да наследи Дрифтмарк.

А иначе с какво е допринесла- с факта, че е жена, а Визерис вече има мъже наследници и Ренира е изместена. Всеки иска да сложи на трона да управлява този, който му е удобен- В случая задкулисието тръгва от Ото и сие.

# 74
Да - официално са Веларион.
Но дори Ренис знае, че децата не са “техни”.
Можеха да се включат на страната на зелените с уговорка внучките им да наследят Дрифтмарк.
В случая те не печелят нищо.
Странна ми е тяхната позиция на защита.

Общи условия

Активация на акаунт