Френдзона

• 18 190
  • 725
  •   1
Отговори
# 720
За да стои човек в такава зона - в смисъл не просто да има някакви жени приятелки, а да е в нещо като фен-клуб на една жена - или трябва да е супер отчаян, или и той да си има някаква полза от нея - примерно взаимно да си чешат егото. Щото и такава ситуация съм виждала - всеки от двамата счита другия за неподходящ, но се виждат на по кафе, уиски или каквото там е, за да си дават кураж, че още има хляб и салам в тях. Като всеки от двамата си мисли, че другият тайно въздиша по него.
Пък един познат от първия тип така си повехна горкия, чакайки принцесата да се сети за него. Направо язък - най-хубавите му години минаха в празни надежди. И се чудя как не се намери близък човек малко да му отвори очите. Ама то като е влюбено..., ходи му разправяй, че принцесата е жаба. Може би пък има хора, които се нуждаят от подобни илюзорни отношения. Мечтатели разни Simple Smile

На мен още първия път като се сбърках на един мераклия да му предложа да останем приятели, си ми го каза в прав текст човека: "Не, мила, не очаквай да ти бъда приятел. Аз те желая. Или всичко, или нищо. Щом не ме искаш, ще го разбера."
И го уважавам за това, че прие нещата без драми, вместо да каже : "Ми добре." и после да търси сгоден случай да ми се натиска. Малко ми беше тъпо, защото ми харесваше в доста отношения, но като не се виждах във връзка с него, нямаше смисъл да си губим времето.

# 721
  • Агент под прикритие
За да стои човек в такава зона - в смисъл не просто да има някакви жени приятелки, а да е в нещо като фен-клуб на една жена - или трябва да е супер отчаян, или и той да си има някаква полза от нея - примерно взаимно да си чешат егото.
Чак отчаяни не знам, но по-скоро самозаблуждаващи се и/или без опции. В такива случаи, няма по-силно нещо от това такъв човек да се "надруса" със собствената си чиста делюзия.
И понятие като "взаимно чесане на его" в такива случаи няма как да има: чесането на егото си е ексклузивна "привилегия" на собственика на "резервната скамейка". Накратко, той получава от другия това, което иска (което е внимание/валидация), без да дава на другия това, което иска. Според някои хора, това може да мине дори в категория експлоатация, но... разни хора, разни идеали. Simple Smile

# 722
  • СИ
Аре малко по-ниско да стъпваме. Няма независима жена, всяка от нас зависи от функционалната си годност за раждане на деца.
Грешка. Зависим от наличие на функционалния дефект на мъжете да искат секс, без да подсигурят партньорката и без тя да ражда деца.

Усеща се някаква злоба и леко отчаяние... Насаждаш впечатление, че жените са склонни на секс само ако са решили да раждат. През останалото време стискат кълките и гледат нямусено, защото някой не им осигурил нещо си, че да се чувстват добре. Търси си такъв, който да те подсигури. Какво ти пречи? Има и такива. Ако ти не можеш да привлечеш такъв е друга работа. Защото за да привлечеш и ти трябва да предложиш нещо.

П.С. Изместваш встрани темата за френдзоната.

# 723
# 724
  • Далечният изток
Добре, как не разбрахте нещо много съществено. Няма да обобщавам за жените разбира се, но аз примерно имам непоносимост и омраза е силна дума, но да кажем неприязън, към определен тип конкретно поведение на определен тип мъже. Обичам мъжете, обичам мъжкото отношение. Но някои индивиди... ами даже и мъже не мога да ги нарека, в тях няма нищо мъжко, нищо човешко...

# 725
  • Sofia
Отново загрубяхте излишно и за пореден път пренасяте спамо-чат единоборствата си по други теми.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт