Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 750
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
От 2 месеца съм с някаква алергия, възпаление на устните. Дерматоложка каза, че е хиелит, изписа мазила и нищо..
Според ММ е нарушено усвояването ми на витамините и всичко, което пия, го изхвърлям и трябва да пия пробиотик.
Може ли да ми препоръчате кой? Има стотици..😳
Ейнджъл, аз съм си взела този пробиотик.

Препоръчаха ми го, заради наличието на Lactobacillus bulgaricus в него. Още не мога да дам отзив, защото го приемам от около 2 седмици. Според мен трябва по-продължителна употреба, за да има ефект. Ако имаш недостиг на витамини и ще приемаш като добавки, за да наваксаш, препоръчвам да са такива, които се впръскват в устата или носа и се усвояват директно през лигавицата, т.е. не минават през стомаха.

# 571
Rocket, ако е диабетик, това също може да допринесе за по-бавно зарастване. Стрелям на сляпо де, все ще са го споменали ако е такъв случаят, поне се предполага че биха. Струва си да погледнете и кръвната захар, не е скъпо изследване, ако така или иначе ще правите и други.
Ако е уместно да третира с Йодасепт, той наистина помага доста. Не знам какво са го инструктирали от там като поддръжка.

# 572
Има пробиотик за устна кухина, може да повлияе...

# 573
Честита Коледа!

И аз да се разпиша на Коледа, за съжаление.
Снощи към полунощ изпратихме сина и снахата и дъщерята се оплака от болки в тялото, студено и, тресе я и темпера 38,2. Пи тайлол хот, температурата започна да спада и заспа. Сутринта се събужда и нищо и няма, но имаше температура 37,2, която по- късно спадна до 36. За всеки случай си направи сутринта тест за ковид, отрицателен. От снощи е започнала авирон, но еднократно 3 таблетки, сутринта пак 3, а на обяд 2т, малко е объркала схемата.
От вчера е в цикъл, и през деня се оплака, че я боли кръста от цикъла.
Сега прочетох по- нагоре, че имало коледен вирус, така ли протича, чудя се довечера дали да се събираме отново със сина и снахата? На мен и на ММ нищо ни няма, както и на дъщерята вече де.

# 574
  • Sofia
И нас не ни подмина тоз вирус 😕

Дъщерята/33/ от вторник,втрисане,болки в гърло,хрема,температура...Мм в петък си дойде от пътуване с хрема и болки в гърлото...тази сутрин и аз “цъфнах” 🥺
Засега с болки в гърло и бял налеп на едната сливица.Започнах Авирон,смуча различни б-ни за гърло,пръскам орофар и хексоралетен...,засега никакво облекчение 🥺

# 575
Здравейте и честито рождество Христово!
Малко тъп въпрос, но понеже се притесних, исках да споделя. Мих една кутийка от сирене, която е метална и съвсем леко се порязох на нея. После видях, че има малко ръжда по ръбовете. Веднага я промих с ракия и сега сложих обилно йодасепт. Трябва ли да се притеснявам и да ходя за тетанус ? Съвсем малко беше порязването и малко кръв.

# 576
  • Somewhere far away
По принцип тетанус може да има и при малко порязване, размера на раната няма значение. Но щом бързо е промита според мен едва ли. И най-добре не дръжте ръждясали съдове. не е добре и за храната, и за вас.

# 577
Мислех да я хвърлям, но защо ли слушам майка ми, искаше си глупавата кутийка! Оффф Sad Дано няма нищо.

# 578
Здравейте, преди два дни случайно погледнах крака на дъщеря ми и щях да припадна.
Явно нокътя й се е врастнал в палеца, станало е огромно възпаление и не ми е казала. Вече трета вечер е с Ихтиол и Йодасепт и възпалението не спада.
Утре вече ще я водя някъде, но не знам къде- в спешен кабинет ли?
От София сме. Да препоръчате къде да идем?
Благодаря!

# 579
Намерете подолог. Добър медицински педикюр би свършил работа, но в случая е добре първо лекар да види дъщеря ви. Не мисля, че точно в почивните дни след Коледа ще успеете да намерите, но в спешното няма да направят кой знае какво.

# 580
Освен в спешното къде можем да идем утре?
Страх ме е така да я оставя, даже има месец пораснало до нокътя.

# 581
Сложи памук, обилно напоен със спирт и риванол1:1и отгоре найлон.Помага, ако има гной и намалява възпалението.Вечер може с йодасепт, за да не се разтича.

# 582
Детски ортопед. Дерматолог. Педиатъра в краен случай.
Синът ми в момента е също с такова, но е леко само зачервено. Баня със смрадлика, мазане с риванол/ихтиол, неомицин спрей, гентамицин крем....това си записах аз от нета и от мами писали ми на лично.
В хийле може да направиш онлайн конкултация като пратиш снимки. С дерматолог. Детски ортопед там не намерих аз.

# 583
От както съм го видяла  ( петък вечер)стои с Йодасепт и Ихтиол и промяна няма.
Страх ме е да продължава да стои така с това възпаление.
Онлайн консултация няма да ми свърши работа, защото някой трябва да го погледне и ако трябва да реже каквото трябва.
Благодаря ви за съветите.

# 584
За такъв проблем са ме пращали на хирург, не на дерматолог и ортопед. Бих звъннала утре в Пирогов да проверя кога най-скоро може да го види дежурен хирург, тъй като не е спешно, а може би и неотложно състояние. Ако не боли, не пулсира, няма температура и общо неразположение, а просто се е инфектирало, не е толкова страшно положението.

Общи условия

Активация на акаунт