Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 46 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Странно, на мен пък Стеримар много ми помага. АГ ми го изписа като бях настинала и все още си го ползвам преди лягане от време на време.

# 166
Здравейте как сте? Мен много ме боли гърбът напоследък... правя йога, упражнения, нищо не помага.
За коментарите , честно да кажа никой нищо лошо не ми е казал, всички много се радват. Но съм ограничила контактите и общувам само с приятни хора. Майка ми има мнение, но не ме дразни, и тя се вълнува, така че е разбираемо.
Аз съм решила да игнорирам всякакви хора и ситуации , които ме натоварват. По-добре ми е сама, отколкото някой да дава  непоискани съвети и да ме напрягат.

И аз почнах с подготовката, нямахме нищо купено освен количката. И моята е от Mamas &Papas-Strada. Купихме легълце, тип  travel cot, по-нантък ще купим и дървена кошара. Вчера поръчах един куп дрешки и май прекалих. Взех и ваничка и хавлийки. Останаха шишета, матрак, чаршафчета и още какво ли не:)
И на мен много ми се запушва носът като си легна. И голямо безсъние ме готни отново.

Тази седмица поянахме пренатален курс за раждане с мъжа ми, дано има полза. Не мога да повярвам, че остават само 8 седмици и още 5 седмици на работа. Вече броя дните направоо...

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 00:28 от Alekscheee

# 167
И на мен носът ми е редовно запушен, и ми заглъхва ухото от ляво, само като се наведа ми минава.. общо взето върши ми чудна работа като трябва да оправдая защо не съм чула нещо, което не ме устройва Simple Smile  вече сериозно, УНГ доктор ми каза, че е нормално за бременността и че дъвкането на дъвка помагало за изравняване на налягането..

За черния петък: Покрай намаленията този уикенд се сдобих с уреда за стерилизиране и изсушаване на Авент на доста сносна цена от Хиполенд, поръчах и столче (Chipolino Техно Isofix 360°), кошница (Cangaroo Veyron) и бебефон (chipolino Polaris) от Комсед, но съм с едно наум, че на сайта приемат поръчки без да имат реално потвърждение за наличността си и може и да не ги получа.. та ще видим дали не сбърках с тях. От списъчето ми остават бебешката везна, памперси, еднократни подложки и други по-дребни нещица, които обаче ще ми запълнят гардероба и затова отлагам все още да взема.

Вече съм в 31+3 и съм качила общо 7.5 кг дотук предимно защото тъпча сладко, картофи и тестяно все едно животът ми зависи от това..

Коментарите гледам да ги подминавам, както и чуждите мнения, особено тия, които щедро се предлагат все едно са на промоция 😃 Това, че си позволявам да пия следобедно кафе в 5.30, отишла съм на фирмено мероприятие и съм останала чааак до 1 и нещо, или че шофирам кола и то сама, хич не влиза в работата на останалите и щом аз и бебка сме ок с нещо, и според наблюдаващите лекари всичко е наред, значи спокойно мога да disregardна коментарите. В този ред на мисли се радвам, че съм над 30. Ако ги слушах тия глупости на 20, щях да се връзвам и то грандиозно

# 168
Здравейте и от мен! На 32г съм от София, с термин около 21.01, чакаме второ момченце. До сега покрай баткото изобщо не ми дойде на акъла да потърся темата, та чак сега се включвам тук, до сега съм само в голямата фб група(не знам дали сте правили малка бг-мамска, с баткото си имаме такава само с мами от форума). Та включвам се да следя и тук какво се случва. 😬

# 169
Има и друга група, да. Пишете ми на лс с Вашия фб профил, за да Ви добавя и включа, защото е скрита.

# 170
И аз понакупих разни неща тези дни. Взех стерилизатор на Tomee Tippee за микровълнова. Чудих се , чудих се дали да взема електричести, но реално ще ми трябва за 7-8 месеца макс, после какво ще го правя, само място ще заема и се отказах.

Вчера купихме столче за кола и съм много доволна, че успяхме да хванем намаление .

Вие какви размери дрешки купувате? Аз накупих май много дрешки, но идея нямам дали не са големи/малки, защото не знам бебка колко е голяма...

