До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 655
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • Вестерос
Само съм чела да казват, че не е хубаво бебето да е в космонавт и в кошницата за кола, заради по-големия обем дрехи.

# 676
Да, същото важи и за якета при по-големи бебета и деца, когато седят в столчето за кола. Да ви кажа честно, хич не ми се иска да нося космонавти, якета и т.н. ама пусти страх да не ме навикат сестрите в родилното.... че понякога са много изнервени и резки в изказванията, а след обърканите хормони при бременността, раждането и евентуалната следродилна депресия, не зная как ще им реагирам. Предишния път се сдържах, изтърпях сърдитите лелки в деня на раждането, после омекнаха, като видяха, че не съм някоя лигава кифла...

# 677
А да не се успокоявам. Ох тази седмица трябва да се мотивирам, че бебето е тръгнало да слиза, аз имам всичко ама не съм приготвила багаж, не съм прала, нищо не съм разопаковала от кашоните . Въобще не искам да подранява и си мисля, че аз като се бавя и той ще се забави 😆
Ако някоя мама е купила от ремедиум стерилизиращи таблетки да сподели на кои щандове е понеже и с консултант не успяхме да ги намерим, а в конкретната аптека пишеше че ги имат налични. Само това ми остана да купя

И аз мисля,че колкото и лекции да гледаме и четем на живо всичко е различно и със сигурност ще се справим.

Минавам набързо само да кажа, че ММ сега ми е купил стерилизиращите таблетки на Милтон от Ремедиум в Студентски. Намирали се при щандовете “Бебе козметика”, най-отдолу на рафта до препаратите на Фрош, Бебо и т.н. Снимков материал ми прати да мога да обясня по-подробно 😃

Засега няма Профенид наоколо, но от днес ги търсим и не съм обиколила още всички аптеки. Макар че засега съм за нормално, искам да имам и тях нищо че свещичка не съм си слагала от дете и то и тогава не съм я слагала аз 😅

# 678
Ако някоя мама намери такива свещички  и са в повече бих са радвала да получа и аз.Ще си поема разходите. 😊 Утре ще съм на консултация  за раждане и ще обиколя няколко  аптеки, ако намеря повече от 1брой ще взема и за друга мама.

# 679
  • Вестерос
Може да звъните по аптеките вместо да се разхождате. Аз така си бях намерила април месец фраксипарин, който беше изчерпан почти навсякъде тогава, да имам за всеки случай, че не знаеше АГ дали с него или с аспирина да съм.

# 680
Как сте бъдещи мами? Мен взе да ме хваща нервата съвсем.
Как са и мамите и бебчовците?

# 681
  • Варна
Belle благодаря за указанието къде са таблетките тези дни ще ги потърся и аз.
А с другите коментари малко ме притеснихте аз искам детето да е в космонавт 🙄 не съм купила такава пелена за изписване имам едно одеало ама то не е така обемно...ще трябва да поръчам някаква такава обемна завивка в емаг бях видяла някаква евтина колкото да ми дадат детето без проблем 😆
https://www.emag.bg/dvustranno-odejalo-za-povivane-babyboom-pamu … 159/pd/DYVNCCMBM/
Ето това подходящо ли е според вас или отдолу ще си е само по дрешки ли ? После мога като завивка за количката да го използвам (от 18.11 започва черния петък в емаг аз има няколко запазени неща в любими ще ги следя)
Аз да се похваля с леко притеснение ама не мисля, че съм прекалила. Днес исках да вадя коледната украса. Но е останала под голямото легло, а стрелеца или ината в мен (не знам кое от двете) не ми даде мира и решението беше - повдигнах матрака (отделен е от дървената скара) и през скарата на леглото вадих една по една играчките 😁😆 и така угодих си на желанието ТОЧНО днес да украся. Честно да ви кажа през цялото време си казвах , че съм лоша майка, но.... Дано всичко да е наред нямам дискомфорт, почивам си често и се надявам  бебчо да разбере , че го правя за него  с Любов (да едва ли ще разбере нещо от украсата, но за мен е важно вкъщи да е коледно)
Утре се захващам с прането и багажа.

