До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 713
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Вестерос
A къде се слагат? ☺️

# 631
При нормално раждане, после не мисля, че има нужда от обезболяващи. Имах 2външни и 2 вътрешни шева, опъваха, ама не беше за хапче. При свиването на матката може да има болка, но тя е тип менструална и се търпи, при кърменето е една идея по-силна обаче, заради контракциите. Болка може и да има, ако се наложи да се слага окситоцин заради запушване на гърда/гърдите. Не си спомням обаче да съм пила хапчета след раждането. Най-много 1 но-шпа да съм изпила на следващия ден, но едва ли...

# 632
Аз съм чувала, че това свиване на матката след раждане не трябва да се подтиска, тъй като това помага и за прибирането на корема и по-бързото възстановяване като цяло. Но някоя по опитна дама да каже  Simple Smile

# 633
Болка от шевове няма,леко придърпване .Има болка от прибиране на матката съчетано с кърмене,но това за мен е било приятна болка.Буквално усещах как ми се прибира корема  по-бързо.За жалост след  секцио не знам дали  пак е така.При нормалното на изписването бях като нераждала.Имах просто сланинки,но и за  5 дни в болницата съм яла няколко пъти.Нямах грам апетит.
Сега сигурно  ще си тръгна  още бременна ,а и съм си на средна възраст за деца😅😅Все пак се надявам бързо да изчезне тумбака.
**За свещички  звънях в още 2 аптеки и няма Sad

# 634
Здравейте момичета,

Тези от вас които имат хемороиди как се справят с тях? Съжалявам за неприятния въпрос,но никога до сега не съм имала такова нещо и забравих да питам доктора...
Благодаря

# 635
Аз имах преди бременността външен 1 и в началото на бременността питах АГ,ако стане болезнен мога ли да слагам Цикатридина супозитории,тъй като това ми действа на мен  и тях каза да. Но не се е налагало за сега Simple Smile

Здравейте момичета,

Тези от вас които имат хемороиди как се справят с тях? Съжалявам за неприятния въпрос,но никога до сега не съм имала такова нещо и забравих да питам доктора...
Благодаря

# 636
Аз слагах с каката свещичките, бях с нормално раждане. Даваха ми ги в болницата и после ми дадоха до 10 ден да имам, слагах сутрин и вечер. Правят чудеса, като сметниъе  че на 5тия ден скъсах конци от смях, та закъспих положение с болката с тях Simple Smile та и за нормално раждане трябват.
Днес ги търсих в софармаси  но искат рецепта и не може онлайн да ги заявиш, ще ги търся и аз тази седмица и ако има  готова съм да пратя на някоя мама при нужда.
Моята беба толкова силно рита снощи, че имах страшни контракции, не съм спала, днес пих но-шпа, успокои ме, но пък товя ме стимулира да започна да пера. Днес 1 пералня, мисля да гладя само първият път  докато подредя Simple Smile
После само сушилня и това е. Мм и той се притесни, та довечера ще сглобявамв кошара Simple Smile

# 637
Чудя се как да организирам дрехите за изписването. Предишният път бях купила комплект в кутийка, бабите го бяха занесли да го опаковат, заедно с едно одеалце. Ама сега всичко е по отделно... обаче идея си нямам как да ги подготвя. С тази бременност съм станала много апатична, но някак чувствам лека вина, че не показвам такова вълнение, както първия път. Дайте идеи, моляяяяя.

# 638
  • Вестерос
Моят комплект го изпрах, изгладих и прибрах в една торба. ММ ще ми го донесе живот и здраве предния ден.

# 639

В дупето! 😁😁😁

# 640
  • Вестерос
Мерси, мислех си, че на другото място Grinning

# 641
Момичета, искам да обърна внимание на нещо от преди няколко страници. Първите дни след раждането бебетата карат жълтеница и през този период са сънливи много. Понякога не можеш ги събуди. Това не е време за хранене на поискване. Ако такова сънливо бебе не го будите да се храни, може да не поеме достатъчно храна и като цяло да наддаде по-малко за месеца. Вече като мине месец време ще си познавате бебето, а то ще става все по-опитно в храненето и когато почне да прави по-дълга пауза от по 4-5-6 часа, обикновено първата половина на нощта, ще усещате, че е нормално. В началото обаче не е. Бебчетата имат за норматив да качат 1 кг и да се удължат с 6 см само за един месец след раждането, а това става с папкане. Blush Това го има и в книгата за кърмене на Хедра.

