До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 685
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета 😘 взехме комплект за изписване, който включва рокличка, боди с дълъг ръкав, ританки, термички, ръкавичка и пелена за повиване(не е от най дебелите пелени, но не е и тънка). Раждането се очертава към края на месеца. Според вас трябва ли да взимам за изписването и от тези дебелите одеала за повиване. Аз си мисля че не ми трябва, но всички ме уверяват как не можело така 😁😁😁

# 646
  • Вестерос
Аз няма да вземам одеяло, а ще ползвам дебелата пелена от комплекта за изписване.

Тъкмо се връщам от преглед и съм малко притеснена, че докторката каза, че бебето е с препълнен мехур и не е пишкало.. отделно е вече доста грамове 3800 и в понеделник ще решаваме дали да го вадят със секцио и кога.

# 647
И аз съм взела комплект с дебела пелена и смятам, че е достатъчно. Тифани и мен така ме филмираха онзи ден. Отивам при едното АГ, което следи но не изражда и казва, че бебето е вече 3700 и е много голямо и края на месеца да го вадим. Ние се опулихме с моя мъж, защото края на месеца съм 36 г.с. Отивам при другото АГ, което изражда и работи в Окръжната болница на Бургас, мери два пъти и казва, това бебе не е повече от 3300, никакво вадене преди 38 г.с. Просто ще ме побъркат тия лекари.

# 648
  • Варна
Аз няма да вземам одеяло, а ще ползвам дебелата пелена от комплекта за изписване.

Тъкмо се връщам от преглед и съм малко притеснена, че докторката каза, че бебето е с препълнен мехур и не е пишкало.. отделно е вече доста грамове 3800 и в понеделник ще решаваме дали да го вадят със секцио и кога.
Мале какви са тези размери предходния път колко  грама беше ?
На мен на последния преглед АГ ми каза, че бебето задържало урина в бъбречето и трябва да се отиде на преглед при нефролог при първа възможност. Но няколко седмици преди това като бях на ФМ лекарката много подробно разгледа бъбречата и ми казваше кое колко мм трябва да е и всичко беше ок. Сега на всеки преглед ще кажа да се обръща внимание на това.
Днес най-накрая се свързах с акушерката Имир, че имала смяна в телефона, а аз имах стария. Срещата ни е в неделя в болницата ще споделя ако науча нещо полезно

# 649
Момичета, понеже днес цял ден пускам перални, сушилни и гладя и още не съм приключила … исках да кажа само моето наблюдения, че за съжаление, българските неща, които съм купила, станаха леш, докато турските примерно, както и като цяло другите дрешки и пелени са си супер след сушилнята… което честно казано не го очаквах. Визирам много известния комплект пелени на Лорели - две бархетни и две тензухени … едно, че са на хармоника, друго че отвсякъде излязоха огромни конци, абе разпаднаха се буквално …. Също и от българския магазин Косара бях взимала няколко бодита - пак на хармоника и дори и след гладене и то доста настоятелно … не изглеждат окей. Прала съм всичко на 30 градуса, а в сушилнята - на деликатно сушене и програма да не се мачкат много. И сушилнята и пералнята са на Бош, ако има значение. Другите дрешки ( общо 7 перални ) са супер… просто, ако някоя от вас тепърва купува - да го има предвид.

# 650
Точно това бях споделила преди около 2 седмици .Mayoral не ми мръднаха , някаква БГ марка от Вис
виталис станаха мега малки и аз съм с Бош

# 651
  • Варна
Нашите дрехи са само h&m, reserved и lidl. С тях някой имал ли е проблем? И нашата сушилня е Бош. Само за изписването взех тези стандартните комплекти  мисля,че е турски, но чакам пратка от next ако нещо се обърка с този комплект ще избера нещо от последната доставка. Чак ме е страх да ги пусна в сушилнята 😆 но аз все си мисля че ще са му големи. Че и на гнездото трябва да пускам калъфката 😔
Чаршафите и пелените вече ги бях сушила, аз бях купувала само плат.

# 652

Ухаа, голямо бебе. Сигурно скоро ще го извадят.

# 653
  • Вестерос
И аз съм взела комплект с дебела пелена и смятам, че е достатъчно. Тифани и мен така ме филмираха онзи ден. Отивам при едното АГ, което следи но не изражда и казва, че бебето е вече 3700 и е много голямо и края на месеца да го вадим. Ние се опулихме с моя мъж, защото края на месеца съм 36 г.с. Отивам при другото АГ, което изражда и работи в Окръжната болница на Бургас, мери два пъти и казва, това бебе не е повече от 3300, никакво вадене преди 38 г.с. Просто ще ме побъркат тия лекари.
4 пъти го мери АГ-то, все толкова излиза. Аз съм сега в 37 +2 г.с.

