Подготовка за малкия човек - тема 21

• 38 425
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Ние си харесахме дървено легло, скрин и гардероб. И понеже има и етажерка и други неща от колекцията се чудя - според вас от сега ли да ги взема и тях или по-добре да изчакам, като поотрасне детето, да видя какво ще ми е удобно (ПС например има различни видове етажерки - по-високи, по-широки и тн). Вие как процедирахте?
Стаята се променя спрямо нуждите на детето. Поне в първата година детето етажерка няма да ползва, ако ти ще ползваш, вземете. Също, ако стаята е малка, не прекалявайте с мебели, които все още не са нужни, защото малките деца не се застояват на едно място и им трябва място на пода, за да играят. Между 1 и 2 години детето ще събаря постоянно всичко, което стига на етажерката. След 2 години вече по може да се задържи нещо на етажерка. Аз лично отначало предпочитах да има вратички, за да мога да контролирам непрестанното разхвърляне. Към третата година сложихме хоризонтална етажерка ниска, захваната за пода и стената, както е споменато по-горе, така сама имаше достъп до книги и разни играчки, без да трябва друг да се намесва и разбира се, вече като по-осъзната, сама можеше и да ги върне на място.

# 136
Другата седмица в Лидл ще има нощници с дълъг ръкав тип дълга риза с копчета. Мисля да огледам и евентуално да се сдобия за вкъщи Simple Smile Не са фенси нощници за кърмене, но за 20 лв... Grinning

# 137
Благодаря, момичета - ориентирах се за стаята! И аз така мисля и поръчахме само гардеробче, скрин и леглото.

Между другото - закупихме си и стерилизатор - много хубав ми се стори. Сега ми предлага приятелка да ми даде стерилизатор (вкъщи няма да ми трябва, но например ще го оставя при свекървата или майка ми).

Но това, което се чудя е: във февруарската група прочетох, че е добре да се дезинфекцира с оцет и сода. Стерилизаторът е ползван от 1-2 бебчета, не виждам проблем, защото нали целта му е да стерилизира.. Но може ли по-запознатите да изкажат мнение?

ПС Въпросът не е да се купи или да се ползва стар в случая... Просто се чудя дали да го взема и дали има нужда от някаква допълнителна дезинфекция..

# 138
Оцет и сода биха премахнали котлен камък ако има събран, друга полза няма. Аз лично ползвах и двата пъти стерилизатор от близки. С дете 1 за микровълнова, с дете 2 отделен уред. В нашия случай заради кърменето почти нямаше нужда, особено втория път. За свекърва ти, спокойно може да се извари ако е нужно нещо в тенджера с гореща вода 🤷‍♀️

# 139
  • до най-прекрасния мъж
Стерилизаторът няма нужда от дезинфекция, нали самият той работи на пара и дезинфекцира. Единствено, ако има нужда от почистване на котлен камък, може да се пусне с едно пакетче лимонена киселина, разтворена във вода или с оцет. Иначе, в него всичко се слага измито и чисто. Той само изпарява вода и парата стерилизира шишетата. Няма никаква драма да се ползва 2-3-5 употреба. Стига да работи и да няма котлен камък, който да пречи на работата му. За инцидентно ползване тенджера с вряла вода върши същата работа. Аз съм ползвала за дреболии от помпата или за биба, за да не включвам цял стерилизатор за нещо дребно и да го чакам.

# 140
Благодаря!

Момичета, напоследък бях чела доста добри отзиви за гимнастиките на Tiny Love, сега виждам, че са ги пуснали на промоция: https://www.baby.bg/landing/black-friday/aktivno_dvizhenie.php

Някой може ли да сподели мнение за тях?

И между другото - какво трябва да се гледа в една гимнастика (например има черно-бели, има цветни...) Просто се чудя дали трябва да гледам за нещо специфично или просто избирам каквото ми допадне на око в интернет. Grinning

# 141
За гимнастиките нашия върви малко височък и такава гимнастика с пиано му омаля доста бързо, та купувахме втора от типа мони джинджър, че е доста по-голяма.

# 142
Черно-белите са подходящи при по-малки бебета, защото те виждат контрастно и това ги привлича. Цветните са по-подходящи за по-големи. Зависи и от конкретното бебе. Някои бебета се пренатоварват от шарении и много звуци, други пък скучаят с черно-бели и не им привлича интереса.
Личното ми мнение е, че най-добре е да вземете по-простичка гимнастика, с по-малко цветове и по-малко стимули за начало, когато бебето така или иначе вижда предимно черно-бяло. Когато вече не му привлича изобщо интереса - минавате на по-стимулираща откъм цветове и звуци, ама не прекалено или направо друг тип играчки.

# 143
И нашата бързо и умаля. Също беше такава с пиано. Ползвахме от 1вия месец до към 3тия месец активната гимнастика. Само я гледаше учудено и я удряше с ръчички, защото не можеше да хваща още. Когато се научи да хваща, се научи и да се обръща по корем и изобщо не обръщаше внимание на гимнастиката.

# 144
И между другото - какво трябва да се гледа в една гимнастика (например има черно-бели, има цветни...) Просто се чудя дали трябва да гледам за нещо специфично или просто избирам каквото ми допадне на око в интернет. Grinning

Подариха ни гимнастика преди да успеем да закупим такава - цветна, с животинки, без музикални елементи. Отделно закупихме музикални играчки - превъзбуждаха бебо и не съм ги предлагала често докато не стана на 6+ месеца. На черно и бяло се радваше в диапазона 1-3 месеца като тогава се заглеждаше по черно-бялата страна на играчките на люлката му Мамару и черно-бели карти, които сме показвали. Ако ще купувате две гимнастики, едната може да е черно-бяла. Ако ще е само една, според мен по-добре да е цветна, но все пак зависи преди всичко от предпочитанията на вашето бебенце и вашия избор.

# 145
Според бюджета, просто си избирате една.
Бебе 1 имаше много обикновена цветна с 3 дрънкулки. Супер много си я харесваше, риташе, смееше. Оставях я в къта й с гимнастиката и спокойно си готвех и вършех нещо, просто тя обожаваше да рита играчките и се смееше с глас.
Бебе 2 му подариха някаква гимнастика на Плейгро, освен животинки, има и музика, цветничка. Е, интерес 0. Слагах я и просто поглеждаше всичко и на 5тата минута се изнервяше и искаше да махна гимнастиката. Пробвах 2ри месес, 3ти месец, накрая я прибрах в кашона и до там.

# 146
Благодаря! Аз като гледам - всички са стандартен размер. Може би ще избера просто една и това е, без много да го мисля.

# 147
  • София
Аз още не съм избрала, но ми харесват тези, които са с преградка отстрани, за да мога да го оставям за малко като започне да се върти.

# 148
Има ли доволни от матраците на лорели? Че поръчахме креватче снощи и се оказа, че матрак с този размер има само на лорели.. 😑

# 149
Аз да питам някоя от вас да е купуваша хавлийки за баня от Пепко, че колежка ми ги похвали. Били хубави и попивали. Нямам възможност специално  за това да ходя до Пепко, та ще поръчам на майка ми да купи 2,ако реша.

Общи условия

Активация на акаунт