Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 744
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Не мога да си спомня къде из темите беше станало дума за такова оплакване, точно след нахранване прималяване и сърцебиене, предложеното решение беше магнезий да се взема и че било от недостига му. Имаше по-подробно и логично обяснение какво и защо така става, ама като не се сещам къде беше и не мога да го възпроизведа по памет... Поне е нещо лесно да се опита като мярка, особено след изпробвани всякакви други неща без резултат. И да не помогне, на повечето хора не би им навредило.
Недостиг на магнезий трудно се хваща и не с изледвания защото той в кръвта си е все в норма а може да не достига в тъкани и кости в същото време. А и малка част от всичкия магнезий е в кръвта, предимно се установява по симптоми и ако се оправят с вземане на добавка, се приема че е имало недостиг... а участва в стотици процеси в тялото.
Никак не е рядко срещано на днешно време на човек да му липсва едно или друго и да трябва да си добавя. И аз уж добре си се храня, но се чувствам по-добре ако вземам магнезий, отколкото ако не вземам.

# 631
Определено стомаха да види, също и ендокринолог ( от анемия до ендокринолог пак стигнах, никога не вреди да си каже мнението).

# 632
  • пустинята Гоби
Мъжът ми е с висока температура, за мен е грип, защото го тръшна изведнъж, а температурата не пада от лекарствата. От опит след 2-3 дни трябва да е добре. Ако не е - лекар.

# 633
vici75, и аз така чета, че е признак на рефлукс, но лекарите защо не казват и не лекуват... Бяхме при професор гастроентеролог....нищо и половина....

# 634
natka като допълнение и ръцете ми изтръпват през ноща. И най-вече изтръпването е към кутрето и безименния. Отврат е просто. Пръскам се с магнезиево олио. Но нищо. Освен да пия магнезий през стомаха.

emma1_ те и да тръгнат да лекуват стомах, той рефлукса не се лекува. Само се държи под контрол. Диета и по-ранна вечеря уж помагали, но аз не мога да вечерям рано защото съм по пътищата още и не мога да се прибера до 8 поне. Та и това имам на главата си и аз.

# 635
Погледни тогава калций и витамин д. По стечение на обстоятелствата съм с нисък витамин д и висок паратхормон. При мен вероятно е висок заради витамин д, но при аденом или проблем с паращитовидните жлези и висок калций има това специфично изтръпване. Като вариант го казвам. Ендокринолог се занимава с това.
Някои симптоми са особени и търси разнообразни варианти

# 636
Изтръпване на дясна ръка, към безименния пръст и кутрето, при мен се оказа, че е от неудобна мишка. Смених я с геймърска и постепенно си дойдоха нещата наред. Съчетах го обаче с прием на магнезий. Този факт също не е за пренебрегване.

# 637
Здравейте на всички.
Има ли някой с периорален дерматит?
Лечение изобщо има ли ?

# 638
Детето като 4-5 годишен имаше такова нещо. Нищо не съм мазала, мина си. Даже на рожденният му ден беше, по снимките е така с червено около устата..

# 639
Щом ползваш магн. олио, значи друг витамин/минерал може да ти липсва, Вики. През кожата се усвоява по-добре магнезият. Аз гел ползвам, не го спирам, че ми е важен за сърцето. И ръката си мажа, на мен от палеца към показалеца ми изтръпват пръстите, от стеснен карпален канал.

# 640
Аз съм с такъв дерматит вече точно 1 год. Смених всякаква козметика, прахове за пране и няма промяна.
Вече си мисля,че така ще ми остане до живот.

# 641
natka като допълнение и ръцете ми изтръпват през ноща. И най-вече изтръпването е към кутрето и безименния. Отврат е просто. Пръскам се с магнезиево олио. Но нищо. Освен да пия магнезий през стомаха.
Щом мажеш с магнезиево олио, би трябвало да ти е достатъчно, през кожата наистина се усвоява добре. Просто много хора предпочитат та глътнат хапче за секунда и да не се занимават, други търсят и лаксативния ефект на някои форми или пък точно определена форма заради конкретен проблем, та затова не е толкова разпространено мазането.
Това с пръстите кой знае дали е свързано или е отделен проблем... Някакви Б витамини евентуално да ти липсват, знам ли. Ако няма физиологична причина де, притиснати нерви или от сорта.
Иначе и аз съм с геймърски мишки от много години, те са си направени да не изморяват ръката толкова дори и при дълга употреба. Проблемни са ми китките и ставите на кокалчетата и съм много капризна точно за това. Даже и един и същ модел си купувах сума пъти, докато не спряха да го произвеждат.

# 642
Аз съм с такъв дерматит вече точно 1 год. Смених всякаква козметика, прахове за пране и няма промяна.
Вече си мисля,че така ще ми остане до живот.
Антибиотик не ти ли беше назначен?
Когато се активира как процедираш?
Каква козметика ти е назначена.

# 643
Здравейте. И честита Коледа на всички!
Имам въпрос, някой приемал ли е бетасерк заради световъртеж? И нормално ли е в първите дни на приема да се влоши световъртежа? 😞

# 644
  • Пловдив
Здравейте. И честита Коледа на всички!
Имам въпрос, някой приемал ли е бетасерк заради световъртеж? И нормално ли е в първите дни на приема да се влоши световъртежа? 😞
Аз го приемах 3 месеца,но точно в първите дни имах най голямо облекчение.

Общи условия

Активация на акаунт