Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 215
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Не Таис, сигурна съм, че не се и опитваш Stuck Out Tongue Winking Eye
Ти не искаш.
Хайде замести думичката кафе със сладко.
Как си яла едно време един тон въглехидрати?
И сега не го правиш.
Поискала си.
Мога да ти извадя тонове инфо колко е вредно толкова кафе.
Но ще оставя това на теб.
Кафето е най-подкиселяващата храна сигурно. Че и диуретик. Даже и вода да пиеш, по цял ден кафе, ти не зареждаш организма с вода. Не си хидратирана. Ти я изпикаваш веднага. И искаш да си високо алкална.
И ако си купиш алкамина, но после джурнеш кафето, мислиш ли, че ще има хубав ефект. Много слаб ще бъде.
Все едно да съм диабетик, да ям за обед ориз с месо, салата, че и хляб и после да пийна хапче метформин и да си мисля, че всичко е тип топ.
Пила съм и аз по 5-6. Даже двойни.
Успяла съм на три да ги смъкна.
Е, това беше като бях на 20.

Абе имаш късмет, че съм заета с тоя тъп ремонт, че такава по-дълга лекция щях да ти дръпна

# 121
Кофти е с твърде много кафета наистина. Сега, на кого колко са му твърде много не се наемам да казвам... но описаното ми звучи като много.
За съжаление, аз също имам опит със злоупотреба с кафета. Че и с много захар ги пиех тогава, толкова ми е бил акълът... Пиех количества от които съм се разтрепервала цялата. Щото нали не ми действаха особено вече, а пък батериите падат и трябва нещо. И дай още кафе. Към днешна дата си мисля че тия разтрепервания и захарта в кафето е допринасяла за тях се, ама и си предрусвах яко със сигурност.
Отначало пробвах да ги орежа през уикендите, тъй и тъй не ме разбуждаха вече. Не беше приятно, представяте си колко бях привикнала. Опитах се захарта в тях да махна, ясно ми беше че ми че събира много захар така. Не стана и това тогава.
Че като си теглих две дълги самичка след поредното разтреперване... И нали съм си рогато, се заинатих и спрях кафето изцяло. Шок и ужас, плюс отвратително главоболие първите дни, то сигурно и аз бях отвратителна ама такива теща мене не ме плашат.
Замених кафетата със зелен чай и в по-малки бройки де. Пак дава енергия но не изнервя, не идва разко както след кафе и после и не падат така рязко батериите също.
Няколко години карах така, не ми беше зле да ви кажа. Пропих отново кафе като заживях с приятелка дето си почва деня с двойно еспресо и като чуех кафемашината и ви замиришеше и пусках лига 😆 Но сега кафето ми е ритуал за кеф, а не спасителен пояс. Сложила съм си лимит от 2 на ден и то малки чашки чисто еспресо. Много, много рядко ще изпия трето, ако знам че ще имам много дълга вечер и няма значение, то все идно следобедно съм изпила.
Та така де, от посестрима наркоманка идва тоя ферман - може, става и не е толкова страшно. А и тук сме се събрали все такива дето не се отказваме лесно.

# 122
  • Столичанин ама не в повече :D
Еми няколко квартала душа. Smile
ама може би щото ще се налага да се връщам на стандартна работа, дето няма да има много ходене та сигурно заради това тия дни са за наваксване напред (а май и утре се очертава още от същото Sweat Smile )
виж от вчера и оня ден Smiley
Скрит текст:
Скрит текст:
Е днеска по-скромно, но достатъчно че чаша вино да предизвика лееко опиянение Laughing
Обаче тез кафеджийки и цигараджийки тц тц тц, че то една кутия е на цената на два крем карамела бре (знам, щото днеска си взех и преди малко си хапнах доволно единия Yum ), определено ми се струва много тегаво да се дават толкоз пари за нещо толкоз горчиво. Sweat Smile

# 123
А аз тука с моите десетина хиляди крачки на ден се гордея, ако направя и толкова напоследък... Joy В квартал само с къщи съм в момента, ако ще и най-малката дреболия да трябва да се свърши/купи, се отива с колата и трябва отделно и специално да изляза на разходка ако не искам да си остана с 2 хиляди крачки из къщата само. Времето се разваля, ще трябва да свиквам на раздвижване вкъщи че само на кълка хич не е добре.

