Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 795
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
А наистина ли ще има сериал за Джон Сноу? Все си мислех, че това са фенски теории.

# 226
Ох, аз много искам да има. Джон ми е любимец.

# 227
  • Варна
А наистина ли ще има сериал за Джон Сноу? Все си мислех, че това са фенски теории.
В процес на разработка е, доколкото знам Кит Харингтън ще участва със собствен екип сценаристи и продуценти. Дали ще види бял свят, не знам.

# 228
Бих искала да споделя и аз нещо.
В сериала най-много харесвам играта на Мат и Пади.
Първата Ренира ми харесваше много по отношение на визия и загадъчност, но пък, дали защото актрисата е млада, беше лишена от мимики и през цялото време ми го докарваше само на един вид изражение на лицето, което ме дразнеше и затова играта на Ема ми допада много повече. Даже я харесвам и смятам, че е в пъти по-добра актриса, но това си е мое мнение и не целя да го налагам и да обидя някого. Но дори и при Ема нещо ме дразни. И знам какво точно е.
Грешката е от страна на екипа на сериала, според мен.
Не може в началото да ни представят една нежна, изтънчена и красива Ренира и после да ни представят коренно различен образ. Новата Ренира е всичко друго, но не и това. А доколкото знам и по книгите е било точно така. Така че, защо да му се невиди ни подлъгаха в началото, съвсем не знам?
Най-вироятно заради рейтинга и да грабнат вниманието.
Ако са искали да ни представят Ема, не трябваше да слагат в началото другата каренно различна актриса.
  Аз съм за черните, поради всички причини, изтъкнати тук в темата и само мога да съжалявам, че те ще загинат така трагично, особено Ренира.
Лично аз, не бих я удостоила с такава съдба, ако бях на мястото на писателя на книгите, но това си е мой проблем. Ако не знаех края, със сигурност щях да искам да има хепи енд за Ренира и Деймън, дори и да бяха загубили трона. Но това си е в моята романтича душа, нямаща нищо общо с този жанр истории.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 10:27 от ladychar86

# 229
Само, че скривате в спойлери кой кога и защо ще загине, ще има хепи енд и какъвто и да било енд.

# 230
  • Варна
Не може в началото да ни представят една нежна, изтънчена и красива Ренира и после да ни представят коренно различен образ. Новата Ренира е всичко друго, но не и това. А доколкото знам и по книгите е било точно така. Така че, защо да му се невиди ни подлъгаха в началото, съвсем не знам?

В книгите младата Ренира беше описана като красиво момиче, наречено Радостта на кралството или нещо такова. Възрастната Ренира след n-брой деца хвърля много килограми, състарява се и няма нищо общо с младата си версия. Така че не са избягали много сценаристите от основната идея.
Нормално е човек да се променя с годините и то не в положителна посока винаги.

# 231
  • Somewhere far away
Всеки млад, здрав и прав човек е красив, радост за очите и т.н.... с годините обаче нещата се променят.

# 232
Лиза Арин действаше от името на сина си, не от свое.

Не го отричам. И никъде не съм коментирал дали е действала от свое име- ако благоволиш да вникнеш в смисъла на написаното от мен. То и Церсей действаше от името на сина си. мисълта ми бе, че една жена може да упражнява владетелски права - все едно дали като Нимерия в Дорн или от името на някой друг - като Церсей и Лиза Арин.   Джейн Арин също е управлявала Долината по времето на Ренира - без значение от свое име ли го е правила или от името на друг.
Но жена Ръка  или поне да е упражнявала правомощията на  Ръка * няма.

*както например Тирион бе и.д. Ръка

# 233
  • Варна
Визерис можеше още в началото да събере Ренира и Демън и да ги остави те да правят наследници.
Със сигурност щеше да има война кой да е консорта.
Демън може да си пада по Ренира, но обича повече властта. Освен това има чувства помежду им и едва ли биха си прощавали изневерите.
Ами то в епизод 10 се видя, че Демън си мислеше че доминира, но Ренира му сви перките поне три пъти. Когато излезе от контрол тя пак беше адекватна. Той не се изнерви на нея,  а на собственото си невежество. А забежките и двамата си ги знаят и не им пука.

# 234
като чета книгите се убеждавам че Ренира няма понятие от стратегия

Скрит текст:
съветвам нечелите книгите да не четата какво съм писал по-нататък
Скрит текст:
Предупредих ви значи
Скрит текст:
Вместо да търси подкрепата на разни Армии от  Речен пад, Севера, Долината, щеше да е по-добре  Ренирада послуша Деймън. Дори без нейния и на синовете й дракони черните са имали превъзходство в драконите. Трябвало е веднага да обяздят Среброкила, Вермитор  и Морски дим, които вече са имали ездачи. После някой да влезе в ролята на стръв и да подмами Емонд с Вагхар и изведнъж да му скочат всичките наведнъж. Дори и Вагхар не би се справила с всички наведнъж, а още по-малко - ако сред тях са едновременно Караксес и Вермитор. После превъзходството им е щяло да бъде още по-осезаемо  и нещата са щели да приключат бързо Вместо това Ренира търси разни армии и губи време докато е ясно, че всичко се решава от драконите.  Втора голяма грешка прави че иска да арестува Нети и Алин Веларион. Така отблъсква най-силните си  съюзници - Деймън и Корлис

# 235
  • Варна
Не смятам че са имали забежки след брака. Да не съм изтървала нещо?

# 236
  • Варна
Дай им време. Wink
Поне на него, тя има деца и кралство да оправя.

# 237
  • Варна
Дай им време. Wink
Поне на него, тя има деца и кралство да оправя.
Дотук питам. Защото твърдиш че не им пука, което не е така.

# 238
Само, че скривате в спойлери кой кога и защо ще загине, ще има хепи енд и какъвто и да било енд.
Благодаря, не се усетих.

# 239
  • Варна
Дотук питам. Защото твърдиш че не им пука, което не е така.
Добре, ако приемем, че са си тръпка отдавна, се ожениха за брат и сестра, понародиха по 2-3 деца. Като овдовяха не чакаха и два дена траур да се оженят, че и децата си сгодиха. Колко по-отворена връзка може да има? Joy
Сега той се чуди в леглото любима ли да й вика или сватя! Scream
Сериозно, тя в момента не знае къде е, загуби две деца. Той иска да язди дракон и да гори хора. Никой не мисли за секс, а на ДК няма кой знай какво. Ако някой ден се преместят в града на греха, кой знае какво ще стане....

Общи условия

Активация на акаунт