Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 46 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Няма да ги пера. Матрака ще постилам с протектор и чаршаф. Има една част странична, която ще изпера, до нея се докосват ръчички на бебето. Покривалото и частта, отгоре на коша за новородено също няма да пера, не се докосват до бебето и не виждам смисъл.

# 181
Ще пера абсолютно всичко, което се сваля  и може да се изпере. Останалите части почиствам със спрейовете на Frosch  или Friendly, в зависимост от кой имам под ръка.

# 182
И аз ще пера всичко което се сваля от количката и кошчето. Каквото не мога да сваля ще забърша.

# 183
Всичко пера, което може да се свали, кошарата на баткото я чистих с фрош по спомен, сега още не съм чистила на малкия, ама не сме и сглобили нищо. Стволови клетки не сме запазвали и сега няма.

# 184
Още не знам какво и как ще изпера. Вероятно всичко.
Но стволови клетки ще съхраняваме и сме подписали договор вече.

# 185
Подписахме със cells4life на Бебемания Simple Smile

И аз имам намерение да изпера всичко, до което мога да се докопам Grinning

За безопасността в столчето - изгледайте клипчетата в youtube на Деца на борда, не са много, кратки са и са безумно полезни. Спасяват животи Simple Smile

# 186
Здравейте и от нас Simple Smile
Аз си поръчах също разни дребни неща с намаление, които ми липсваха по списъка, остана ми и една нощница, поръчах и нея - днес трябва да я взема. Взехме и легълце, матраче, остана да го сглобим.
Нямам тъпение вече да стане края на месеца и да излизам в 45-дневния болничен. Поне времето на работа минава бързо, че обучавам новата колежка и си има работа.
Иначе днес си пуснах изследвания - глюкозата наааай-накрая е 4,74, под 5, ТСХ е 1,9 - най-ниската ми стойност досега, Хемоглобин 115 - колкото и предходния път - но тогава АГ ми каза, че е ок. Кг пак са нагоре, а почти нищо нe ям Sad
Нямам по принцип и проблеми със съня, но такива гадни кошмари сънувах днес, че се събудих от това да си натискам силно корема, за да усетя бебето дали мърда... Ужас направо.
В класа на сина ми повечето деца се изредиха болни, сега пак има няколко деца, очаквам включване и от него.
И общо взето така - остана да оправя педиатъра за малката, че още не съм свършила тази работа, също и чантата да подготвя за родилното и вече да си гнездя на спокойствие. Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 11:30 от bonbolini

# 187
Аз пък тия дни нещо си разбутах кофти съня. В петък вечер бяхме на гости и стояхме до 12.30ч. Докато се приберем, намотаме и стана 1ч и легнах и като се почна едно въртене. Явно се превъзбудих понеже беше бая шумно и край- няма заспиване. Заспала съм чак на сутринта към 5ч и станах в 9 без нещо.
В понеделник пак бяхме на гости, но стояхме до 23ч и после пак едно въртене , но успях да поспя 6-7ч. Явно в повече ми е дошло, защото вчера лежах цял ден, беше ми адски изморено, замаяно и главата ме боля. Снощи си легнах отново с главоболие и се събудих в 3ч пак с главоболие и заспах после на сутринта отново. Явно много хайманосвам и стоя до късно, а не трябва, за това и ме боли главата - от недоспиване. Аз си имам мигрена по принцип, която с тая бременност рядко се е обаждала ама преуморя ли се и се появява.

# 188
Моето обичайно заспиване е след 12-1, даже често 1:30, сутрин ставам към 8:30-9 и в момента ми е доста ок. Но и мен започнаха да ме уморяват събиранията. А гледаме да се видим с хора още докато мога и имам енергия и е малко нож с две остриета. От време на време следобед имам нужда от лека дрямка, основно зависи какво съм правила през деня. Например днес асансьора не работеше и 6 етажа ми се сториха като катерене на Бурж Халифа Joy Вчера правихме дълга разходка, уви, вече съм вдигнала обичайното време от 40 на 50 мин в посока и задължителна почивка но пак за 9к крачки няма как да искам повече.

# 189
Здравейте, имате ли Бракстон-Хикс контракции? Днес имам цял ден много на често и почнах да се  притеснявам. Знам, че са нормални, но дали твърде на често е притеснително? Няма болка,, което поне е добре ...

# 190
Здравейте, имате ли Бракстон-Хикс контракции? Днес имам цял ден много на често и почнах да се  притеснявам. Знам, че са нормални, но дали твърде на често е притеснително? Няма болка,, което поне е добре ...
Имах доста често, когато все още бях активна и ходех на работа. По цял ден ме нямаше, натоварвах се и те се появяваха. Откакто съм в болнични и си почивам нямам или най-много по една на ден. Да си се натоварвала повече физически или емоционално? По принцип няма проблем ако не те боли, но по колко на ден е нормално не знам.

# 191
Да си се попретоварила? Повечко движения? Повече ставания? Качване на стълби?
Принципно е нормално да зачестяват с напредването ни, ако няма болки, кръв и са спорадични би трябвало да няма проблем.
Но си е неприятно, една вечер получих две за 5 мин и изпаднах в тиха истерия Grinning не посмях да мръдна в следващите 15. Аз не съм на ежедневни но-шпа и магнезий и в такива ситуации си позволявам еднократен прием. Но е веднъж седмично, даже на две седмици веднъж. Не мога да те съветвам да взимаш медикаменти току-така, но можеш да питаш док колко често е тревожно.
Миналия месец моя ми беше казал 5-6 на ден. Някои дни я имам 3, я не, други имам сигурно 7-8, за сега не съм се притеснила, но може би трябва да започна да броя.

# 192
Благодаря ви Eliza и Inferiya. Моите контракции бяха много и начесто, цял ден, затова се притесних. Пих аз Но Шпа и магнезий през деня и поотминаха, нп вечерта почнаха отново. Пих още Но шпа и си легнах и сякаш се поуспокоиха нещата.
Не съм се натоварвала или стресирала нещо необичайно, но явно работата ми идва вповече и дори ежедневния стрес ми се отразява вече:( Остават и 3 седмици на работа, тр  да удържа някак, но мозъкът ми вече е на желе и не мога да се концентрирам нииикак:)) Не мога да повярвам, че остава толкова малко време вече..

# 193
При чести и постоянни контракции се отива в дежурен кабинет (за болка няма да казвам, ясно е) Hushed

# 194
Мда, щом са цял ден изобщо не бих се бавила вкъщи :/ Стискам палци да ти е по-леко в следващите дни, но все пак мини през док Flowers Maple Leaf

Общи условия

Активация на акаунт