За цената на на цигарите си е стара приказка ама вица го знаем всички - и ти кат не пушиш, къде ти е ферарито?? Рядко някой ги е спрял точно по финансови съображения, почти всяка друга причина за отказване е по-вероятна от това.
А кафето хич не ми горчи то, хем от два месеца съм на разтворимо кафе вкъщи. Навън тук да на се чува, то не само че е скъпо ами а и толкоз гадно... без пари да ми го дават, зор ще се прежаля. Нищо чудно че пият големи чаши и ги пълнят с мляко и захар и сума боклуци още. Дори чисто еспресо от прехваления им Тим Хортънс беше трудно за преглъщане. Ако не друго, моите хора умряха да се хилят на миниатюрната ми чашка при тая проба, та го броя пак че е някаква файда.
Другият кафеджия в къщата пие кафе в едни кофи дето аз в такива бира бих наляла... Веднъж дори някаква халба с надпис Октоберфест видях пълна с кафе с мляко, 5 минути не можах да взема въздух да кажа защо цвиля така Joy

# 124
И аз съм от цигараджийките, на които им е зор спирането. Но спрямо "колежките", имам по-голямо подобрение от половин кутия на ден. Пуша от 25 години /не се гордея с това/, и наистина е зор отказа им. Пуших по кутия на ден, ако излизам вечер и по 2.
Кафе също жулих по 4 на ден, сега съм го ограничила до 2, и то разредено с мляко. Кардиолога ми се кара за него, каза по 1 на ден. Аз правя 2 не толкова силни - 1 като стана и 1 като ида на работа сутрин и приключвам. Липсва ми следобедното, но спазвам ограничението. Пробвах и аз с безкофеиново, но то няма нищо общо с нормално кафе, никакъв вкус на кафе, та по-добре да си направя един чай, или едно нормално кафе, отколкото това безкофеиново. Иначе и аз съм чела, че било дори по-вредно от нормалното, но не помня защо.

Нати, ти за постоянно ли отиде там далече, или си временно пребиваваща?

# 125
Нати, така е. Цената хич не ми е водеща за спирането.
Даже и като съм била с малко доходи.
Намирала съм си начини. Даже и съм купувала по кило тютюн на черно и съм си пълнила.
Лицето ми се оправи доста. Има вече седмица. Макар че открих един супер крем на cerave, но не е от него.
И си купувам кутия на ден, а не преди по две. И съм забранила да ми се пушат от цигарите. Защото ако купя две кутии, това ще ме нервира. Иначе не си броя цигарите, нямам точен час. Просто гледам да има разстояние м/у цигарите минимум час. Освен сутрин и след ядене. Но с времето и това ще се регулира.
Червенините по лицето доста намаляха плюс и пъпките. Явно при мен цигарите имат влияние и върху това.
Ето, днес изследвания пуснах на гладно.
Преди щях да запаля на спирката, после докато чакам още една.
Сега не. Чак като ме боцнаха изядох един банан и джурнах едно кафе пред болницата.
Имам и повече енергия и съм по-спокойна.
Те цигарите и на нервите влияят. Нищо че има хора си въобразяват, че ги успокяват.
Иначе може и на две кафета да съм. Но като отида и  като ми замирише кафето на колегите и не се удържам.
Ама взимам късо.
А кафето вкъщи ми е чиста арабика, качествено. То е и по-полезно.
Имаше някакви неща в робустата,  които са повече и влияят на сърце и черен дроб.

Шарпи, спирала ли си ги някога?
Аз също мислех, че ми е зор. И трябва да ти кажа, че е лесно. Всъщност е въпрос на желание.
Няма такава голяма зависимост тялото, както си мислят хората, а е психически навик.
Иначе съм писала защо ги почнах.
Но щом пушиш 10 цигари си супер. И ако не са тежки, още по-добре.

