Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 753
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Тази течност от спуканата киста, с ехограф на корем не се ли вижда. В откраднат живот поне, филма, там така ги гледаха и виждаха че имало течност в коремната кухина?

# 556
  • Г. О.
Трябваше да уточня, че при мен се случи точно преди 20 години. Сега би трябвало да имат повече възможности за да установят кое, какво и що... Помня много добре, че отидох рано сутринта с постоянни болки, които бях чакала два-три часа вкъщи да минат. Казваха, че най-вероятно е точно апандисит. Никой, абсолютно никой, не спомена за киста, течност и каквото да е от сорта.

# 557
От 2 месеца съм с някаква алергия, възпаление на устните. Дерматоложка каза, че е хиелит, изписа мазила и нищо..
Според ММ е нарушено усвояването ми на витамините и всичко, което пия, го изхвърлям и трябва да пия пробиотик.
Може ли да ми препоръчате кой? Има стотици..😳

# 558
През нощта ми дойде… и като че ли болката поотшумя. Въпреки всичко си оставам в готовност да тичам на доктор. Благодаря на всички за отговорите и съветите!
Желая ви весели и споделени празници! 🌸

# 559
Явно от това е било. Наблюдавай се.
Хубави и спокойни празници и на теб! Christmas Tree

# 560
Монтана… ако имате възможност (на около 2 часа сте от София през Петрохан) идете до София в някоя от големите АГ да ви видят. Иначе за Монтана с добра техника е Николов, макар да е страшен темерут на общуване.

# 561
  • Близко съм
Скрит текст:
Скрит текст:
какво ви е мнението за тези резултати, жена, 30г.
Весели празници.

# 562
Привет . Светли празници на всички ви ! Бърз въпрос .. имам абсцес на гърдата , който лекувам с антибиотик вече 3та седмица . Болката отшумя в началото , но тази седмица сякаш отново е като в първия ден . Как би могъл да се спука , или какви са шансовете за сепсис ? И как изглеждаше подобряването , ако имате такъв случай ? Много съм притеснена . На 2ри имам час и тогава ще решат , дали да правят операция , защото не съм раждала и заради дренажа има голям шанс инфекцията да се завърне .. то ако не ми мине ?! Моля за съвети .. здраве и любов ви желая  през новата година !
Поздрави !

# 563
Права е Мила, на микробиология се изолират, ако има, патогени, не левкоцити и епителни клетки. Това да не е цитонамазка?
Лекарят ми каза, че изпраща ме за изследване на микробиология.... Странен резултат се видя и на мен. Laughing Ще отида да го питам, защо няма микробиология...няма я в изследване.

# 564
Алое, нищо притеснително няма.
Хубави празници на всички!

# 565
Здравейте и Честита Коледа!
Детето се разболя от вируса, които в момента вурлува при децата и ме зарази.Детето го изкара доста тежко.Аз бях  два дни с леко повишена температура и болки в мускулите.Уж ми мина, но 5 дни след това имам упорита болка докато си въртя очите.Това от вируса ли е?Тая болка се появи вече като започнах да се оправям.Някой има ли да сподели какви оплаквания е имал?

# 566
Весела Коледа и от мен!
В четвъртък вечер малкият вечерта го видях със сополи, в петък вече солидни, обичайната задна хрема с жълто-зелени сополи.
Иначе е свеж като краставичка.
От вчера сутринта аз съм със същата хрема, боли ме гърлото, всички мускули, абеее ужасно.
Това са ми симптомите на тоя актуален коледен вирус, вече не знам с какво да се лекувам, че изкапах всички възможни АБ капки и на мен, и на детето (със стафилококово носителство сме и се обостря при хрема).
Чудесен завършък на годината ще да е.

# 567
Весела Коледа!
Нека имаме по-малко причини да пишем в тази тема!

За жалост и на този ден имам въпросче.
При баща ми се наложи отстраняване на простатата преди близо 3 седмици и самата операция мина добре. Проблемът е, че раната не зараства като хората.
Лекарят му е казал, че в отделението има вътреболнична инфекция и явно раната се е инфектирала. Изтича лимфна течност.
Изписаха му Аугментин за домашно лечение, но след като не помогна го приеха отново в болницата, за да започнат с венозен антибиотик - Vacomicin. Изписаха го сега за празниците, като той продължава с антибиотика за още 2 дена.

В болницата са му пуснали изследвания и всичко изглежда в норма. СУЕ е 20mm/h

Въпреки всичко това, по думите на баща ми, разбирам, че раната явно зараства, но все още много бавно. Намалява това изтичане на лимфна течност, но не е спряло напълно, явно си сълзи.
Предвид, че сега са празници и почивни дни се притеснявам да не изпуснем нещо и да не се получат по-сериозни усложнения.

Дайте ми съвет, какви излседвания е добре да пуснем, за да видим дали тази инфекция намаля?
Чудя се дали да не пусне пак СУЕ и CRP и например да ги повтори след седмица, за да видим как се движат?

ПС: Знам, че е най-добре да слуша лекаря си, но ме притвснява, че предвид периода на годината, може да не му обърне нужното внимание. Затова и аз гледам да проуча.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 10:40 от Rocket

# 568
Да, добре е да се следи как се движи утайката. И црп...ако намаляват спрямо предходните, е добър знак.
При детето през 2 дена така следиха утайката.
Иначе не пречи да отидете до болницата за преглед..водите се техни пациенти известно време след изписването, май 2 седмици..не помня точно. Но са длъжни да ви прегледат, не може да ви върнат...нищо че са празници, дежурни лекари работят.
Ходили сме така с детето, пратиха ни на дерматолог от там, а друг път ни пуснаха кръвти с утайка.

# 569
Да се маже с Йодасепт унгвент.
Ще се затвори. Аз имах оперативна рана, умишлено отворена, заради вътреболнична инфекция, с това се затвори.

Общи условия

Активация на акаунт