Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 46 097
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Всичко почти е подготвено като покупки, възползвах се активно от черния петък на бебешките магазини. Останаха някои наистина дребни неща.

# 151
Благодаря ви момиче, мисля като вас, но явно не съм готова за критиките и малко ме свариха неподготвена.
Иначе как се чувствате (физически и емоционално)? Аз съм в 31 г.с. и се усещам много емоционална, започнаха да ме болят тазобедрените стави и таза. Като се заседя и после докато се раздвижа и съм като някоя старица Grinning.
Как сте с покупките?Аз си чакам "черния петък". Вчера взех някой дрешки за спокойствие на бабите. Следващата седмица започвам с големите покупки, че те отнемат повече време за доставка. Всичко сме избрали, освен количката. ММ няма предпочитания, каквото аз избера, а аз от седмици се чудя между M&P Ocarro и Uppababy Cruz. Дали имате някакви наблюдения, май не са много популярни в България?
Здравей,аз съм 31г.с.+1ден..И съм доста емоционална,трудно се сдържам.Предстои ми това да бъде първо детенце,но отсега свекърва ми прокрадва съвети,очаквано е,със сигурност ще се наложат разговори там.В началото много се натоварвах,но тактиката поне при мен е да ги оставиш да си кажат каквото имат да казват,след което да правиш каквото си си решила.Важно е ти и мъжа ти да сте на една вълна,детето и последната дума са ваши.При всички условия,ако го мислиш отсега само ще си внесеш излишно напрежение,а това сега не ти е необходимо.Относно покупките:остава ми закупуване на кошара,ваничка,нощници за мен и памперси.

# 152
Аз съм в 29- та седмица и от известно време имам болки в тазобедрените стави и някак от вътрешната страна между бедрото и таза. Понякога ми е трудно да седя от болка в седалището и АГ ми каза да се мажа с лекарство на билкова основа и е по-добре. Доста помага.
Мисля, че е нормално но не е никак приятно.

# 153
Интересното е, че повечето подигравателни коментари получавам от приятели. Със свекърва ми и майка ми се разбирам по-лесно. Може би за тях бях подготвена, все пак са от старото поколение, нормално да има различия. Абе хора всякакви, ще гледам да не се дразня толкова.

За болките в таза и тазобедрените стави ми помага раздвижване за сега, болката е търпима.