# 126
Аз нито пуша, нито пия кафе и моето PH беше ниско последно. Сега пия цитрат, но по едно хапче. Не знам каква трябва да е дозата, честно казано.

# 127
Аз нито пуша, нито пия кафе и моето PH беше ниско последно. Сега пия цитрат, но по едно хапче. Не знам каква трябва да е дозата, честно казано.
За хора с ИР - 400 мгр , така съм запомнила от темата. От август пия по толкова.

Днес ще пробвам да намаля кафетата. Знам, че сте прави, и на мен кардиоложката ми каза по едно. Докато ги докарам по едно... не знам, не знам. Дали е внушение, със сигурност е . Ама като съм свикнала да ме боде гъзеца по цял ден, ще е трудно. Мен, ако погледът ми не е трескав, и речта ми не е насечена и енергична, все едно се наблюдавам отстрани и виждам една флегма 🤣.
Па мразя мърди, започне ли някой да ми приказва бавно и протяжно и да ми се замотае с  плавни движения, и откачам.
Въпрос на темперамент , а и социално поведение.

Шарпи, браво за десетте цигари ! Не броя аз, че се напрягам и все мисля колко ми остават, а съм пробвала.

Нати, ти тези ги поевропейчи 😀.
С интерес те чета, гледай как влияе начинът на живот на нравите. Свикнали си и си карат в руслото. Затова са си и безметежни, няма резки движения, няма неспокоен дух 🙄

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 09:32 от tays

# 128
А да те боцка гъзеца няма общо с кафето, а с навика.
Иначе те разбирам.
Тук сме си някакви наркомани. Бивши. По-сладко, по кафета, по торти и картофи, абе по какво ли не.
Опитай бавно.
Еспресо ли пиеш?
Ако да, гледай да е арабика поне.
Също така не дълго, а нормално и даже късо. Спец по кафето ми е казвал, че в дългото се отделят от кафето вредни неща и не трябва. Ако искаш дълго, по-добре да направиш нормално и да добавиш вода, но не и да пускаш дълго.
Опитай първо да махнеш последното. Вечерта. Да кажем 1-2 седмици махаш петото кафе. Ако искаш три седмици. После четвъртото. Може след месец да минеш на три. И да видиш как ще ти се отрази.
Да си енергичен си е типаж, не зависи от кафетата. Ако зависи, значи сама си влияеш зле на нервната система.
Не си броя цигарите. Това е досадно, изнервящо и контролиращо. А аз не съм по тия неща. Просто вече се замислям като посягам. Особено ако съм запалила преди 15 минути.
Сега след ядене все още си пафкам по две, почти една след друга, но това може и да го оправя след 2 седмици примерно. Психиката трябва да свикне, но и тялото. В момента ми се чисти. Въпреки, че пуша, пуша по-малко и това се отразява.
Досега съм изпушила три. Старото ми аз щеше вече 7-8 да е изпафкало.
Преди както казах купувах 2 кутии, сега от седмица по една.
Имах една позната се смяташе за спокойна натура. Горката тя, колко погрешна представа за себе си имаше.
Пиеше по 5 кафета и често с кока кола.
Твърдеше, че нищо и нямало и имала нужда. И била спокойна. А седи и ръката и трепери.
Кафето може да има събуждащ ефект, но в нормални дози. А в много, точно обратното.
Всеки ден колегите ми пият следобеда, щото им се спяло. После се оплакват, че кафето не ги събудило.
А не си дават сметка, че това да ти се спи зависи от въглехидратите.
Аз този проблем нямам. Спи ми се, ако ми се натрупат няколко дни по 6 часа сън.
Таис, казват, че са нужни 21 дни за да премахнеш навик и да го заместиш с друг.
Та може и така. 21 дни, че и повече може да махаш едно по-едно кафетата.

