Френдзона

• 18 202
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Оф, извинявам се, ама... Мостът на влюбените е ей там.

# 676
  • Paris, France
Дренка, а имаш ли някакво обяснение на това увеличение на психичната нестабилност при мъжете? Около мен е като епидемия. Още три приятелки се борят.

А с какво се борят твоите приятелки? С вятърни мелници май.

Психичната нестабилност се увеличава и сред жените. В днешно време увредени, генетично хора се раждат живи и оцеляват, а и науката ги крепи. В миналото са умирали рано, преди да се появят психични прояви. Животът е крайно динамичен, с непрекъснати обрати, кризи, смени на мода, начин на живот.

В миналото хората са се раждали и са възпитавани в строго определени рамки, от които не са излизали до смъртта си. Имало е ясни правила, нрави, очаквания, нагласи. Имало е последователност, приемственост и взаимност.

Сега се раждаме на едно място, сменяме още 10 докато се пенсиониране, учим в 5 училища и 3 университета, стажуваме в 10 предприятия и накрая се оказва, че професията не е достатъчно търсена/престижна/платена итн. Хайде учи наново!

От люлката ни подхващат с курсове, групи, езици, нам си кво си. Едната баба иска едно, другата друго, майка ни трето, баща ни го няма, ако изобщо разберем точно кой е 🌞.

Всяка следваща тръпка иска нещо различно от предишната и накрая ни напуска за съседката, която също не им дава това, което са поискали от нас, но има по-големи цици, по-голям апартамент или ❤.

На едно място искат от нас едно, на друго място обратното.

Повечето връзки в днешно време се разпадат и децата виждат това. Ако не са родителите им, то са 40% от родителите на приятели. Децата ми се бяха ужасили от разводите на родителите на съученици и приятели и размятането им насам натам. В семействата ни раздяла или развод не е имало откакто са родени. Не живеят в саксия, обаче. Това за Танграта, дето се чудеше що не искали да имат деца и дали не е заради разведената баба. Не, щото ако беше, трябваше аз да не искам. Всъщност аз и не примирах за деца, но и приятелките ми не бързаха.

Въпреки еманципация, равнопоставеност при наследяване, жените си оставаме хипергамни, ако не в един аспект, то в друг. А мъжете вече не получават на тепсия повече от нас.

Ще им мине.

# 677
  • Столичанин ама не в повече :D
Е ако са на около двайсе и нещо е нормално да не искат, всъщност така е винаги в по-интелигентните семейства. Simple Smile
А относно психичната нестабилност при мъжете, в момента само предполагам, но мисля, че се дължи на прекалените очаквания към тях.

# 678
  • София
Ти нали жалиш по старото време, та, тогава не са се викали очаквания. Викало се е живот. И Мара не е бутала Стоян да ходи на работа и да храни челяд, а сам се е сещал.
Да вдигне дом, да работи и да възпитава.

Не да лежи у майкини и да вика - Божеее, какви очаквания.

Щото Мара и днес деца гледа и работа работи и си остава с очакванията.

# 679
  • Наблизо
В моя град,голям университетски,половината изтъкнати професори-хирурзи са жени.Детето ми беше оперирано от такава.Наглед дребна и слабичка жена,но пък явно яко се справя.
Най-изтъкнатият хирург по челюстно лицева хирургия също е жена,има и 4 деца.

Тангра,изключително мизогинно мнение и също така невярно и много едностранчиво.

# 680
  • София
Мизогинно, глупости. Къде ги научихте тия нови думички, ама не знаете кога се ползват. То всъщност основно се ползват извън смисъл, де.
Без мъжете не можете да я сколасате тая цивилизация. Няма кой да ви извади нефта, няма кой да ви добие ядреното гориво, няма кой една крушка да ви завие и един бушон да смени или вдигне. Един скъсан далекопровод да закърпи.
За проектиране, да не отварям тема.
Интернет, компютри, смартфони, мобилни телефони, спътници, телевизии, автомобили, ел автомобили, всичко е проектирано и създадено от мъже.
То затова сме на тоя хал и икономически напоследък, щото дамите от Брюксел си мислят, че токът идва от контакта и не е проблем да копаем литий за нови батерии, а след 7 години да ги хвърляме на боклука.

# 681
С глас се смея. Ако не беше смешно, щеше да е не жалко, а жалкарско.

# 682
  • София
Някой ви е задраскал ли, щото такова мнение не съм видяла?
Виж, за кофти материала, че никой не го ще - не отричам.

# 683
  • София
Жалкарско стана като ги подучиха модерните жени да плюят по мъжете си, да ги подиграват и да ги мразят. И да им нямат уважението за поколенията труд, с които са съградили всичко, от А до Я на тая Земя, включително дома в който живееш, отоплението с което се топлиш, храната, която ядеш, клавиатурата, на която чаткаш.

# 684
  • София
Виж, на дядо си респект имам, щото истински исторически му се полага, ама на някой форумен минзухар, дето изкарва една заплата и респект му се полага от факта - няма как.

# 685
  • Наблизо
Какъв е този тон “Хей глупаво момиченце,знаиш ли кой съм аз”.Вярно ще си 20 и кусур години по-дърт от мен,но такова язвително и истимарската обидно можеш да говориш само на близките си.
Думата си я знам и ползвам много на място.
Тази вечер жалкарят си ти,като ползвам думи ит твоя речник.Аз така не говоря.Звучиш тъжно,огорчено,самотно пълен с чернилка.
Ясно е,че си самотен.Обаче ако продължаваш така,това няма и да се промени.А имаш дадености да не си все пак сам.

Едва ли обаче ще го разбереш.Щом смяташ,че жените само са си клатели краката и чакали някой да им донесе.С векове мъжете са били на война някъде си,да пасат овце с месеци някъде и жените са правели всичко от до по дома изхранването на децата.Че и минат някакви мъжки австралопитеци,да ги изнасилят и убият.Мъжката така.Или просто да ги притискат,контролират и използват,за да стъпват отгоре им.
Зад всяка крушка и мъжко име откривател,стоят раменето на жена,избутала го и отгледала .Че дори и откритията и знанията им се им се крадат като на Милева Айнщайн..
А пък на една голяма част от съвременните мъже,точно тези които си търсят уважението и от жените,не заслужават и поглед.Истинският мъж няма нужда да му се “засвидетелства уважение като на мъж”,той просто си го заслужава.

А кога на жените ще им се отдава почит и уважение на всичко,което са направили?Или 15 000 години подчинение и насилствен контрол и унижения от страна на мъжете не са достатъчни?

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 23:27 от BeautifulM

# 686
  • София
Абе не съм аз самотния и огорчения. Много свободни съчинения нещо. Simple Smile

# 687
Неориятната истина е, че откак жените работят И на плата, освен с децата, къщата и да доглеждат дъртите на легло, мъжете масово се видя, че са нищо и половина, глупави, бедни, мързеливи и с ръце в гъ*а. Последните петилетки и деца не щат да правят, а най-последната петилетка - и секс.
И искам да подчертая дебело, че думата 'дъртите' съм я чувала само и единствено от мъже по адрес на родителите, бабите и дядовците им.

# 688
  • София
Такива са само в твоето обркъжение. Аз такива мъже не познавам.

# 689
  • София
Абе не съм аз самотния и огорчения. Много свободни съчинения нещо. Simple Smile
Опа, булка ли имаме дом, па, похвали се Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт