Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 44 506
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Момичета, днес бях на преглед и ми пуснаха изследвания. Не ми харесват кръвните, имам завишени левкоцити, СУЕ и СRP. Не съм боледувала скоро и се чувствам добре, но това много не притеснява. Чакам урина и микробиология...

# 601
Круела много неприятно. То това си говори за някакво възпаление, дано другите изследвания са ти добре.
На мен също ми дадоха направление за кръвни. Пак ще пускам васерман, мисля че се коментираше преди, явно си имат давност тези изследвания.
Относно записването на бебето щом сте с брак е супер лесно, просто си направете копия на личните карти и свидетелството и си го вземете с вас при постъпване. След това на място си има отговорен човек, всичко трябва да стане преди изписването.
За прането- бебешки дрехи съм прала и на 60°, зависи дали имат лекета от нещо. Бодитата всички са чист памук, който няма проблем с тези градуси. Иначе обикновено пера на 40°, сушилнята не мога да кажа на колко суши, сама си преценява на база количество и дали съм избрала лесно гладене, намалена топлина и т.н. Нямам специална програма за бебешки дрехи. Най-често използвам програма за дрехи със смесени материи.

# 602
Имаме брак. Това на изписването ли се случва, някакъв срок има ли?
Ако имате брак, носиш акта за граждански брак и копие от личната карта на таткото с теб в болницата. Там се вписва.
и ние с моят мъж имаме сключен граждански брак

# 603
От началото на бременността сс ми завишени. Аг-тата ми казват, че се повишават по време на бременност. Няма за какво да се притеснявате.
Момичета, днес бях на преглед и ми пуснаха изследвания. Не ми харесват кръвните, имам завишени левкоцити, СУЕ и СRP. Не съм боледувала скоро и се чувствам добре, но това много не притеснява. Чакам урина и микробиология...

# 604
Имаме брак. Това на изписването ли се случва, някакъв срок има ли?
Ако имате брак, носиш акта за граждански брак и копие от личната карта на таткото с теб в болницата. Там се вписва.

Не случва се 1-2 дни след раждането. Идват питат те как се казва ала бала. Можеш второто име да е без -ов, -ова , ако не ти харесва. Носиш копие от Лк на таткото и копие от брачното и това е. После разписваш, че данните са ок.

# 605
Минавам, за да ви споделя, че вече съм с паднала тапа. Flushed Малко се шашнах по-рано, докато забърсвах каквото падна, но ми мина и гледам да съм спокойна, нахранена и отпочинала, колкото мога.

# 606
  • София
bubuy3333, извинявай за тъпия въпрос, но при мен нямаше падане на тапа, пукане на води и т.н. с първото бебе, но сега съм малко в паника с второто. Какво е усещането и вида на паднала тапа, боли ли те, АГ какво казва?

# 607
Bubuy, то може и няколко дни да минат докато тръгне раждане. Поне моят АГ така ми обясни. И аз съм така от тази вечер. Утре сутрин ще звънна да отида на преглед, че аз съм планово секцио, но при мен мисля не падна цялата.
Sia, тапата е слузеста, може да е с млечен цвят или примесена с жили кръв. Нищо не се усеща като пада.

# 608
  • София
Тапата при мен падна чак на 5см. разкритие. Най-точно мога да я опрелича на медуза Joy

# 609
Няма как да се сбърка тапата. В интерес на истината си е и доста голяма, на мен ми приличаше на слузесто желе. Може да е бяла, но май по-често е белезникава с кървави нишки. Не се усеща, просто се вижда. Може да минат дни преди да почне раждането. При мен падна почти на 6 см разкритие.

# 610
Аз от опит мога да споделя, че не се усеща нищо когато пада тапата. Може да падне на веднъж или на части ( при мен предния път беше от петък вечерта до неделя на три пъти) и родих в четвъртък. Има и случаи които си ходят и месец без тапа така , че не се шашкайте.

# 611
Здравейте,мами аз този понеделник съм на операция.Вчера се уговорихме с доктора минах разбира се още няколко мнения.Бебето на другите видеозони не е е толкова голямо колкото излиза при тази която ме следеше….Явно заради зачестилите инциденти с родилки които искат естествено раждане и придружаващите го усложнения на които ставаме свидетели по телевизията са доста и жената е искала да се подсигури….Аз сега съм като в необрано лозе сметката я направих без кръчмаря бях убедена че всичко е наред въпреки че съм дебела и мислех че след нова година ще се видим с моето момче….Цели 9 месеца се ограмотявам тук благодарение на вас и други материали в интернет а сега се оказва че
тепърва трябва да чета за секцио 😳🫣🫣 До неделя ще трябва да си науча домашното…..За финал искам един бърз въпрос на 19 ти ме оперират защо му викат тогава на 18 ти още сутринта ? Освен всичкия багаж и документи и чистота гладна ли трябва да отида?

# 612
Не са ли ви казали кога да спрете водата и храната? Пповечето болници викат предния ден. За да минете изследвания. Най-вероятно от тогава ще ви кажат без вода и храна.

# 613
Sia, аз бях на касата в Лидл и усетих, че нещо се стича вътре в мен. Очевидно не бяха води и като се прибрахме и минах през тоалетната забърсах на няколко пъти това слузесто нещо. Доста прилича на суров белтък, но е по-жълтеникаво и както казаха другите момичета -  може да има жилки кръв, може и да няма. АГ ме вика за преглед днес, та скоро ще разберем как се придвижва малкият. Animal Hatching Chick

bubuy3333, извинявай за тъпия въпрос, но при мен нямаше падане на тапа, пукане на води и т.н. с първото бебе, но сега съм малко в паника с второто. Какво е усещането и вида на паднала тапа, боли ли те, АГ какво казва?

# 614
Боратино, аз бих отишла гладна, вероятно ще ти пуснат някакви изследвания след като те приемат. Поне при мен беше така двата пъти когато ме оперираха - отидох ден по-рано, а след като ми взеха кръв можех да хапна и вечерта ми казаха кога да спра приема на вода и храна.

Общи условия

Активация на акаунт