Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 008
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Моето няма забележки, но на род.среща се спрягаха деца с по 15-20 забележки. И то предимно за липса на домашно и говорене в час. При положение, че са момчешки клас... пак добре, че не са се "избили".
Тази седмица 2 отсъстващи учители, и съответно доста свободни часове. Разхождат се по улицата около училището. Нямат пуснато парно.
Но тази вечер при нас се развали сериозно вече времето - застудя, дъжд вали - ще видим в понеделник как ще е - ще има или няма парно.

# 61
Питах имат ли парно- естествено не знае. Относно дали отварят прозорците, госпожата по ЧП им правела забележка, че миришело на лошо.

# 62
Аз съм за проветряването - иначе наистина миризмата е неприятна, влажността висока и буквално смърди на Белина/хлор, защото това ползват за миене на пода.
С парно е нашето училище, но се пести събота и неделя и понеделник сутрин е студено.

П.П. И нашата стая е южна, при слънце, вътре е мор.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 20:46 от Devil_Rose

# 63
В класната стая на моя е ужасно когато има слънце, а след часовете по физическо става спарен въздухът и мирише на пот. Редовно се оплаква, че е много задушно, случвало се е и да му се завие свят. Почти винаги има отворен прозорец, за съжаление не помага особено.

# 64
  • Варна
Не съм против проветряването. Против съм това непрекъснато да е отворен прозореца, под който е чина на моето дете. Стаята е усойна, няма слънце, мястото на което е училището е доста ветровито. Моята е с перманентна хрема, откакто е почнала училище. Момичето, с което е на един чин до сега три пъти беше вкъщи болно. Те двете молят да не се отваря непрекъснато. Останалите деца твърдят, че им е топло. Учителите казват, че малцинството трябва да се съобразява с мнозинството. Детето не дава и да издумам за намеса от моя страна.
Още един въпрос. Колко и какви домашни дават на децата ви? Цялата събота и неделя е писала и пак остана нещо за дописване. По няколко страници се пишат по всеки предмет. Така ли е и при вас?

# 65
Нека се отваря преден прозорец, до учителя и дъската - няма ли такъв. Или се проветрява междучасията.

Домашни пише следобед в занималнята. Събота само рисуването довършва...

# 66
  • София
По математика винаги имат домашно, обикновено е по една страница, по англ. имат, по БЕЛ почти нямат - учителката искала да се учи и пише основно в училището.

# 67
Моят постоянно има домашни. Всеки ден пише до среднощите..... Обаче има различни занимания до 16-17 ч. почти всеки ден и затова не му остава време. Събота и неделя гледаме да се навакса, но нещоооо........идва му в повече.

# 68
Замислих се за това което Деспина писа - защо децата не желаят намеса от родител, дали се страхуват че ще се върне като бумеранг към тях, под формата на реплика от учителя? Защото реално с него ще е разговорът, само той ще знае, не и децата....как мислите?

Имах подобен казус в трети или четвърти клас, позволих си да помоля класната студените месеци беше, когато излизат навън за часът по спортни дейности, който тя водеше, синът ми да е с якето. Разговорът проведох, след като два пъти след този час легна болен, вторият път сподели че му е било студено. Разбира се, опитах се да му обясня, че това е негово задължение - как да се облича, но той е сриктно изпълнителен и ако госхожата каже излизате по потници, ще излезе по потник зимата без да се замисли.

На една РС пък класната се изпусна и каза, да не я занимаваме - ние и децата, с дребни незначителни въпроси. Вероятно го е казвала и на децата...за това си мисля, че синът ми когато ми сподели нещо, бързо притеснено да ми каже да не се обаждам в училище...

# 69
  • София
Моят петокласник се справя с домашните за няколко часа сутринта, понеже е втора смяна този срок, но пък разказвателните учи през уикенда, с моя помощ, тъй като се затруднява с термините. Засега с времето добре се справя, но сме ограничили активностите тази година до програмиране в Събота и пъркур две вечери след училище.

# 70
  • Бургас
По математика и БЕЛ винаги имат домашна, като госпожата по БЕЛ въобще не си поплюва с обема им. Разказвателни не виждам как да учи само уикенда, защото са два пъти седмично и редовно се взема нов урок.

# 71
И при нас почти винаги има домашни по всички предмети. Само по рисуване са нямали домашно до сега, но по музика и ТП си имат от време на време. По БЕЛ учителката иска всички домашни да се качват в класрум, така следи кой е без домашно, но това натоварва още повече, защото отнема време да се правят снимки и после да се прикачват. По другите предмети ги проверяват периодично в час като им събират тетрадките.

# 72
Всеки ден има домашно по мат. и БЕЛ. Всеки ден има по два разказвателни - т.е. се учат. Три пъти седмично - дом. по английски. ходи на модерни танци вторник и четвъртък вечер / късна вечер / и събота по обед. Засега успява да се вмести във времето.
При нас "проблема" е друг - всяка седмица имат да правят поне по един проект - по БЕЛ, по технологии, по ЧП, по история. Събота и неделя това твори. На мен взе да ми писва. Вкъщи е мини-книжарница направо.

# 73
Despina,  защо не си разменят местата с някое от децата, на които им е топло?

Досега не сме имали сериозен обем домашни. Или пък той ги пише бързо....

# 74
  • София
И при нас имат всеки ден по БЕЛ, математика, по немски ( доста им дава там). Отделно по някой от разказвателните като по ЧП все път се попълва учебната тетрадка т.е. три пъти седмично, тъй като всеки път имат нов урок. Първият срок имат 3 пъти седмично ЧП. По разказвателните учи всеки път, тъй като обикновено вземат нов урок....Доста натоварено е според мен положението...

Общи условия

Активация на акаунт