Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 30 106
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Така като чета се радвам, че тук във форума е останал здрав разум. Все пак може все още да използваме мъжките/женските местоимения. Ще видим и тук моралната полиция кога ще размаха "справедливия" си бич.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 21:03 от Jess!

# 391
Ами то, защо е приело женска роля. Сега ще си върна попарата с местоименията😃

# 392
Защото не е мъж, а е и двете неща едновременно 🤔 бинарна значело това 😅.  Тези неща преди не ги ли смятаха за обърканост и болест, когато един ден се смяташ за Иван, на следващия за Наполеон? И това не е честно, защото тя е откраднала ролята на някого, който се възприема само за жена!

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 19:13 от T.Valcheva

# 393
Извинявайте, Ренира ли е то-то??

# 394
Извинявайте, Ренира ли е то-то??
Ема Дарси, която играеше голямата Ренира.

# 395
  • София
Коронис,
Защо не им тегли една цветиста балканска на жалките либерални подлоги? Те от друга дума няма да разберат. Ако те изгонят, по-добре за теб. Един нормален и интелигнетен човек няма място с такива индивиди. Те сами ще се изядат и изчезнат от само себе си след години, защото срещу естествената човешка природа никой не може да рита...

# 396
Kaто ги обявяват изброяват доста актьори, никога няма да ти кажа в поддържаща роля еди кой си...
Изброяват ги като казват "участват още.."

Да не говорим, че често има и "гостуваща звезда" в някой епизод. Обявяват я веднага след надписите на филма , режисьора, сценариста.

в много случаи имената на главните актьори ги изписват непосредствено перид това на филма или непосредствено след него. А поддържащите актьори са представени само в заключителните надписи. а ако има един главен поддържащ герой в серията - "гостуваща звезда"

Примерно -Паоло Монтанбан, Даниел Еркхарт, Кристана Локън Джеф Мийк., Брус Лоук, Трейси Бингам... в турнира наречен Смъртоносна битка. И после обябяват звездата на епизода - примерно актрисата играеща Ониджис.

Въпреки че за мен Брус Лоук(Шан Цунг), Трейси Бингам (Ворфакс) и Джеф Мийк (Рейдън/Шао Кан) са поддържащи звезди, защото не получават толкова време като Паоло Монтбан или Кристана Локън да речем. Джем Мий обикновено се появява в две сцени от по две-три минути на епизод. Но тъй като участва във всяка от 22 -те серии го водят главен актьор.

---
извинявам се за спама, но търсих, а не намирам информация- къде пише че Ема Дарси е  "то", т.е. трансджендър?

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 23:36 от Лорд Сняг

# 397
  • The point of no return
Като започна сериалът постоянно ми изскачаше статия, в която Ема казва, че обича да играе жена и затова приела ролята.
Щях да я поствам тук, после размислих, защото ми се стори абсурдно да я коментираме. По принцип съм толерантна, но това с половете и липсата на такива, мина всякакви граници.

# 398
  • София
Абе и аз от самото начало исках да коментирам, ама си викам, хайде да съм по темата за сериала.

Иначе  след низвергването на авторката на Хари Потър, задето имала неблагоразумието да каже, че само жените менструират, вече нищо не ме учудва.

Скрит текст:
Да не отварям дума за обратния расизъм, че съвсем няма да съм в темата. Загледах римейк на един стар сериал 4400. Без изключение, всички главни герои са тъмнокожи. Половината са и транс/гей/нещоситам. Белите са в епизодични роли на гадни ченгета или зли правителствени агенти. С две изключения - бял мъж, женен за тъмнокожа и бяло момиче със саката, недоразвита ръка. Всички други са цветнокожи. Потресена съм.

В крайна сметка, всеки да се чувства както си иска, но някак без да се води престъпление, ако я наречеш "жена", щом изглежда като жена! Как не се е сетил някой да се определи като бог и обидено да настоява да се обръщат към него с О, Всемогъщи.

# 399
  • Вестерос
Ема Дарси не е то и трансджендър, а е Те и е нонбайнъри- небинарен
Emma Zia D'Arcy (born 27 June 1992) is an English actor. They are known for their roles in the BBC drama Wanderlust (2018), the Amazon Prime series Truth Seekers (2020), and the HBO fantasy series House of the Dragon (2022–).
D'Arcy is non-binary and uses they/them pronouns.[13]
Non-binary people may identify as an intermediate or separate third gender,[6] identify with more than one gender,[7][8] no gender (agender), or have a fluctuating gender identity (genderfluid).[9] Gender identity is separate from sexual or romantic orientation

# 400
  • София
Какво по ягодите означава това?

Прочетох определението. И в превод на български го прочетох, да не би нещо да ми убягва. И пак не схванах. Значи небинарен означава хем "не ме занимавайте с глупости, защото хич не ми пука за половете", хем "наричайте ме едикакси, иначе ще се обидя".
Честно, не разбирам. 😔

# 401
  • Варна
Какво по ягодите означава това?

Прочетох определението. И в превод на български го прочетох, да не би нещо да ми убягва. И пак не схванах. Значи небинарен означава хем "не ме занимавайте с глупости, защото хич не ми пука за половете", хем "наричайте ме едикакси, иначе ще се обидя".
Честно, не разбирам. 😔
Аз разбирам. Има нужда от внимание и никакви основания да изисква специално отношение.
Мисля, че твърде много време отделихме.

# 402
А преди му викаха раздвоение на личността. Къде отидоха добрите стари нормални гейове и лесбийки. Пффф не искам да живея в такъв измислен свят.
Ема Дарси са ми противни. Да ходят да се лекуват, ама не, дават им главна роля и ги поощряват.

# 403
Те е на крачка от божественото Ние...
Така че, тези човекоподобни може би наистина се смятат за Богове, но още не го изразяват гласно. А всички останали, които не сме различни сме в техните очи подчинени, длъжни да им се прекланяме😀

# 404
Когато говорят за себе си как се изразяват - аз, те или ние?
Ние направихме това, или ние сме гладни ?
Встрани от темата , но ми стана интересно.
Определено и аз ще бъркам местоименията в тези случаи.А може би трябва и местоименията да се променят.

Общи условия

Активация на акаунт