Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 11

• 27 020
  • 702
  •   1
Отговори
# 330
Но тя изобщо не направи връзка с нито една дата - нито за 2-ри, нито че 29-ти е рядкост.

# 331
Има една интересна книжка – „Принципът на Питър“. Simple Smile
Некомпетентност, разбира се.

От принципа на Питър произтичат два основни извода (това за обща култура):
- работата се върши от хората, които още не са достигнали своето ниво на некомпетентност;
- след известно време всяка позиция в дадена йерархия се заема от сътрудник, който е неспособен да си върши работата.

ПП За съжаление този принцип важи за строго определена йерархия, в която хората се катерят по кариерната стълбица от долу нагоре. Той изобщо не засяга тъжната нашенска реалност, когато нивото на некомпетентност се заема от парашутисти и калинки.

# 332
Този е гола вода. Не само не знае принципът на Питер, но и нов жокер, за да установи, че в сулфитите има сяра!
Тази вечер е пълна скръб.

# 333
  • Пловдив
Не е особено знаещ май, да.

# 334
  • София
Много слабо днес, разочарован съм от епизода, ама то е нормално да има и такива, няма как...

# 335
Сега гледам на запис… това момиче с 2-ри февруари защо са го поканили, тотал щета.

# 336
Книгата изглежда е излязла съвсем скоро, а предаването е записано преди месеци - дали са координирали издаването с рекламата?
https://www.ozone.bg/product/stani-bogat/

# 337
Настоящият участник разсъждава по много сходен начин като мен, а въпросите му до момента са мечта. Само като видях името на съединението и очаквах да се появи тефлон в отговорите.

# 338
Аз знаех и за Жул Паскин и за тефлона. Поне жените, които се интересуваме какво ядем в семейството и в какви съдове се приготвя, са на ясно.
А двамата български евреи, изселили се на запад и станали много известни, са Елиас Канети и Жул Паскин.

# 339
Аз знам, че тефлонът е отровен, но си го ползвам...
Доста напредна. За този въпрос мога да кажа само, че съм сигурна, че не е Индия.

# 340
За Жул Паскин не го знаех, но също като участника го бях чувала и щях да заложа на него.

pppqqq, относно въпроса ти за книгата, според мен е планувано, защото по-рано в първите въпроси имаше такъв за черния петък.

# 341
Жалко. Но с малко повече разсъждения можеше да познае верния отговор. Както беше зададен въпроса, се предполага еднородно население като бит и култура. А само Виетнам и Тайланд са такива. Огромна Индия, така и малък Непал са съвкупност от хора с различни религии, бит и култура и дори различни раси. Няма логика да е някоя от тях.

# 342
Защо, непалците са много затворено общество.

# 343
да, за Жул Паскин, синагогата във Видин след реставрация ще бъде кръстена на него като музей Simple Smile

за сградите си мислих, че е Бурдж Халифа, но от друга страна по време на соца са се строили много тежки неща, всички паметници са огромни.

# 344
Когато съм била в Румъния там се хвалеха, че дворецът на Чаушеско / парламентът днес е втората по големина сграда след Пентагона. В нета гледах - пише същото - Пентагонът е най-голям. От де го измислиха това с тежестта...

Общи условия

Активация на акаунт