Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 773
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Качи го, така не е ясно нищо.
А и това е резултат от микроскопията, а не от микробиологията. Голямо количество левкоцити означава, че има възпалителен процес - някаква инфекция.

# 541
Качи го, така не е ясно нищо.
А и това е резултат от микроскопията, а не от микробиологията. Голямо количество левкоцити означава, че има възпалителен процес - някаква инфекция.
Носих секрет в лаборатория, взет от гинеколога. И пише само това, което маркирах с черно. Тоест те са го видели под микроскоп, нали?

# 542
Добър вечер. Наскоро Ви писах,че имах пристъпна кашлица (мин. седмица),правих снимка-всичко точно. Но от една седмица,когато се закашлям (остатъчна кашлица) от дясно,зад ребрата или млко под тях,не мога да опиша точното местоположение,ме боли,но е поносима болка .. от какво може да е?

# 543
Левкоцитите ти са завишени, sunflower. Имаш някаква инфекция.
Гастроскопия сега се прави по КП. Ако се разбереш с доктора, може и да си тръгнеш веднага, но трябва да се водиш хоспитализиран.
На мен преди години ми е правена без упойка. Не е приятно, но се търпи.
Сега слагат упойка, по-добре е така.

Личната казва, че били съвсем незначителни завишени… иии не знам къде да ходя, при какъв лекар. Да чакам да дойде цикъл ли, да не чакам ли.. направо не знам

# 544
Емма, да това е резултат от микроскопското изследване, самата МБ би трябвало да има бактерии/гъбички/антибиограма, ако нещо се изолира.
Но без да видя точно как е написано - не мога да кажа дали просто не е готово изследването докрай или какъв е случая.
Тук се качват много изследвания, просто задраскай личните данни.

# 545
Права е Мила, на микробиология се изолират, ако има, патогени, не левкоцити и епителни клетки. Това да не е цитонамазка?

# 546
  • Г. О.
Sunflower 29, здравей. Аз съм имала спукана киста преди години. От сутринта в 6ч до вечерта в 20ч, когато ме оперираха, никой не разбра, че имам спукана киста. Гледаха ме всякакви специалисти. Ама всякакви. Вечерта ме питаха дали искам да ме оперират или да изчакаме до сутринта, тъй като аз си търпях болките и реално можех да изкарам още няколко часа. Оперираха ме за апандисит. Реших хич да не чакам, тъй като едва ли бих мигнала цяла нощ. Оказва се спукана голяма киста, която при спукването възпалява апандисита. Излива се голямо количество течност. Думите на хирурга бяха, че още няколко часа и е щяло да бъде фатално. Интересно беше, че като се движех и болката намаляваше, затова цял ден обикалях болницата по стъпалата.

# 547
Sunflower 29, здравей. Аз съм имала спукана киста преди години. От сутринта в 6ч до вечерта в 20ч, когато ме оперираха, никой не разбра, че имам спукана киста. Гледаха ме всякакви специалисти. Ама всякакви. Вечерта ме питаха дали искам да ме оперират или да изчакаме до сутринта, тъй като аз си търпях болките и реално можех да изкарам още няколко часа. Оперираха ме за апандисит. Реших хич да не чакам, тъй като едва ли бих мигнала цяла нощ. Оказва се спукана голяма киста, която при спукването възпалява апандисита. Излива се голямо количество течност. Думите на хирурга бяха, че още няколко часа и е щяло да бъде фатално. Интересно беше, че като се движех и болката намаляваше, затова цял ден обикалях болницата по стъпалата.

Е тука вече ме филмира.. може ли да ти пиша на лично съобщение?

# 548
И аз знам, че спукана киста на яйчника, не функционална/неспукан фоликул, е много сериозен хирургичен проблем.

# 549
И аз знам, че спукана киста на яйчника, не функционална/неспукан фоликул, е много сериозен хирургичен проблем.

Реално болката беше непоносима от 9 вечерта до 5 сутринта. Първата вечер.. сега вече е “поносима” търпя я, намалява определено, но въпреки това се постреснах сега. 🥺

# 550
Твърд ли ти е корема? Подут над нивото на ребрата, в легнало положение?

# 551
Твърд ли ти е корема? Подут над нивото на ребрата, в легнало положение?
Не

# 552
Това е добре. Може нещо с червата да е било. Дано ти мине.

# 553
Температура имаш ли? Кръв в изпражненията? Някакви течения други?
От къде си? Иди до по-голям съседен град.

# 554
Температура имаш ли? Кръв в изпражненията? Някакви течения други?
От къде си? Иди до по-голям съседен град.

Нямам температура, нито течения, нито кръв в изпражненията.
Сега се започнаха едни спазми.. прави ми впечатление, че нощем болката се усилва. Като лежа боли, като седна не боли..
в Монтана живея.. не знам къде мога да отида сега покрай тия празници е някакъв ад. 😞

Общи условия

Активация на акаунт