Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 785
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ехограф...не гледат ли с ехограф корема?
Търси лекар за диагноза. В момента такава нямаш, а болки да. Звучи ужасно така да се мъчиш.

# 526
Ехограф...не гледат ли с ехограф корема?
Търси лекар за диагноза. В момента такава нямаш, а болки да. Звучи ужасно така да се мъчиш.

Аз същото питах, как така рентген, а не ехограф. Отговориха ми да не ги уча как да си вършат работата… личната каза, че е почти сигурна за спукана киста и, че с цикъла ще изтече, и ще ме отпусне.. но това са още три дни чакане. Не знам.. как да го предизвикам този цикъл? 😕

# 527
Ама как така с тия болки те отпращат...кви са тия лекари, ужас. Не разбирам просто.

Не мога да помогна за кисти, не разбирам. Когато ме боля веднъж мен, отзад кръста едностранно, си платих ехографиа при гастро аз, огледа жлъчки, млъчки, черва...поне разбрах че не това. Оглежда и гинекологично, в смисъл изненадах се..забравих там какво ми каза.
Гинеколога от спешното ли беше?
Да отидеш на друг ли, който да ти обърте внимание и каже ясно киста ри е, не е ли.

# 528
Ама как така с тия болки те отпращат...кви са тия лекари, ужас. Не разбирам просто.

Не мога да помогна за кисти, не разбирам. Когато ме боля веднъж мен, отзад кръста едностранно, си платих ехографиа при гастро аз, огледа жлъчки, млъчки, черва...поне разбрах че не това. Оглежда и гинекологично, в смисъл изненадах се..забравих там какво ми каза.
Гинеколога от спешното ли беше?
Да отидеш на друг ли, който да ти обърте внимание и каже ясно киста ри е, не е ли.

Аз ще отида, но час за свестен гинеколог успях да запиша за 10.01.. с тия празници сега съм го загазила.
Не живея в голям град, и се сещаш за какво става дума.. а иначе гинеколожката си ме гледа на ехограф, каза че всичко било наред. Но, цитирам “трябва да си проследиш проблема”, което малко ме наведе на мисълта, че ме претупаха, тъй като беше 1 след полунощ… 😕

# 529
Спешното да, претупват. После ти си търсиш лекар и диагноза, общо взето така стоят нещата. ЛЛ е човекът, който следва да те упъти към правилен специалист.
Кръвните какво показаха..инфекция нещо, или не?

# 530
Рентген на корема се прави при съмнение за запушване на червата. Ако има такова, болките са в целия корем, с повръщане.
При болка вляво, или е дебелото черво, или киста, но пък на ехограф уж всичко е добре?
Имаш ли изследвания?

# 531
Аз съм била с подобни болки,но и от ляво и от дясно, от нищо не минаваха,в спешното ми биеха нещо колкото да си ходя . Припадала съм много пъти от това. Винаги беше преди и по време на цикъл. Никога не се откри причина,само едно ми помогна - почнах противозачатъчни и всичко мина. Никой лекар не можа да обясни какво е - и по хирурзи,и по гинеколози и по ехографи съм била....само идея какво да опиташ, при мен беше от цикъла нещо.

# 532

Спешното да, претупват. После ти си търсиш лекар и диагноза, общо взето така стоят нещата. ЛЛ е човекът, който следва да те упъти към правилен специалист.
Кръвните какво показаха..инфекция нещо, или не?

Абсолютно всичко е в норма при кръвните, което е още по-интересно…

От гинекологичния кабинет имам някакъв лист, но абсолютно нищо не може да се разчете…

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 19:58 от Sunflower29

# 533
Ми то няма ЦРП, утайка...
Левкоцитите са леееко над 10, завишени ...

# 534
Ми то няма ЦРП, утайка...
Левкоцитите са леееко над 10, завишени ...

Ами това ми пуснаха в спешното… 😕

# 535
Рентген на корема се прави при съмнение за запушване на червата. Ако има такова, болките са в целия корем, с повръщане.
При болка вляво, или е дебелото черво, или киста, но пък на ехограф уж всичко е добре?
Имаш ли изследвания?
А прави ли се сега рентген на стомаха с бариева каша. Съветват ми да направя гастроскопия. Но слагат и пълна упойка, и трябва да останеш в болница за определени дни по здравна пътека... Бих искала да направя рентген с бариева каша и ако покаже нещо, да отида в болницата за гастроскопия.

# 536
Мисля, че все още правят. Но най-точно изследване си е гастроскопията. Не  е чак толкова страшно и без упойка.
Даже директно в амбулаторни условия са ми правили и си тръгваш без проблеми. Чак клинична пътека и за това...

# 537
Мисля, че все още правят. Но най-точно изследване си е гастроскопията. Не  е чак толкова страшно и без упойка.
Даже директно в амбулаторни условия са ми правили и си тръгваш без проблеми. Чак клинична пътека и за това...
И аз бих направила без упойка, но те че натискат да слагат та да вземе някой лев и анестезиолог. Току-що разбрах, че с гастроскопия даже достигат до тънките черва и ги гледат.. То и с рентген се вижда...

# 538
Левкоцитите ти са завишени, sunflower. Имаш някаква инфекция.
Гастроскопия сега се прави по КП. Ако се разбереш с доктора, може и да си тръгнеш веднага, но трябва да се водиш хоспитализиран.
На мен преди години ми е правена без упойка. Не е приятно, но се търпи.
Сега слагат упойка, по-добре е така.

# 539
Погледнах сега в нета, че е готов резултат от микробиологично изследване на влагалищен секрет и пише, че е изолирано голямо количество левкоцити и епителни клетки - малко. От утре са празнични и почивни дни. Лекарите не работят. Моля някой да обясни, какво би значило това.

Общи условия

Активация на акаунт