До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 666
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Не помня дали назад в темата сме обсъждали повиването на бебе. Аз в началото се възмущавах на свекито като ми обясняваше, че ще ги повиваме в началото. Обаче искам да ви кажа тук като ги повият и ми ги донесат, толкова са спокойни пашкулите и как спинкат и не се стряскат от движенията на ръчичките. През деня като са при мен нали се налага да сменям памперси, да преобличам и после си заспиват неповити. Мятат ръчички, стряскат се.... Та като се прибера мисля да повивам поне за вечерния сън. Може да не са така пристегнати, но да са с прибрани ръчички.

# 661
  • Вестерос
Веси, кога ще ви изписват?

# 662
Мерси, момичета. Аз съм дебеличка, не ми е едра структурата, но таткото си е голям мъж, висок, добре сложен, май няма на кого да е дребничко. Ама да, има време. Ще следим.

# 663
Веси, кога ще ви изписват?

Не знам. Днес на визитацията ми казаха, че аз съм ок. Зависи вече от изследванията на бебетата. Те са от 11ти на антибиотик утре ще е 5ти ден. Силно се надявам да е утре, че се чувствам като в затвор тук и искам да бягам Joy

Ти нали беше някъде Младост ? Трябва да се видим някой път живот и здраве за разходка.

# 664
  • Вестерос
Дано да са добре вече и да ви изписват!
Живот и здраве ще се уговорим, да Simple Smile

# 665
Като ги изгладих всяка пелена по два пъти на страна наистина се пооправиха пелените на Лорели 😅 Ама все пак не изглеждат като нови сега, а като доста ползвани 🤷🏻♀🤦🏻♀ Иначе другите са ми общо взето от H&M, малко от Лайкики ( които са ми дали приятелки ) , на Майорал взех няколко, от Вис Виталис имам, пелена и хавлия на една турска марка ( май Ебебек беше ), чорапки имам от Лидл, от Пепко ( подариха ми доста ), от Синсей имам три бодита мисля, от Angel Baby две чувалчета и хавлия ( също след прането не изглеждат топ ). Долу-горе май това се сещам. Също - такива меки играчки и дрънкалки бях взела от Happy days, Вис Виталис и Пепко - пуснах ги и тях в пералня и сушилня - супер са, даже по-мекички, да знаете, че може. И последно - за праха, понеже знам сз колко се чудих - приятелки ми препоръчаха Сано Максима бебешкия - супер е. Хем мирише много хубаво, хем после самите дрехи миришат много слабо и не е натрапчиво. За дрехите на бебето слагам една идея по-малко прах и без омекотител, нашите ги пера пак с този прах и бебешкия омекотител и просто 🥰. Също - винаги съм ползвала течен прах, но на Сано течният беше пак за 90 пранета, но с 10 лева по-скъп и взех този на гранули. Едва ли има разлика. И е супер икономичен. Много голямата опаковка над 3 кг. беше мисля 23 лева някъде от Дм.

# 666
  • Варна
Педиатърката, с която се срещнах и се надявам в бъдеще да е на детето също ми препоръчаха прах и омекотител на Сано. За сега съм взела два други, но по нататък ще купя и аз от него. Да е мислех да не използвам омекотител, но тя твърдеше че няма проблем поне за този .
Оф аз продължавам с нощните болки в краката , ужасно е въобще не мога да спя .Въртя се постоянно, което създава и други дискомфорти . Някой пие ли нещо за тази болка, в четвъртък ще питам АГ дали ще ми препоръча нещо. Иначе всяка вечер преди лягане моля ММ да ми ги масажира, но май не помага 😔

# 667
Да не съм лошия вестоносец, но няма спасение. Аз като стане нетърпимо пия Парацетамол, аз имам проблем и при движение не само при лежане обаче. Невробекс за 10 дни ми даде АГ,вече днес започвам 7ми ден,ефект не съм усетила. Ако Ви кажат нещо различно,споделете го моля Simple Smile

Педиатърката, с която се срещнах и се надявам в бъдеще да е на детето също ми препоръчаха прах и омекотител на Сано. За сега съм взела два други, но по нататък ще купя и аз от него. Да е мислех да не използвам омекотител, но тя твърдеше че няма проблем поне за този .
Оф аз продължавам с нощните болки в краката , ужасно е въобще не мога да спя .Въртя се постоянно, което създава и други дискомфорти . Някой пие ли нещо за тази болка, в четвъртък ще питам АГ дали ще ми препоръча нещо. Иначе всяка вечер преди лягане моля ММ да ми ги масажира, но май не помага 😔