# 682
Момичета, аз също лека се стреснах и осъзнах колко малко остава😃 днес бях на тонове и преглед и Аг каза между 1ви е 4ти Декември секциото. Петък или понеделник ще уточним точно и някак си изведнъж много реално стана всичко😁 Иначе аз съм в 35+3 е бебчето е 2500 дали е ок не знам🤔

# 683
Belle благодаря за указанието къде са таблетките тези дни ще ги потърся и аз.
А с другите коментари малко ме притеснихте аз искам детето да е в космонавт 🙄 не съм купила такава пелена за изписване имам едно одеало ама то не е така обемно...ще трябва да поръчам някаква такава обемна завивка в емаг бях видяла някаква евтина колкото да ми дадат детето без проблем 😆
https://www.emag.bg/dvustranno-odejalo-za-povivane-babyboom-pamu … 159/pd/DYVNCCMBM/
Ето това подходящо ли е според вас или отдолу ще си е само по дрешки ли ? После мога като завивка за количката да го използвам (от 18.11 започва черния петък в емаг аз има няколко запазени неща в любими ще ги следя)
Аз да се похваля с леко притеснение ама не мисля, че съм прекалила. Днес исках да вадя коледната украса. Но е останала под голямото легло, а стрелеца или ината в мен (не знам кое от двете) не ми даде мира и решението беше - повдигнах матрака (отделен е от дървената скара) и през скарата на леглото вадих една по една играчките 😁😆 и така угодих си на желанието ТОЧНО днес да украся. Честно да ви кажа през цялото време си казвах , че съм лоша майка, но.... Дано всичко да е наред нямам дискомфорт, почивам си често и се надявам  бебчо да разбере , че го правя за него  с Любов (да едва ли ще разбере нещо от украсата, но за мен е важно вкъщи да е коледно)
Утре се захващам с прането и багажа.

Същото одеало взех и аз но в друг цвят Simple Smile

# 684
Има профенид в София , Аптека Ремедиум 10 , ул Борис Христов 2А

# 685
Момичета, някоя от вас знае ли какво става с Kaderay? Отдавна не е писала нищо 🧐

# 686
Момичета мислех си че само при мен е проблема, колкото повече наближава момента толкова повече ме е страх от самото раждане . Страх ме е , страх ме е дали ще е добре бебка, страх ме е аз ще оцелея ли след операцията, страх ме е как ще премине всичко Sob

# 687
pepinna такива мисли няма да си позволяваш да имаш изобщо за оцеляване и т.н. Това само ти вреди. Мислиш си как ще гушкаш сладкото си бебче и визуализираш хубави неща Simple Smile

# 688
Здравейте аз съм добре , въпреки да съм сама в къщи. Днес за първи път чух , че е имаме подобрение и може би  утре вече няма да е интурбирана , а само на кислород най важното, което е да се махне от тази машина най-скоро. Храни се малко по малко и друго нищо не знам. Чакам да дойде четвъртък,  да си я видя.
Живот и здраве аз вярвам , че ще е добре и ще се приберем в най-доброто състояние.  До сега все чувах " В тежко състояние бори се за живота" прерязвахаме направо в сърцето , но слава на Бога днес чух много добри новини. Аз съм добре  и събирам сили за бебка. Криспи как сте как е бебето?
Mami happynes вие как сте как да малките?

# 689
Kaderay, всичко ще бъде наред!

Току-що се връщам от преглед,  всичко е наред за сега, бебето в 36,5г.с. е 3кг, което ме стресна, защото толкова родих каката в края на 38г.с. АГ ме предупреди, че трябва да стягам багажа и ако започне раждане, веднага да ходя в родилното, което отново ме притесни. Все си мисля, че е рано. Ако не съм родила, следващата седмица ме чака на тонове отново + изследвания -Д-димер, защото последния път е бил висок. Каза да продължа да си пия желязото и Натаспина.

Общи условия

Активация на акаунт