Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 272
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Моят също има профил в школо. Друг е въпросът дали го гледа изобщо...

# 526
  • София
Да, и нашите имат лични профили в Школо, там учителите им поставят задачи, връщат презентации и тн. Виждат си оценките, забележките, въобще според мен е изключително полезно и трябва да имат.
Така, че освен в родителския профил, датите са видни и в ученическия профил и децата са уведомени. Ако случайно има изместване, ги известяват устно и после променят и в школо.

# 527
Не знам защо.
На моят телефон е школото, мой профил е, там съобщенията са до родител - отсъствия, анкети, съобщения от ръководството..
За регистрация на ученик иска телефонен номер, а синът ми няма такъв.
И най-вече - защото никой не е обяснил като хората на нито една родителска среща, нито извън нея!

# 528
  • София
Може да   се регистрира с профил в гугъл и др. Може  да се обадите и на Школо да го регистрират без т. номер /имаше нещо подобно във въпроси и отговори в Школо/

# 529
Не приемам винаги на чиста монета обратната връзка от ученика, че учителите не са казали нещо в училище.

# 530
Не приемам винаги на чиста монета обратната връзка от ученика, че учителите не са казали нещо в училище.

При нас е никога.... Grin

# 531
Моят син има регистрация в Школо с негов си мейл адрес и телефон ( отдавна ми писна моите настройки и неща на Гугъл профила ми , да се межат с неговите простотии и глупости и приключих въпроса с негови неща). Но съм инсталирала и на двете деца Family Link и има контрол и някакво следене на това колко време използват телефоните и определени приложения и инсталирането на нови неща.
Големият има школо , има и нотификации , НО ...например 2 месеца не е видял, че има съобщение от зам.директора , че при него има негови загубени учебници и ключ. Също така, съобщението за едно състезание, въобще не е пристигало ( аз го получих, но мислех , че не се е записал и забравих да го питам ) . Но , непонятно за мен, съобщенията , че няма да учат някой час заради съвет или някоя хубава оценка - винаги ги вижда Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Всичко е много избирателно там ..и хем трябва да му отпусна каиша и да се научи сам да се оправя, хем като видя какви ги върши и не мога да си ги представя нещата.

# 532
  • София
ооо, докато пишех и така разстресе...че затворих и изгубих съобщението....ама си беше доста дълго това земестресение този път...В София...

# 533
  • София
Ако някоя учителка не е преброила правилно точките на тест и оценката е в ущърб на детето, вие бихте ли му казали да покаже теста на госпожата и че точките са за по-високата оценка? Две точки разлика в случая са за по-висока оценка.

# 534
Ако някоя учителка не е преброила правилно точките на тест и оценката е в ущърб на детето, вие бихте ли му казали да покаже теста на госпожата и че точките са за по-високата оценка? Две точки разлика в случая са за по-висока оценка.

Аз да... трябва да се учат да отстояват себе си. Това са дребни ситуации, които им дават опит за бъдещи, по-важни такива.

# 535
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз да.

# 536
За грешката при оценяване на теста задължително трябва да се каже на учител. Ако детето Ви се притеснява да го направи (заради ответната реакция сега и за в бъдеще)
 - направете го Вие.

# 537
  • here and now
Да бих. Тактично да я попита. Хора са, грешат.
Аз се усъмних в оценката и поисках теста. Тя го е дала на детето заедно с отговорите и е видяла сама, че е сгрешила. Оценката я поправи. Там обаче верен отговор беше зачетен за грешен и се оказа, че е на целия випуск.
Моята сама си казва на учителите. Скоро имаха тест по математика и видяла, че има грешка, а точките са 40 от 40 и си казала, че е надценена. Учителят, учуден ѝ казал, че пак има 6-ца.

# 538
  • Бургас
От вчера до днес 3 четворки: по БЕЛ, математика и физическо. За първите две прочетох конското, за третата нямам какво да кажа, същата "спортна" натура съм и аз. Иначе госпожата по физическо ѝ казала, че е за двойка, но ще ѝ пише 4.

# 539
  • София
Да, задължително! Понякога учителите в бързината допсукат грешки. Но не бих говорила аз. Ако детето е срамежливо така ще се научи да не бъде. Трябва да се преодоляват тия неща от ранна възраст. Същото важи ако има грешка, която е в полза на детето. Бих го поощрила да каже на учителя, че го е надценил. Абе като ще е, да е... Wink

Общи условия

Активация на акаунт