# 668
  • Вестерос
Новите дрехи са ми главно от ебебек и турския Уайкики. Не мръднаха при прането, но аз сушилня не ползвам, съхнаха си на простора. Дадените дрехи са всякакви марки, пак нямах проблем Simple Smile Някои неща прах на ръка даже, като разни одеялца. На синсей дрешките самите ми се струват една идея по-умалени.
Пелените ми на Лорели станаха като новички, но ги гладих на най-силната степен на ютията. Другите ми пелени са от Пепко, както и хавлиите за баня. Не мръднаха и те.

# 669
И аз вчера пуснах първата пералня. Суших в сушилнята и не видях проблем. Днес продължавам. Прах взех на Тео, течен, алое. А омекотител на Семана. С баткото ползвах само Максима, но сега реших дя опитам този. Не съм впечатлена. От баткото се оказа, че нямам дори едно боди-всичко съм подарила, но ще ползвам от него чаршафи и пелени. Всичко друго купих, а така се бях успокоила, че си имам всичко. Днес между другото пристигна и сгъваемата ни кошара от намалението на Комсед. Купихме сега, въпреки че сме с дървено кошче за начало и кошарата е за след 4-5 месеца, но беше изгодна.

# 670
Дрехите от Пепко се събират при пране и сушене ,имам предвид детските, за бебешките -още не мога да дам мнение. Лидл, Уайкики и Н&М, не се събират - тук вече имам поглед върху бебешките. Майорал са добри и качествени, но цената им е по-висока.Купувала съм турски, български - струват колкото тези от  Лидл, Уайкики и Н&М, но пък качеството им не е такова, може би турските се доближават до тях, но не могат да се перат на високи градуси. Обърнете внимание на етикетите - бодитата от Лидл, ако са бели, могат на 90 градуса да се перат, другите на 60. 
Вчера купих и последните неща за болницата и днес/утре ще стягам багажа. В събота ще местим детското лего и последно по-обстойно почистване . Надявам се да не ме изненада бебчето до тогава, де.  Миналия път имах подготвителни контракции още от 35-36гс. Сега съм в 36+5, и още не ги усещам, но за сметка на това, разширяването на таза и болката в слабините си я има.

# 671
Всичко съм изпрала,пуснала в сушилнята и изгладила аз. От дрехите нямам свити- само от HM са пж известни,иначе основно български от малки магазинчета и тук там някой сайт. Пелени имам от Джъмбо (много хубави между другото материи) Пепко и пак магазинчета😁 Пера с Тео бебе лавандула и съм доволна за сега. Багажа ми е готов с изключение на едни превръзки за родилки. Сега съм на тонове и се надявам после да ме погледне, да видя малкия как е Simple Smile В 35+3 съм ,но се радвам ,че съм готова , защото с болката в крака съм доста трудно подвижна и почти нищо не правя  Simple Smile

# 672

Имам излишен розов балдахин със стойка за балдахин. Някой иска ли ги? Балдахинът е памучен и му трябва гладене.

# 673
  • Вестерос
Много сладко!

И моят багаж е готов от онзи ден още. Извън списъка си сложих чорапи, потник за кърмене, ако е студено и три натурални барчета за ядене 😁 Взех за всеки случай и крем за зърна и крем за подсичане.

Вчера реших да не пера нищо от количката и кошчето за кола. Струва ми се хамалогия, а ме мързи вече. Чисто нови са ми, от кашона ги изкарах, не са ни прашни, ни миришат на нещо.

# 674
Аз, ако не пера нещо, го пръскам със спирт в пулвелизатор. За сега няма да пера количката и кошницата, докато съм в родилното, ще помоля да подготвят/изперат само кошницата, а количката ще си я подготвя като се приберем. И без това няма къде да се съхраняват до раждането. Количката я оставях на вътрешното стълбище (живея в къща) и дори и да я подготвя сега, ще бъде пак там и ще се праши. Чудя се за изписването дали да подготвям допълнително космонавт/яке ...или ще бъде достатъчно да се увие в пелена и дебело одеало.

Общи условия

Активация на акаунт