Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 228
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не разбирам защо толкова често я мерите КЗ. Сутрин на гладно - ОК. Половин час след хранене - за да се види как определени храни влияят. След това няма смисъл за мен, ако не се мери и инсулин. Сутринта е имало висока стойност, защото черният дроб е избълвал нощна глюкоза. Разходката и водата са помогнали да падне и толкова.

# 106
  • София
Не разбирам защо толкова често я мерите КЗ. Сутрин на гладно - ОК. Половин час след хранене - за да се види как определени храни влияят. След това няма смисъл за мен, ако не се мери и инсулин. Сутринта е имало висока стойност, защото черният дроб е избълвал нощна глюкоза. Разходката и водата са помогнали да падне и толкова.
Никога не меря втори път, сега - заради високата стойност на сутрешната, която ме потресе. Не мога да разбера причината. И напоследък е все така. Последният ми ГХ е 5.90, за сравнение миналата година по това време, когато бях в началото на режима, ГХ беше 5.25. За мен ГХ 5.9 означава, че перманентно ми е висока кръвната захар през деня след толкова месеци на режимно хранене вместо да се наместват нещата, се влошиха.... Не знам, къде е грешката ми.

# 107
Моя ГХ е 5.3, но захарта сутрин на гладно ми е висока-около 6. Забелязах, че вечер като консумирам по-малко мазнини сутрин захарта ми е по-ниска. Вечеряй към 6, най-добре салата и пилешко или яйца. Гледай на вечеря по-малко мазнини и виж как ще е. На мен от свинско например много повече ми се вдига сутрин, отколкото ако предния ден съм яла пилешко филе

# 108
  • Столичанин ама не в повече :D
Всичко, което пиех за тези 3 месеца го прочетох тук. Вигантол от 20 000 - по 10 капки на ден.

Благодаря. Питам, защото според моето джипи се пият по десет капки на седмица. А моите стойности на вит.Д са 30.22 при референтни 30-100.
Малко са, при тебе трябват именно дозите на нането, след качване над 40, може да се разреди приема, но пак не до 10 капки на седмица, а поне 20-30. Simple Smile

# 109
Щитовидните хормони как са? Някакви лекарства пиеш ли? Примерно статини.

Щитовидните са както следва - месец август - Ендото каза, че няма нищо притеснително:
TSH 2.47 - реф 0,55 - 4,78
T4 - 18.33 - реф 11,5 - 22,70
TAT  под 1,3 - реф  0 - 4,5
Т3 не е изследван

Не пих нищо освен Магнезиев Цитрат, Б-12, Вигантол, Омега 3. Спрях всичко 2 седмици преди изследването.

И все пак - КЗ 5,8 не е повод за гордост хич, пък съм спряла тотално сладко, тестено, алкохол.
Замъглено ми е зрението - това е моето единствено оплакване, иначе се чувставам прекрасно. Свалени 14кг. Черен дроб го гледаха, не е омазнен...
Нормално ли е КЗ да стои така висока, знам че трябват години на режима явно, за да се нормализира, но под 5 никога не съм я виждала.
Да продължвам ли с добавките? Смятам да включа силови упражнения.

Тръгнах от следното - месец август - изписаха Метформин, не съм го пила:
КЗ на гладно 6,20
КЗ на 60мин - 9,5
КЗ на 120 мин, - 6,20

Инсулин - 4,22
Инслулин на 60мин - 138
Инсулин на 120 мин - 49

Да включа ли малко бавни ВХ или още да стоя на строго НВХ? Храня се предимно със салати, риба, пилешко, свинско, яйца...

# 110
Никога не меря втори път, сега - заради високата стойност на сутрешната, която ме потресе. Не мога да разбера причината. И напоследък е все така. Последният ми ГХ е 5.90, за сравнение миналата година по това време, когато бях в началото на режима, ГХ беше 5.25. За мен ГХ 5.9 означава, че перманентно ми е висока кръвната захар през деня след толкова месеци на режимно хранене вместо да се наместват нещата, се влошиха.... Не знам, къде е грешката ми.

Същия случай бях и аз. Един месец след започване на режима ГХ беше 4.9. 8-9 месеца по-късно ГХ 5.7.
Намалих мазнините и месец след това ГХ вече беше 5.5.
Ще изследвам към края на месеца пак и очаквам още по нисък гликиран, въпреки че сега ям повече въглехидрати.
Меря редовно с глюкомера след хранене, особено  с бавни въглехидрати, и КЗ над 6.5 не съм виждала когато ям такива. Сутрешната е под 5.

# 111
Здравейте, пордължавам да ви чета като се връщам в темите назад.
Преди време BFF_  пита за Basen-Pulver от DM.
Искам да питам за мнението ви. Подходящо ли е за алкализиране.
Търся нещо по-просто като прием за майка ми. Тя е много възрастна - на 82 години с Ph=5 и е преживяла вече 2 операции от ракови образувания.
Да отговоря. Уроложката днес го погледна това кутийче. Не чете състава, де. Каза, че може да се пие, било хранителна добавка.