# 129
Шарпи, спирала ли си ги някога?
Аз също мислех, че ми е зор. И трябва да ти кажа, че е лесно. Всъщност е въпрос на желание.
Няма такава голяма зависимост тялото, както си мислят хората, а е психически навик.
Иначе съм писала защо ги почнах.
Но щом пушиш 10 цигари си супер. И ако не са тежки, още по-добре.
Не съм. И да, абсолютно съгласна съм, че е до психика. Точно наркоманска работа. И аз преди купувах по 2 кутии на ден, някак изпитвах безпокойство, ако знаех, че цигарите ще ми свършат вечерта примерно и нямам други. Мисля, че всеки пушач би ме разбрал за какво говоря. Съвсем отскоро съм на по 10-12 броя, може би седмица.
Помня, когато си правих ринопластика преди 100 години, цялото ми лице гипсирано и обинтовано /тогава нямаше лонгети като сега, направо ти гипсираха муцуната/, и в носа огромни тампони, та дишането беше само през устата. Та тогава, още не ме пуснала упойката и не мога да дишам от натъпкания с марли и тампони нос, тичах на покрива на болницата да запаля цигара. Доктора като ме видя и ахна. Вика, абе момиче, ще се удавиш така, както си с тампони в носа...
За дългото кафе съм чувала същото за вредностите, та и аз си пускам късо и добавям малко мляко.

# 130
Шарпи, ма ти си още по-голяма работа от мен.
Аз от две на една минах.
Ама не бързам за никъде.
Евала, че си успяла от две на 10-12.
Иначе те разбирам защо си купувала. Сакън, ако съм с една, ще свърши света.
Но като купувам две, всъщност пуша като гламава. Защото знам, че имам.
А така се настройвам да пуша по-малко. Разбира се и желанието за намаляне го има. И го направих.
На работа нямаме определени почивки и имаше моменти го прекалявах.
Та сама си наложих да си следя часовете.
Лесно е, особено като имаш работа. Вчера беше малко по-тегаво, че беше скучно, но удържах фронта.
Ако ще ги спираш, недей от раз.
Карай си сега така.
Честно казано организма ми свиква и на моменти имам чувството, че и сегашните намалени са ми в повече.
А си мислех, че ще е обратното.
Впрочем може да вкараш някаква йога, а също и дихателни упражнения.

# 131
Току-що си спретнах една разядка с извара, скир, печени чушки, чесън и сол. Стана много вкусно. За гарнитура - врат в масло Grin
Скрит текст:

# 132
  • София
Омегите са на промоция в момента - течни, на капсули.

# 133
Навик са наистина, поне при повечето хора е предимно това и по-малко реално пристрастяване. Мисля че съм срещала и че при редовно и дълго пушене влияели на щитовидната и заради това било при рязко спиране много хора да напълняват. А не толкова че заместват с храна.
Спирала съм и аз не знам колко пъти, ама при мен последните години проблемът е друг. Аз пуша вече много малко, повечето дни буквално 2-3 цигари на ден. Сравнено с кутия и нагоре на ден преди години и то сравнително силни. Съответно зор да ги спирам изцяло нямам кой знае какъв. Мога с тях, мога и без тях, пуша от най-леките възможни... и се оправдавам с това че не са кой знае какво и си продължавам. Понякога със седмици не съм посягала и ми е все тая, дълго време пък пушенето ми беше само в почивките на работа там колкото да изляза за малко. И пак правя, струвам но гледам все да имам. Луда работа е това моето. Мисля си как трябва да ги зарежа, пък после си река че то все тая и си карам както знам. Ако съм на място където не се пуши, не пуша и не ми е драма. Ако знам че мога, пуша. Или ако има други пушачи и се подскокоросваме едни други да излезем да запалим. Да видим до кога ще карам така преди да се заинатя съвсем.

# 134
Ох, Нати, ти не си никакъв пушач с тия три цигари. Че и със седмици.
Аматьор си, да не се обидиш Grinning
Реално си непушач.

Общи условия

Активация на акаунт