Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 350
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Нямам информация за начина на оценяване, нито за какви контролни правят, нито за нищо. Достъп и поглед имам само върху оценките в школо.бг.
Дори да имах, по какъв начин точно мога да се намеся в работата на учителя..никакъв, според мен.
За това и гледам да не задълбавам.

# 166
  • София
И при нас много малко върнати тестове. Само по отразяванията в електронния дневник се ориентирам и каквото ми каже.

# 167
  • Бургас
Единственото контролно, което видях и разписах, беше входното ниво по БЕЛ. Всичко друго се дава на децата за подпис на място и се събира отново. Странна практика. Повечето деца сигурно само поглеждат оценката и дотам, едва ли обръщат внимание на грешките си и съответно правят опит да наваксат пропуски.

# 168
Принципно с -0,25 се оценяват грешките при приемни изпити по език. Не мисля, че е редно по същия начин с ученически контролни. Има все пак дребни грешки, които може да не се отразяват на оценката.

# 169
Принципно с -0,25 се оценяват грешките при приемни изпити по език. Не мисля, че е редно по същия начин с ученически контролни. Има все пак дребни грешки, които може да не се отразяват на оценката.

И то на всеки компонент отделно, след което се смята средно аритметично...

# 170
  • София
При нас контролните по повечето предмети се връщат за подпис от родител.
Правят непрекъснато по езика контролни, но не мисля, че се спазва това правило.

# 171
В 4 клас да, пращаха за подпис. В пети - не. При нас.

# 172
Мисля само входното ниво пращаха за подпис и после си го искаха. Другите ги връщат. Не, че моят не ги запилява някъде, постоянно намирам смачкани тестове на дъното на раницата или из учебниците....

# 173
Някои достигат до мен за подпис, някои - не.

# 174
  • София
Питах сина ми. С 0.33 им намалявали.

# 175
  • София
По английски има точки на всеки въпрос и накрая е преобразувано. Не съм се задълбочавала, нея вятър я вее на бял кон за оценки...

# 176

Това е много, ако става въпрос и за дребни грешки - примерно буква в някоя дума. Не знам при нас как е. Честно казано не съм се задълбочавала. Само знам, че им дава много упражнения за тест и не му стига времето до края.

# 177
  • София
И на мен ми се вижда множко. Два пъти го питах - бил сигурен.

# 178

Това е много, ако става въпрос и за дребни грешки - примерно буква в някоя дума. Не знам при нас как е. Честно казано не съм се задълбочавала. Само знам, че им дава много упражнения за тест и не му стига времето до края.

Вчера се върна с ново писмено изпитване, където грешката излиза, че има тежест 0,35 стотни. Включително има задачка с материал, който липсва в учебника и не е написан изрично в тетрадките. Все още ми е смешно, но същевременно криво, че масово децата изгубиха интерес към предмета, а започнаха с голям мерак.

# 179
  • София
Обръщали ли сте внимание на това какви са критериите за оценяване на контролните по чужд език при вас? Следва ли се правилото за всяка грешка в цялото контролно /не разделено на компоненти,подзадачи/ да се взимат 25 стотни от оценката?
Така оценяваха едно време по чужд език. За всяка грешка 0,25, дори да се повтаря пак 0,25. Сега в новото време според критериите по БЕЛ например, ако една и съща грешка е допусната няколко пъти се санкционира само веднъж.
Сега не съм обръщала внимание при нас по АЕ как се оценява, но ще има класно след 2 седмици и не знам... Flushed

Общи условия

Активация на акаунт