Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 748
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Честно казано аз не харесвам Визерис като персонаж. Мирът за мен не може да е с цената на всичко друго. Владетел който иска мир трябва поне малко и респект да внушава (Омуртаг е водил спечелена война с Византия,, Борис II е рязал главите на боилите и е ослепил сина си - при тях имаме втория и третия най-дълъг мир с Византия.).
Но ако говорим за актьора   П.К. съм впечатлен от блестящата му игра. За мен направи уникален Визерис.

И да ако Емонд бе гътнат, от дракона това щеше да е здрав реализъм, но пък тогава щеше да има плач защо Мартин убива деца, а и ние нямаше да има какво да гледаме.

# 166
Мисля че е от новата книга на Мартин,от групата е.

# 167
В интерес на истината големината на дракони не е единственото нещо, което е важно. дивите дракони например са дали много по-жертви от Среброкила, Вермитор  и Морски дим накуп, а Канибал е бил най-ужасяващ от тях...въпреки че е по-малък от Вермитор.

# 168
  • София
Ако Визерис трябваше да взема мъдри решения, щеше да се ожени за дъщерята на Лорд Снейк и много от последвалите неща щяха да бъдат избегнати.
Въпреки че пак имаше вероятност да има претенции от Деймън да речем, ако приемем, че Визерис имаше син от Лена и обявеше него за наследник.

# 169
  • Варна
Трябваше да ожени Ренира за Егон и щеше да се приключи.  Защо така и угажда  за брака й за мен е загадка.

# 170
Визерис ако трябваше да взима мъдри решения трябваше от самото начало да се разправи с брат си, и междувременно да си осигури междувременно да си осигури мъжки наследник на всяка цена като от самото начало го посочи.
дори и копеле да имаше можеше да го признае.
Тактиката да бъде  Ренира, за да не е Деймън, и после да не търси радикално решение на въпрса  в едната  (черните)или в другата посока (зелените) съсипа кралството.

Да, това бе реално най-чистият вариант  -женят Ренира за Егон или пък Хелена, за някой от синовете на Ренира. На Алисънт се възпротиви и Визерис й се върза. За мен е грешка, че не тропна по масата, а допускаше интриги.
Но пък ни даде много материал за рамисъл.

П.С. пък и лично аз винаги съм мислел, че на ЖТ трябва да седне жена. Това е причината да харесвам Дорн, а също и да разбирам мотивите на Церсей, макар да не харесвам персонажа й. За десетохиляден път ще кажа, че Нимерия ми е любимка.

# 171
  • София
На теория брак между Егон и Ренира звучи като решение. На практика обаче имат твърде неудобна възрастова разлика.
Докато на Егон му дойде време да създава наследници, Ренира ще е превалила времето за раждане, особено в тая вселена.

По-скоро Визерис трябваше да ожени Джесерис и Хелена. Защо остави тоя въпрос на Алисънт не знам.

# 172
Трябваше да ожени Ренира за Егон и щеше да се приключи.  Защо така и угажда  за брака й за мен е загадка.
А кой от двамата ще е владетеля и кой консорта?

# 173
Ренира мразеше Егон от раждането, отделно от това и да не го мразеше, неговото съзряване е страшно тегаво и тя не би го изтърпяла с неговите хобита и разпасаност. Брак на сина й с Хелена би бил щастлив. Обаче планът на Хайтауър се основава на традициятя за наследяване по мъжка линия. Неговата амбиция не е стигала никога само до дъщеря съпруга на крал (респ. внучката), а до внук крал (не консорт) и това не може да е друг освен Егон като първи син.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 12:00 от Mama xxl

# 174
  • Варна
  кой от двамата ще е владетеля и кой консорта?

Ренира щеше да е кралицата - обявена е преди да се роди Егон. Щеше да си вземе братчето при нея, да си го възпита както иска и да го измъкне от лапите на Хайтауър.
На теория брак между Егон и Ренира звучи като решение. На практика обаче имат твърде неудобна възрастова разлика.
Докато на Егон му дойде време да създава наследници, Ренира ще е превалила времето за раждане, особено в тая вселена.

Ренира продължава и в момента да ражда, разликата им е колко? 15 -16 години в сериала.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 12:23 от Хексе

# 175
  • Някъде в Матрицата
...
И да ако Емонд бе гътнат, от дракона това щеше да е здрав реализъм, но пък тогава щеше да има плач защо Мартин убива деца, а и ние нямаше да има какво да гледаме.

И до такъв момент ще се стигне, когато Мартин ще убие дете, Frowning1 което няма да му е за сефте.
Въпреки, че такива неща са си ставали по време на средновековието, особено в кралските родове.

А след като Визерис си обяви Ренира за наследник, не можеше ли да си остане вдовец, без да се жени повторно?
Длъжен ли беше или се поддаде на натиска на "съветниците"?

# 176
  • Варна
Ренира мразеше Егон от раждането, отделно от това и да не го мразеше, неговото съзряване е страшно тегаво и тя не би го изтърпяла с неговите хобита и разпасаност. Брак на сина й с Хелена би бил щастлив. Обаче планът на Хайтауър се основава на традициятя за наследяване по мъжка линия. Неговата амбиция не е стигала никога само до дъщеря съпруга на крал (респ. внучката), а до внук крал (не консорт) и това не може да е друг освен Егон като първи син.
И какво като е мразела Егон, в тези уговорени бракове, не се очаква любов по принцип.
/Можела е да го оформи психически както и е угодно. Пък и след като създадат наследници, да го остави някъде да гони слугинчетата и да се забавлява както му душа иска./
Брак Джейс -Хелена можеше да е някакво разрешение, ако Джейс не беше копеле.

# 177
  • Варна
Проблемът на Мартин нямаше да е убитото дете, а че нямаше да има виновен за това и развитие на сюжета.

Хексе, брак между Ренира и Егон нямаше да се получи. Ленор призна Стонгчетата, но Егон нямаше да ги признае. А с тази разлика Стронгчета пак щеше да има.
Да не говорим, че евентуалните им деца щяха да са зеленочерни, което е отвратителна комбинация! Joy

# 178
Не мисля, че Егон е възможен за моделиране. Алисънт се провали с него, а не е като да не се стара да го подготви за крал. Той си е роб на нагоните.

# 179
  • Варна
Не мисля, че Егон е възможен за моделиране. Алисънт се провали с него, а не е като да не се стара да го подготви за крал. Той си е роб на нагоните.
Това прави нещата по-лесни май. Wink

Хексе, брак между Ренира и Егон нямаше да се получи. Ленор призна Стонгчетата, но Егон нямаше да ги признае. А с тази разлика Стронгчета пак щеше да има.
Да не говорим, че евентуалните им деца щяха да са зеленочерни, което е отвратителна комбинация! Joy
Въобще нямаше да се стигне до деца Стронг. Можеше да си спи с Харвин, без да му ражда деца.
Тя в случая ражда от него, защото за 10-12 години брак трябва да роди нещо все пак. Ленор не е на 3.

Общи условия

Активация на акаунт