# 171
Подготвила съм по няколко от вид 56 и 62 размер.

# 172
Подготвила съм по няколко от вид 56 и 62 размер.
днес с таткото взехме превръзки за след раждането подложки крем за подсичане на Бочко и термометър останаха памперсите и кърпи за да мога да я изтривам след като я нахраня а количката че бъде закупена от дядо и който е в Италия иска той да я купи да му е кеф като я е взел спряла съм се на един модел в който съм се влюбила и съм му казала това да вземе като количка

# 173
Вчера за първи път бях на тонове. Засега всичко е наред, нямам контракции, но ми е изключително изморено и лошо през цялото време.
Още с първото дете дадох да се разбере, че мнение и съвети не искам. Ако искам - ще питам. Майка ми е много разбрана в това отношение.
Понеже ме хвана паниката да не тръгна да раждам по-рано, напазарувах вече всичко. Както и подаръците за каката за Коледа. Взехме количка и кошница за кола Cybex, кошарка next to me, Еликтрически стерилизатор, уред за затопляне и шишета Авент. Бебефона също е на Авент, взех го на черния петък в Комсед. Дрешки съм купила 2-3 комплекта 50 размер, всичко друго е 56. Взехме одеалце за коша за кола, не искам да използвам космонавт от гледна точка на безопасност.

# 174
Вчера за първи път бях на тонове. Засега всичко е наред, нямам контракции, но ми е изключително изморено и лошо през цялото време.
Още с първото дете дадох да се разбере, че мнение и съвети не искам. Ако искам - ще питам. Майка ми е много разбрана в това отношение.
Понеже ме хвана паниката да не тръгна да раждам по-рано, напазарувах вече всичко. Както и подаръците за каката за Коледа. Взехме количка и кошница за кола Cybex, кошарка next to me, Еликтрически стерилизатор, уред за затопляне и шишета Авент. Бебефона също е на Авент, взех го на черния петък в Комсед. Дрешки съм купила 2-3 комплекта 50 размер, всичко друго е 56. Взехме одеалце за коша за кола, не искам да използвам космонавт от гледна точка на безопасност.

Може ли да споделиш, защо космонавтът  не е  безопасен за столче за кола? Не съм запозната и много ще се радвам ако може да споделиш  информация:)

# 175
Дебели якета, космонавти или всякакви дебели дрехи пречат на правилното закопчаване на коланите. Коланите остават разхлабени в резултат, на което при рязко спиране или удар дете изхвърча от стола.
Бебетата и малките деца нямат нашата костна плътност и за това е много важно да се возят в кошница/стол с правилно стегнати колани и да обратно на посоката на движение .
Много е важно кошницата да е с подходящите за детето размери.
Ако се притесняваш, че ще му е студено на пазара има одеала разработени за кошници и столчета, които имат дупки за коланите. По този начин се запазва правилната позиция на детето в стола, а и не се прави компромис със сигурността.

# 176
За да е най-обезопасено детето в колата, без значение дали е в кошче или столче, трябва колатите да са нагласени плътно по-него. Съответно дебелите якета и космонавти пречат. Има възможност и бебето да се изхлузи при удар.
Затова взехме и за двете деца най-висок клас столче и кошница Cybex. О за бебето взехме такова одеало, което е специално предназначено за столче за кола

# 177
Аз не съм купувала почти нищо, понеже всичко имам от баткото. Зарината съм с дрехи, хванах тия дни да пера ми то няма къде да ги сложа. Та днес поръчах нов скрин за малкия, че иначе нямам представа кое къде да сложа. Уж направих в на баткото шкафовете място, ама то за никъде.

За изписването съм си приготвила боди с къс ръкав, отгоре едно гащеризонче и одеало. В колата баткото го бяхме сложили със зимен чувал за количка, хванат под коланите, сега пак ще го ползвам него.

# 178
Момичета, ще перете ли платовите части на количката и тези от легълцето?

Още едно въпросче, ще запазвате ли стволови клетки? Лекциите на повечето училища започват с реклама на банки за съхранение. Четох много за отложеното клампиране и неговите ползи. Банките промотират, че "уж" е съвместимо с взимането на клетки без те да се компрометират. Интересно ми е какво мислите по въпроса.

# 179
Естествено, че ще си изпера количката, коша за кола и кошарата.  На количката и коша ми цялата им тапицерия се пере в пералнята. Кошарата тази, част която не се бърша с препарата на фриендли и с мокра кърпа после.

Стволови клетки както и предния път така и сега запазваме в cell4life.

Общи условия

Активация на акаунт