# 154
Днес съм 33+1гс и мисля да поръчам кошарата и матрака, че да ги носят, да се отмирисват и т.н. Почиствам дървенията само с влажна кърпа, понякога и оцет слагам. Платнено легълце не мисля да взимам на този етап, че няма никакво място вкъщи. Но пък имаме стълби, затова ще взема гнездо, че ще ми е по-удобно да го разнасям нагоре надолу. Някой беше писал по-рано за използване на зимното кошче от количката вкъщи – аз така правих с дъщерята, че ми беше удобно.
Коментари винаги ще има - колкото хора, толкова и мнения и като опре до отглеждане на деца, всички сме много страстни, защото се опитваме да правим най-доброто за децата си и вярваме/надяваме се, че избраният от нас начин е най-добрият. Като дойдат с непоискани мнения, си припомням това. Ако настояват, любезно казвам, че всеки си избира как да си гледа децата и сме късметлии (донякъде), че имаме достъп до толкова много инфо да си помогнем с вземането на решения. И ако продължат, тогава казвам, че вече съм си изказала мнението и ги игнорирам. Засега работи. Е,разбира се, не мога да съм толкова дзен през цялото време и на два пъти съм казвала на родителите ми да си направят още едно дете и да си го гледат, както искат. Много ми се месиха в началото, но с времето стана по-добре, да видим дали няма да се върнат към стари навици.
По повод извеждането на бебето и преди съм казвала – здраво и доносено бебе извеждам щом е изписано от болницата. Само трябва да е подходящо облечено и мама да е в настроение Wink Дъщеря ми е декемврийче. Имам няколко познати, които живеят на студен климат и те принципно изкарваха бебетата си да спят на студено -15 градуса, казваха, че сънят бил много дълбок така. Нямали са настинки или нещо в бебешкия период. При нас вали много, съответно дъжд не ме плаши. За дъщерята бях взела непромокаемо костюмче като проходи и ботушки и я извеждах в дъжда да скача по локвите – нямаше такава радост. Пак е нямало разболявания след такива сесии. А сняг ако видим веднъж в годината е голяма работа, затова задължително ще излезем, ако завали, ако не с количка, то със слинг, вече съм купила.
Болки и дискомфорт в тазобедрените стави имам от ляво, ако се задържа повече на нея страна. Като легна на дясно пък нещо към ребрата ми подпира та е голямо въртене цяла нощ. Отделно и задуха не помага и слагам повече възглавници. Кръст все повече ме боли, особено като работя, понеже седя повече на едно място, от време на време и коремът ми започва да се стяга тогава, много е некомфортно. Хормоните и мен тресат и също забелязвам да ставам емоционална като в първите месеци. Също смотаният вскус в устата се връща, както в началото. Съвсем ми е трудно да приемам течности. Малко остана!
Виктория , и при мен движенията са доста различни вече. Не го усещам все едно скача от горния етаж, а по-бавно, мудно, здраво ми опъва кожата на места с някой крайник като се намества.
Мери Ди – количка взех Мамас енд Папас, харесва ми като я пробвам на сухо.
Ще почвам да пера меките части на количката тази седмица, платнени играчки, раница, слинг,  и бавно и славно да търся място на всичко. Последно ще наредя чантата за болницата началото на декември и ще чакам. В началото мислех да оставя всичко до последния момент, но в предвид, че ще работя до края и като знам как въобще не ми е до пазар или пране след работния ден, реших, че ще е най-добре да я захващам.

# 155
Днес супер много ме боли срамната кост.. с каката не ми се е случвало, но е изключително неприятно Rolling Eyes

# 156
И аз се разписах с последния влак за Черния Simple Smile Нищо особено - протектор за матрак, бутилка за след раждане, кремове за зърна на Мустела и на Лансино, две шишенца... Такива ми ти злободневни неща Simple Smile Днес взехме легълцето от Икеа, че в следващите седмици може да сме без кола и да сме сигурни, че е вкъщи.

За пълнителите на Томи Типи - вижте и за не-марковите опции. Има пълнители за касети на доста прилични цени, ние сме се насочили към тях. Иначе Черния в Амазон тепърва предстои Simple Smile

За коментарите... Първо - не споделям намеренията си. От тук само си спестявам поне половината драми. Ако някой ме пита нещо - още не съм решила, ще го мисля в движение, ще се напаснем с детето, харесала съм си книга или лекция за това и другото. Съответно не коментирам много и не се намесвам в разговори - хем си щадя нервите, хем все пак още съм на ниво идеи. Второ - изобщо не търпя излишен акъл. Ако някой има излишни 5лв може да ми ги даде, но излишен акъл да си го задържи. От сега знам, че и с майка ми и с майката на ММ няма да сме на едно мнение за почти нищо и няма да имам никакъв проблем да ги помоля да излязат от стаята, да идват по-рядко или изобщо като цяло да не се месят, защото те са си отгледали техните деца. Едната с едно, другата с две - сори, ама не ме водят с чаааак толкова много бройки, предпочитам да слушам хора, на които са им минали повечко през ръцете.
Не е ничий бизнес дали, колко, до кога и къде ще кърмя, дали ще стерилизирам, дали ще гладя, колко градуса ще държа вкъщи, как ще го обличам, ще го гушкам ли като реве, ще го нося ли в слинг, ще му пускам ли клипчета от телефона, ще му осолявам ли ваната, как ще се казва, ще давам ли биберон, ще давам ли вода, ще го къпя ли веднъж седмично или два пъти дневно. Това техните цици ли са? Детето на тях ли ще реве по цяла нощ? Те ли ще му купуват консумативите? Те ли ще го носят на ръце? Не. Толкоз. В началото предполагам ще имам енергия да благодаря за загрижеността, но подозирам, че бързо ще се изчерпа Simple Smile Изобщо няма да ми мигне окото, ще игнорирам и ще бъда толкова груба, колкото другите са нахални. Ако след учтива молба да се смени темата някой настоява ще я продължим, няма проблем. Но едва ли ще останат доволни от беседата Simple Smile

