Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 30 038
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Доста любим ми беше крал Визерис, макар че някои неща в него ми останаха нелогични, например, защо върна Ото за Ръка отново, след като знаеше какъв е... Това даже не усетих как стана.
Ами Ото все пак е компетентна ръка и му служеше добре. Пък и когато го върна, Алисънт вече му се беше качила на главата и явно е оказала влияние.
А и не забравяйте как се стигна до отстраняването. Беше всъщност несправедливо и Визерис го знаеше. Направи се, че повярва на Ренира, отстрани Ото, след което и прати лунен чай. Сигурно е бил и гузен от отстраняването. Ото всъщност не е прегрешил към Визерис преживе. Дори не лобираше директно за Егон, брат му лорд Хайтатуър го обвиняваше и ръчкаше за това в серията с кралския лов.

# 346
  • Варна
Като черна овца между тях основно се очертаваше Емонд, което обяснява до голяма степен личната му трагедия. Необяснимо е как не може да я преодолее, дори когато придоби най-големият дракон. Иначе Емонд ми е също много интересен засега и нямам търпение да видя как ще го развият.
Според мен е развил "синдрома на втория син" Simple Smile затова не може да го преодолее:

Но определено има едно твърде нагнетено струпване у него, и то още от преди да му избодат окото.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 23:17 от Хексе

# 347
Спекулациите идват най-вече от фразата "син за син" и избора на жертва измежду децата на Хелена и Егон.
Скрит текст:
Син за син, аз го разбирам, че черните  дават за жертва един син, и зелените трябва също да заплатят с един син. Не визира конкретно децата на Хелена, просто тя е била най-лесната жертва. Алтернативата е била да пленят Егон или Емонд, а после да рекетират Алисънт. А това би било досто по-трудно Егон и Емонд не са лесни жертви, а Алисънт е добре охранявана

И за мен Емонд има "Синдрома на втория син". То този списък включва доста хора - Деймън Таргариен, Станис, Аря (втора дъщеря), Визерис, Тирион и пр.

Ото прегреши с това че въобще постави интересите си над Короната. Първо съветва Визерис да обяви Ренира за наследник, за да не е Деймън, после - да си намери съпруга, накрая се оказа че съпругата трябва да е собствената му дъщеря, и след това започна до оспорва наследството на Ренира още преживее. Въобще не трябваше да го връщат.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 23:34 от Лорд Сняг

# 348
  • Варна
И за мен Емонд има "Синдрома на втория син". То този списък включва доста хора - Деймън Таргариен, Станис, Аря (втора дъщеря), Визерис, Тирион и пр.
Аря изобщо не е за този списък.
Да не говорим, че не е втора в линия за унаследяване. Тя изобщо не се чувства ощетена, че няма да наследи титла, даже е благодарна за това.

# 349
Като черна овца между тях основно се очертаваше Емонд, което обяснява до голяма степен личната му трагедия. Необяснимо е как не може да я преодолее, дори когато придоби най-големият дракон. Иначе Емонд ми е също много интересен засега и нямам търпение да видя как ще го развият.
Според мен е развил "синдрома на втория син" Simple Smile затова не може да го преодолее:

Но определено има едно твърде нагнетено струпване у него, и то още от преди да му избодат окото.

Колкото до случката с прасето, сякаш вината отново пада върху синовете на Ренира, а ми се стори, че основен инициатор е брат му; да не говорим, и че той е най-голям и най-съзнателен. И въпреки всичко се държи тъпо и инфантилно.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 00:56 от Владислав Нощен 729194

# 350
Днес открих много интересно съвпадение. Гледах "Толкин" и открих, че в ролята на приятеля му Кристофър Уайзман като юноша и после пораснал мъж бяха кастнали същите актьори, които изпълняват ролята на Егон - Тай Тенант и Том Глин-Карни.

# 351
  • Варна
И по темата за вторите синове, малко втори синове:

# 352
  • София
Хаха, ами то те правят сериала! Grinning

# 353
разнах малко темата и отрязаното пратих в темата за книгите

# 354
# 355

А Ема Дарси е в класация за Мъж на годината 😶😬😟

# 356
  • София
Аз се чудех как решават кого да номинират за главна и кого за поддържаща.
Защото Пади Консидайн и Ема Дарси ще ги номинират за главна. Мат Смит, Али Милкок за поддържаща също.
Как една и съща роля е главна и поддържаща - на Ренира имам предвид в случая. И защо Оливия е поддържаща, а не главна. Интересно ми е чисто принципно.

# 357
Надявам се, че Ема Дарси и Пади няма да се конкурират помежду си в една и съща категория 😀😀😀

# 358
  • София
Едва ли - за главна женска и главна мъжка роля са.

# 359
Аз се чудех как решават кого да номинират за главна и кого за поддържаща.
Защото Пади Консидайн и Ема Дарси ще ги номинират за главна. Мат Смит, Али Милкок за поддържаща също.
Как една и съща роля е главна и поддържаща - на Ренира имам предвид в случая. И защо Оливия е поддържаща, а не главна. Интересно ми е чисто принципно.

В случая Мили Алкок представлява младата Ренира, докато акцента е върху възрастната. Много ясно, че ще е в поддържаща. Ако целия сериал бе за младата Ренира щеше да е в  главна роля. За Оливия нямам обяснение. Би следвало да е в главна роля.

Общи условия

Активация на акаунт