Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 26 488
  • 702
  •   1
Отговори
# 660
Ето един далеч нежълт източник.

# 661
  • Русе

За Конгреса, кандидатира се за конгресмен. За президент трябват милиони.

И аз не виждам къде може да са тези царевични кочани. Има житни класове на герба.

# 662
Във въпроса не се казваше, че е финансирана кандидатурата за президент, а първата политическа кампания. Тоест за конгресмен, или за кмет или нещо друго.

# 663
На мен и въпросът за Уолт Дисни ми се видя некоректен - в какъв смисъл са му дали Оскари на НЕГО? На него, или на компанията? Защото това са две съвсем различни неща.
Миналата година се говореше, че от Дисни се опитвали да споменават колкото се може по-малко Уолт и дори обмисляли да махнат малкото му име от парковете, защото сега са страшни либерали, а той е с някои спорни прояви. Дори негова наследница беше дала интервю, че е разочарована от действията на компанията и че шефовете й се опитват да я дистанцират от личността му възможно най-много.

# 664
Цитат
Уолтър Елиас Дисни (на английски: Walter Elias Disney) е американски филмов продуцент, режисьор, сценарист, озвучаващ актьор, аниматор, предприемач, писател и филантроп, носител на седем награди „Еми“, три награди „Златен глобус“ и двадесет и две награди „Оскар“ от петдесет и девет номинации.

От Уикипедия.
Той лично е носител.

# 665
Интересно кога са успели, не ми се вярваше, но щом го пише...

# 666
Преди време коментирахме, че нещо има бъг на сайта на btv plus и като се отиде на Предавания > Стани богат ги няма епизодите. Ставаше само с търсене в Гугъл по дата на епизода. Вчера реших случайно да погледна дали не са ги върнали като се отиде на сайта и да, оправили са го! Та, ако някой гледа на запис, да знае, че вече не е нужно да си ги Гугълва Grinning

# 667
  • Пловдив
Дамата може да ми бъде майка,но си спомням по ТВ-то все даваха посрещания на високо ниво на Орлов мост и бул.Ленин,че и паметникът му пред днешната Булбанк -като емблема на града.
Аз пък помня, че комплекс "Яворов", където живееше сестрата на баба ми и често и гостувахме, се казваше комплекс "Ленин". Той граничи с булеварда. Най-вече заради него предположих, че и булевардът е бил "Ленин". Но нямаше да посмея да съм сигурна без жокер.
Не виждам защо да е изключено нещо, наречено на Хрушчов, да се прекръсти на Цариградско шосе, защото Хрушчов е по-незначителен, или как?

# 668
Дамата може да ми бъде майка,но си спомням по ТВ-то все даваха посрещания на високо ниво на Орлов мост и бул.Ленин,че и паметникът му пред днешната Булбанк -като емблема на града.
Аз пък помня, че комплекс "Яворов", където живееше сестрата на баба ми и често и гостувахме, се казваше комплекс "Ленин". Той граничи с булеварда. Най-вече заради него предположих, че и булевардът е бил "Ленин". Но нямаше да посмея да съм сигурна без жокер.
Не виждам защо да е изключено нещо, наречено на Хрушчов, да се прекръсти на Цариградско шосе, защото Хрушчов е по-незначителен, или как?
Защото Хрушчов, освен че е незначителен, управлява някъде до  края на 60-те, а е логично булевардът да се прекръсти в 90-те. По-логично би било да е Брежнев, но по онези времена идолът остава Ленин.

# 669
  • Пловдив
Хрушчов не беше низвергнат след управлението си и нищо не пречи до 90-те да е имало улица на негово име. От своя страна, и "Цариградско шосе" не беше неприлично име по соца. Наистина не беше типично такива имена тогава да се дават тепърва, даваха се ярко соц имена, но би могло в някой момент да се възстанови старо име като това. Не е често срещано за соца, но има случаи на възстановяване на стари имена и тогава.

# 670
Чак пък незначителен да е Хрушчов 🙂
Та той е знакова фигура за времето си - за разобличаване на култа към личността на Сталин, за КПСС и СССР, за усвояването на космоса, за международните отношения, особено съветско-американските, Карибската криза, ООН и пр..

# 671
Сетих се за филма Смъртта на Сталин, където го играе Стийв Бушеми...

# 672
  • Пловдив
Хрушчов не е основополагащ като Ленин, Карл Маркс или (за нас) Георги Димитров. В тоя смисъл не е толкова вероятен като име на някой от големите булеварди.
Всъщност аз съм израснала на улица с име "Карл Маркс", която не беше сред най-големите в града, макар да не беше и малка. Wink А Цариградското ни шосе, аналог на софийското по име и по значение, носеше име "Лиляна Димитрова". Та не винаги е напълно предвидимо по тоя признак.

# 673
  • Велико Търново
Не е показателно, да, но и написаното от теб за Хрушчов е вярно. Затова и някак е нелогично, че беше "предпочетен" пред Ленин.
А що се отнася до Лиляна Димитрова - името ѝ все пак е неразривно свързано с Пловдив. Може би и зависи в какъв период са давани имената на булевардите в двата града.

# 674
  • In The Middle Of Nowhere
Казаха ли в петък, че е последен епизод за сезона, защото във фб на предаването прочетох, че бил последен? Жалко, ако е така, бях се настроила за предаване довечера 😕.

Общи условия

Активация на акаунт