# 157
Еха, супер мотивиращо ми подейства, ще ти открадна стратегията да не споделям.

И аз се разписах с последния влак за Черния Simple Smile Нищо особено - протектор за матрак, бутилка за след раждане, кремове за зърна на Мустела и на Лансино, две шишенца... Такива ми ти злободневни неща Simple Smile Днес взехме легълцето от Икеа, че в следващите седмици може да сме без кола и да сме сигурни, че е вкъщи.

За пълнителите на Томи Типи - вижте и за не-марковите опции. Има пълнители за касети на доста прилични цени, ние сме се насочили към тях. Иначе Черния в Амазон тепърва предстои Simple Smile

За коментарите... Първо - не споделям намеренията си. От тук само си спестявам поне половината драми. Ако някой ме пита нещо - още не съм решила, ще го мисля в движение, ще се напаснем с детето, харесала съм си книга или лекция за това и другото. Съответно не коментирам много и не се намесвам в разговори - хем си щадя нервите, хем все пак още съм на ниво идеи. Второ - изобщо не търпя излишен акъл. Ако някой има излишни 5лв може да ми ги даде, но излишен акъл да си го задържи. От сега знам, че и с майка ми и с майката на ММ няма да сме на едно мнение за почти нищо и няма да имам никакъв проблем да ги помоля да излязат от стаята, да идват по-рядко или изобщо като цяло да не се месят, защото те са си отгледали техните деца. Едната с едно, другата с две - сори, ама не ме водят с чаааак толкова много бройки, предпочитам да слушам хора, на които са им минали повечко през ръцете.
Не е ничий бизнес дали, колко, до кога и къде ще кърмя, дали ще стерилизирам, дали ще гладя, колко градуса ще държа вкъщи, как ще го обличам, ще го гушкам ли като реве, ще го нося ли в слинг, ще му пускам ли клипчета от телефона, ще му осолявам ли ваната, как ще се казва, ще давам ли биберон, ще давам ли вода, ще го къпя ли веднъж седмично или два пъти дневно. Това техните цици ли са? Детето на тях ли ще реве по цяла нощ? Те ли ще му купуват консумативите? Те ли ще го носят на ръце? Не. Толкоз. В началото предполагам ще имам енергия да благодаря за загрижеността, но подозирам, че бързо ще се изчерпа Simple Smile Изобщо няма да ми мигне окото, ще игнорирам и ще бъда толкова груба, колкото другите са нахални. Ако след учтива молба да се смени темата някой настоява ще я продължим, няма проблем. Но едва ли ще останат доволни от беседата Simple Smile

# 158
Коментари как да гледам бебето не съм чувала, но съм чувала изцепки относно възрастта ни с ММ (39, 40г) как сме щели на дърти години да гледаме бебе, било изморително, нямало да се справим. Ами то неотгледано бебе не съм срещнала първо, второ аз от тях не съм искала помощ нито съвет, ама те си говорят. Нека си говорят, аз не съм от хората, които ще тръгнат да се оправдават защо са забременели, винаги показвам с действия, а не с думи. Възнамерявам да сме много щастливи 4мата и да покажем на завистниците , че можем да се справим Stuck Out Tongue Winking Eye.
И аз имам болки в тазобедрените стави и то най вече когато спя на една страна. Понякога се събуждам с болки и ми е трудно. Явно се разширява таза, сега бебето доста бурно расте на кг.
На вас как са ви кръвните изследвания, урина? Аз правих ПКК, всичко е ок, въпреки, че доста от показателите са мръднали , но все пак в референтни стойности. Урина ще пускам в четв , но не очаквам лоши изненади. Като цяло се чувствам доста добре, нямам отоци, на кг съм +9кг, но не съм мръднала от доста време и си стоя на тях. Сега съм 29 г.с. и се надявам общо да не кача повече от 15кг. Така или иначе не остана много до края, а пък по празниците мисля да се наям със сърми и пържоли като за последно Grinning.

