Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 741
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • The point of no return
Зендая няма място в този сериал.

Иначе аз знаех Шон Бийн, Чарлс Данс - абсолютна фенка съм на Underworld, както и Джейсън Момоа.

Крис се бил отказвал,тъкмо четох изавление че е с начален Алцхаймер.Не е много по темата де,но го споменахте.
Не мисля, че е с начален Алцхаймер, но има много голяма вероятност да развие Алцхаймер, въз основа на направените генетични изследвания. Силно се надявам да не стане така.Hands Pray

# 556
Ааа, Натали я пропуснах - да. Обаче за Шон, не се обиждайте, явно проблемът си е в мен. Не ми беше много известен. Даже изобщо не съм рзбрала, че е играл Одисей в "Троя".

# 557
  • Somewhere far away
Ето го. Убавец! Simple Smile Grinning

# 558
Изобщо не вярвам да вкарат звезда като Зендая. И тук, и в троновете няма супер известни актьори. Иначе щяхме да гледаме Крис Хемсуърт за Джайм. Нямаше да откажа де Joy
И това му е хубавото на сериала. Аз освен Емилия Кларк никой не знаех от троновете.

Е, не - в Троновете имаше много известни актьори. За мен Емилия и някой друг бяха непознати. Явно си младичка, затова ти е такова впечатлението. Даже имаше фен кампания по едно време "Don't kill Sean Bean".

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 06:17 от pticasprujina

# 559
Ааа, Натали я пропуснах - да. Обаче за Шон, не се обиждайте, явно проблемът си е в мен. Не ми беше много известен. Даже изобщо не съм рзбрала, че е играл Одисей в "Троя".

Шон Бийн е доста известен, просто все играе злодеи (агент 006 в Златното око, после пък злодеят в Смъртоносна надпревара, Спенс в Ронин) или герои, които ги настига Бърза смърт (Боромир във Властелинът, Нед Старк в ГоТ) и повечето хора не му обръщат внимание.
Иначе на запад той е известен и с ролята си на Ричард Шарп, който прави военна кариера по време на Наполеоновите войни. Обаче у нас тази му роля е малко известна, филмът е сниман преди 90-те, а тук не е въртян често като някои от блокбастърите в които е участвал (например Златното Око и Смъртоносна Надпревара)

Това да си известен обаче и да имаш запомнящи се главни роли са две различни неща. Има актьори които участват години наред в някой сериал  като Дейвид Карузо (от местопрелението- Маями), или пък играят традиционно злодеи и малки роля.
Дарлийн Конъли например имаше почти 30 години на екрана и две номинации за ЕМИ, но ще я запомним главно с ролята на Сали Спектра от дързост и красота. Който не го е гледал, може да не я знае.

В недалечното ни минало например Георги Русев  непрестанно играеше разни малки роли и обикновено - все на простаци (Вчера, Оркестър без име и пр) . Същото може да се каже за Антон Радичев  - с тази разлика, че той все още е жив и все още играе.  имат участия сигурно в над сто филма и единият и другият.

П.С. Непознатите име за мен в ГоТ бяха предимно младите актори - тези които изиграха Роб Стак, Санса Старка, Аря Старк, Бран Старк, Джон Сняг, Джофри, Томен,  Мирцела....имената им не ми говореха нищо. Сред по-възрастните имах наблюдения. Чарлс Данс например бе един страхотно популярен актьор, Шон Бийн - също.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 11:06 от Лорд Сняг

# 560
Джофри си го знам аз от Тъмния рицар, както и "Джоджена" от други филми Simple Smile

# 561
  • Вестерос
А да, Джоджена е доста известен също.

# 562
  • Варна

Я виж ти.. хахах

Мнооого ме е яд, че изкараха Зелените по-лоши от Черните.. каква ли е целта?

# 563
Зелените СА по-лоши. Следват книжния първоизточник хората. Даже са поизбелили Алисент, която е по-положителен образ в сериала.

# 564
  • София
Ако следват книжния първоизточник, черните тепърва ще "трупат точки".

# 565
Алисънт ужасно много я избелиха. А в последния епизод - и Емонд. Уж случайно уби Луцерис (нали той беше убития?)

# 566
И Деймън избелиха - не показаха как брутално убива първата си жена. А също и него заедно с Ренира - не убиха наистина Ленор.

# 567
В книгите Деймън не я убива,даже намек няма.Не че не е по бял от там де,там е по жесток и амбициозен за трона.Тук историята им с Ренира е доста по захаросано романтична

# 568
Да, в книгите Демън няма общо със смъртта на жена си. За Ленор е само слух. Пък за Ренира и слух няма по отношение на Ленор. Така че, не са ги избелвали.
Черните не са цвете за мирисане. Но зелените просто са още по-зле.

# 569
  • Варна
Зелените СА по-лоши. Следват книжния първоизточник хората. Даже са поизбелили Алисент, която е по-положителен образ в сериала.
Мне, не са ...
Много черни точки и натрупаха с измисленото искане Ренира да  представи на Алисънт новороденото бебе. С това спечели симпатиите на 99 % от гледащите сериала. Нищо не  оправдава Алисънт за това В действителност никога не го е искала. Нито пък нещо е можело да накара Ренира да се подчини на такова искане.
В книгите Ренира настоява пред Корлис да направи Люк наследник, там той не е толкова широко скроен. Вемонд е екзекутиран по заповед на Ренира, а не за да може Демън да се представи като любящ съпруг.
Емонд не е крадец на Вхагар, всеки Тарг може да яхне дракон по негов избор независимо на кого е бил преди това. Самият Демън язди дракона на бащата на Ренис.
Между Кристън и Ренира е имало доста по силна и здрава връзка, не просто една нощ под влияние на хормоните.
И още ... и още малки детайли целящи да направят Зелените по-зли отколкото са и да припишат по-благородни подбуди на Черните.
Пак се чудя, защо.

Общи условия

Активация на акаунт