А сега да си изразя опасението, че очаквам да родя по-рано. Още съм 35+1, обаче последните няколко дни усещам как тазът ми се разширява, да не кажа, че имам чувството, че всичко от под пъпа направо ми се разчеква. Бебетото ме натиска яко по шийката всеки ден и нощ. Имам остри дърпащи болки едновременно в тазобедрената става и шийката, все едно съм тоалетно казанче от старите и някой ми дърпа рязко въженцето, а като го дръпне, имам чувството, че ще се пукна, казанчето ще изтече и ще изпадне бебето. Grinning Фантазията ми се побърква вероятно. Обаче с първото раждане, което беше нормално, нямах никакви такива усещания. Даже по време на самото раждане нямах това усещане за разширяване. Едва ще дочакам прегледа в събота да видя да не е почнало разкритие и изобщо колко ми остана до старта. Моля се за още две седмици да доузрее бебето.

Да ви кажа, аз след първото раждане нямах нужда от хапчета и свещички за обезболяване. Имах много шевове, защото бебето излезе с главата и ръката едновременно, не ми правиха епизиотомия, та ме разкъса. Но само трудно ставах и сядах, не можех да си седя на дупето няколко дни, пареше ме и като пръсках цикатрадина по шевовете, ме охлаждаше и облекчаваше. Но чак за обезболяване не съм имала нужда и сега също няма да си взимам обезболяващи, може би парацетамол. Не помня какво можеше да се пие по време на кърмене. На мен свиването на матката ми беше много силно първите 24 след раждането. И след това го усещах. Честно казано това ми беше по-гадно от шевовете, беше като тежък цикъл, обаче с контракции. Много, много ми беше неприятно, но пък го бях забравила напълно, докато не го споменахте. Имала съм голяма коремна операция в миналото и е съвсем различно. При операция трудното е след това. И болките са други, и доста по-силни. Докато при раждането болките може и да са невъобразими накрая, но траят само докато излезе бебето и после от адреналина мислех, че мога да хукна да изтичам маратона на София. След нормалното раждане бях направо в топ форма, в сравнение с това как съм сега бременна в 8 месец.

Но каквото и да е, тия бебета трябва все някак да излязат. А е вярно, че се забравя бързо. Но пък после си имаш слънчице вкъщи.

# 642
Muflon, подкрепям мнението ти за спящото бебе. Будете бебетата, те заспиват и докато се хранят. Педиатъра ми каза един трик за събуждане - стискате с палеца и показалеца петичката. Там те не усещали болка, но е ефикасен начин да се събудят. Писала съм го и преди, но не пречи да напомня отново. Simple Smile

# 643
Аз преди 5дни бях с адски болки в срамната кост,неможех да си стъпя на левия крак,можех само да лежа по гръб,защото ако се пробвам да легна на страни имах чуството,че ще ми се сцепи коста на 2.Чух се с Аг-то и ми каза,че няма какво да се направи таза се отпускал и затова боли.Два дни по-късно бях на преглед и се оказа,че и бебка е помогнала за болката,защото вече е прескочила коста и е слезнала в малкия таз.Лошото е ,че съм в 35+2г.с и сега лежа и се надявам да изчака още седмица поне,имам насрочено секцио за 1.12 но се съмнявам да го дочака.

# 644
И аз съм в 35+2, но нямам дата за секцио.
Надявам се утре на прегледа да го говорим и да ми даде насоки АГ Simple Smile
Датите,които сме харесали са 1ви,3ти и 5ти,дано имаме късмет с някоя Simple Smile
Аз преди 5дни бях с адски болки в срамната кост,неможех да си стъпя на левия крак,можех само да лежа по гръб,защото ако се пробвам да легна на страни имах чуството,че ще ми се сцепи коста на 2.Чух се с Аг-то и ми каза,че няма какво да се направи таза се отпускал и затова боли.Два дни по-късно бях на преглед и се оказа,че и бебка е помогнала за болката,защото вече е прескочила коста и е слезнала в малкия таз.Лошото е ,че съм в 35+2г.с и сега лежа и се надявам да изчака още седмица поне,имам насрочено секцио за 1.12 но се съмнявам да го дочака.

Общи условия

Активация на акаунт