# 159
Само хемоглобинът ми е 104 всичко друго е добре.
Качила съм 10 кг в 31+4 съм. Ама последния месец ям доста. И аз се надявам не повече от 12‐15 кг общо да кача. Нямам отоци за сега.

Коментари как да гледам бебето не съм чувала, но съм чувала изцепки относно възрастта ни с ММ (39, 40г) как сме щели на дърти години да гледаме бебе, било изморително, нямало да се справим. Ами то неотгледано бебе не съм срещнала първо, второ аз от тях не съм искала помощ нито съвет, ама те си говорят. Нека си говорят, аз не съм от хората, които ще тръгнат да се оправдават защо са забременели, винаги показвам с действия, а не с думи. Възнамерявам да сме много щастливи 4мата и да покажем на завистниците , че можем да се справим Stuck Out Tongue Winking Eye.
И аз имам болки в тазобедрените стави и то най вече когато спя на една страна. Понякога се събуждам с болки и ми е трудно. Явно се разширява таза, сега бебето доста бурно расте на кг.
На вас как са ви кръвните изследвания, урина? Аз правих ПКК, всичко е ок, въпреки, че доста от показателите са мръднали , но все пак в референтни стойности. Урина ще пускам в четв , но не очаквам лоши изненади. Като цяло се чувствам доста добре, нямам отоци, на кг съм +9кг, но не съм мръднала от доста време и си стоя на тях. Сега съм 29 г.с. и се надявам общо да не кача повече от 15кг. Така или иначе не остана много до края, а пък по празниците мисля да се наям със сърми и пържоли като за последно Grinning.

# 160
Момичета, някоя има ли проблеми със запушен нос? Лягам да спя и към 4-5ч се събуждам, защото немога да дишам, пръскам капки и се отпушва. След няколко часа пак се запушва. Вече ми писна, трета седмица съм на капки за нос....

# 161
Да от хормоните е. Набъбнала е лигавицата. Минава след раждането, но ако те дразни може да ползваш разтвори за промивки, капки с морска вода. Ксилометазолина е абсолютно забранен.
Другото,което помага е посещение в солна стая.

# 162
Да от хормоните е. Набъбнала е лигавицата. Минава след раждането, но ако те дразни може да ползваш разтвори за промивки, капки с морска вода. Ксилометазолина е абсолютно забранен.
Другото,което помага е посещение в солна стая.
Сега ползвам капки Олинт Хидра и Ксилогел, АГ ми ги препоръча, в аптеката също казаха че са ок за бременни. Пробвах преди това Стеримар, цялата опаковка изхабих от детето, но ефект нямаше. Солна стая няма тук в нашия град, така че отпада като опция

# 163
Ксилометазолина е абсолютно противопоказен при бременност и не се изписва. Доста странно от страна на Вашия лекар при положение, че има капки,които са подходящи - грип стоп, синулан форте, включително виброцил и муконазал в много малки дози и контролирано. Също така ксилометазолина не се ползва повече от 5-7 дни. Той не лекува състоянието само отбъбва лигавицата временно.
За промивки quixx acute е по- добре опция от стеримар. Друга вариант са и инхалации.

# 164
И аз съм така и затова хъркам вечер. ММ  ме базика, че спи до тигрица Grinning Grinning Grinning. Нищо не пръскам, като стана до тоалетната и се отпушва сам.
Момичета, някоя има ли проблеми със запушен нос? Лягам да спя и към 4-5ч се събуждам, защото немога да дишам, пръскам капки и се отпушва. След няколко часа пак се запушва. Вече ми писна, трета седмица съм на капки за нос....

Общи условия

Активация на акаунт