Вики, предния път на 3.11 същата АГ, но на друг апарат го измери 3200. За бъбреците до сега казваха, че са ок, вкл. и на ФМ. Следящата ме АГ ме гледа всеки път на 3д и си оглежда подробно и не е казвала да има проблем. До преди малко пак ревах, просто ни да ти е малко бебето, ни да ти е голямо.

SunshineSt, същите пелени на Лорели съм купила и аз, че ми искат в болницата. Така станаха с конци, поизрязах ги, но след като ги изгладих се оправиха.

# 654
  • Варна
4 пъти го мери АГ-то, все толкова излиза. Аз съм сега в 37 +2 г.с.

Вики, предния път на 3.11 същата АГ, но на друг апарат го измери 3200. За бъбреците до сега казваха, че са ок, вкл. и на ФМ. Следящата ме АГ ме гледа всеки път на 3д и си оглежда подробно и не е казвала да има проблем. До преди малко пак ревах, просто ни да ти е малко бебето, ни да ти е голямо.

SunshineSt, същите пелени на Лорели съм купила и аз, че ми искат в болницата. Така станаха с конци, поизрязах ги, но след като ги изгладих се оправиха.
Е значи и преди си е било голямо няма защо да се тревожиш, мисля че си е ок в тези седмици да се роди щом е пораснало достатъчно. Не се разстройвай излишно около мен всички са родили по рано от термина и затова аз се тревожа ама ние нямаме 3 кг....имам две приятелки даже до запис на тонове не са стигнали и всичко е ок просто бебета бяха над 3 кг по-рано.

# 655
  • Вестерос
Да, върви си големичко от началото, те затова ме скъсаха да ми изследват кръвна захар, обременяване, кръвен профил, гликиран хемоглобин... Ще видим какво ще стане, но както ми е по-емоционално вече и малкото ме разклаща. Ще пускам пак кръвна захар тези дни.

# 656
Моята среща с Имир беше снощи. Simple Smile. Много я харесах, отговори ми на всички въпроси. Чувствам се спокойна и уверена след срещата с нея.
За обезболяващите след естествено. Аз имах нужда, бях с много разкъсвания, първоначално отказах обезболяващо, но те ми оставиха за всеки случай, през нощта сама си я сложих, болеше си ме.
А за отстъпването на място, аз просто мога да кажа, че ми е толко мило, само добро и хубаво съм видяла през цялата бременност, хората се надпреварват да си предлагат помощта, отсъпват ми и място и даже се усмихват, с кеф го правят. И на мен ми е хубаво и винаги съм им благодарила от сърце! ❤️❤️❤️

Мале какви са тези размери предходния път колко  грама беше ?
На мен на последния преглед АГ ми каза, че бебето задържало урина в бъбречето и трябва да се отиде на преглед при нефролог при първа възможност. Но няколко седмици преди това като бях на ФМ лекарката много подробно разгледа бъбречата и ми казваше кое колко мм трябва да е и всичко беше ок. Сега на всеки преглед ще кажа да се обръща внимание на това.
Днес най-накрая се свързах с акушерката Имир, че имала смяна в телефона, а аз имах стария. Срещата ни е в неделя в болницата ще споделя ако науча нещо полезно

# 657
Хилоу. Днес бях на преглед, бебо е малък. 2600 за 37 седмица, а трябва да е към 2800. Една седмица назад все едно. Докторката каза че това не я притеснява, и не може всички бебета да са еднакви, но все пак ми е тревожно. Защо ли не наддава? Аз ли не се храня добре... Не ям боклуци, не ям сладко,ям  месо и салатки главно и супи. Следя си захарта. Да видим на следващият преглед как ще е.

# 658
Имир е страхотна! Много съм спокойна, че тя ми е акушерка 🙏💖 Срещахме се два пъти и вече ми даде документите за попълване, които още не съм, но скоро🙈

Mushica, и моята бебка е малка, миналата сряда (36+4) беше 2500гр, докторите са спокойни, защото и аз съм дребна. Не се тревожи. Така те съветвам, след като аз се тревожих сума ти време, защото ми бяха назначили контролен, но просто да се уверят, че си наддава, и всичко е наред.
Даже казаха, че за мен до 3000гр ще е добре, за да излезе по-лесно😆

# 659
Mushica, напълно споделям мнението на elistoy. И моята върви малка отдавна, но си наддава и в 36+2гс я измериха 2400-2500гр. като според АГ-тата няма нищо притеснително, аз също съм с фина структура. Да не говорим, че тези изчисления са много относителни, а и до термин има още няколко седмици и сега основно шишкавеят. Щом всички показатели (доплер, плацента) са ти ок и приемаш достатъчно протеини, значи просто бебчето иска да си вземе толкова.

Общи условия

Активация на акаунт