Попитах я за ползата, отговори уклончиво, че си е до начин на хранене, организъм, и не видях да се впечатли изобщо от моето пх, което за пореден, трети път при ОХИ , е 5 . Явно сутрин съм си кисела, през деня е друго, но няма как да си изследваме и пх-то като гликинания.
Понеже на мен всичките ми изследвания - кръвната картина и урината са идеални, тя просто никакви препоръки не ми даде, освен да правя Кегелови упражнения. За стягане на тазовото дъно.
Моите хапчета за пх-то от ДМ така си и стоят, може да ги извадя да се подсещам да ги пия от време на време. Знам ли, Невето пише колко е важно това пх за нас, обяснявам и на докторката, че искам да го повиша и с какво, вдига рамене и се усмихва.
Ще си карам, както съм си подкарала нещата, щом и гликираният ми е паднал с три десети, има надежда.
АРТЕМИС,
Аз пих вигантол по 6 капки , шише и половина, и вдигнах нивото от 28 на 42.През ден-два и по едно К2. За него има спорове, та сама трябва да си прецениш да го пишеш ли придружител. Blush

Чудя се да започвам ли пак, че и сезонът е един мръчкав и блудкав. 

Момичета, и при мен си е висока кз, сутрин винаги е над 5, 5.
Някой път вечер само виждам 4,7, или друго щастливо число под 5. Но килата са си 61, добре е за мене.
Вече съм се примирила.
Решила съм да се изследвам през 5-6 месеца и ако няма влошаване, така ще си карам.
Имам си една теория, тя си е мой извод от четенето в темата, че които са пили  глюкофаж, или другото , по-бързо се оправиха, нормализираха нивата и после ги поддържат. Аз се опитвам без лекарства, но май трябва някакъв тласък на организма, вече година и половина съм на режим и съм сериозна, де. И не става бързо, да не кажа - никак Rage

# 112
tays, благодаря за отговора. То ясно, че това, дето препоръчва Невена е по-добре и ще се опитам с писмени инструкции да действам при майка ми, пък каквото - такова.
Аз пих калиев цитрат с вит. С един месец и Ph-то ми се качи от 6 на 7а пикочната киселина падна драстично. Сега си чакам магнезиевия цитрат.
Мен ендото ме определи като преддиабет, а ЛЛ като хиперинсуленемия, но каквото и да е реших да си дам два месеца без хапче и да видя ще има ли напредък.
Продължавам да чета темите назад. Изключително полезни сте и ви благодаря.

Ще се допълня.
Четох, че някои от вас си купуват лентички и омега-3 от греен мастър.
Същите неща може да се поръчат от сайта
https://www.kraeuterhaus.de/
на два до три пъти по-ниска цена. Всеки месец има промоции. Има обаче минимална сума за да изпълнят доставка. При достигане на определена сума има дискаунт и ако се кооперирате няколко души транспорта излиза за без пари. Декември обекновено има доста промоционални цени.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 16:28 от Sinanitsa

# 113
Таис, аз си купих алкамин на прах и си действа. Иначе не съм много редовна.

# 114
Елора, този Алкамин го открих лятото, дори бях постнала линк в темата и Невето помня как ми саботира ентусиазма, че било скъпо и ненужно  и че има лесна смеска. Написа ми какво да си взема, извадих аз записките, и тъкмо бях пред започване на процеса на купуване на съставките ,и открих това в ДМ Blush Невена е написала съотношения, всичко, аз дори мерителна лъжица тип везна си взех, но ме е страх да смесвам неща, като някой ренесансов алхимик се чувствам.
Значи, много ти благодаря, ще го взема този алкамин на пудрата. Явно само с храна и алкални води няма да се оправят нещата, колкото и да ми се иска.

# 115
Елора, този Алкамин го открих лятото, дори бях постнала линк в темата и Невето помня как ми саботира ентусиазма, че било скъпо и ненужно  и че има лесна смеска. Написа ми какво да си взема, извадих аз записките, и тъкмо бях пред започване на процеса на купуване на съставките ,и открих това в ДМ Blush Невена е написала съотношения, всичко, аз дори мерителна лъжица тип везна си взех, но ме е страх да смесвам неща, като някой ренесансов алхимик се чувствам.
Значи, много ти благодаря, ще го взема този алкамин на пудрата. Явно само с храна и алкални води няма да се оправят нещата, колкото и да ми се иска.

А ти смеската на Невена направи ли?
Каква е нейната рецепта?
Да, скъпо е, ако ще го пиеш както пише. Абе някъде 22 лв го купих.
То пише три пъти на ден май преди ядене лъжичка мерителна разтворена във вода.
Аз пък си разтварям в шише от 500 една лъжичка мерителна и си пия преди да обядвам на работа и час преди вечеря.
Даже не го правя и всеки ден. Миналата седмица само 1 път. Все забравям.
Мерила съм с ленти после. Ако ми качва пх-то.
Преди време някой се беше изказал за това, че е гадно на вкус. Ми не е толкова гадно, даже хич.
Даже може и ти така. С една доза на ден и чат пат може да пропускаш и да се мериш да видиш.

Иначе Таис да ти кажа, че съм в процес на намаляне на цигарите.
Помня, че и ти си пафкаше. Да имаш напредвид, че цигарите яко подкиселяват също.

# 116
Скрит текст:

Това съм писала тогава, бях намерила в Зоя всичките , без магнезиевия бикарбонат и калиевия.
И така и не ги купих, нещо се стреснах как ще се получи.

О, браво на тебе, аз си пуша по кутия на ден плюс 4-5 кафета, еми знам, вредно. Знам. Но това са ми греховете, не съм и опитвала да намалявам, просто няма смисъл като се знам какво съм. Само ще се замъча и после пак отново.

Кардиоложката ми разправяше, че кафетата мога да ги намаля с безкофеиново, още се чудя да опитам ли.
И в Грийн Мастер намерих някакъв заместител на кафе, още му се чудя и на него, уж поддържало хапчето актив 8 чАса. Мен толкова ми трябват.
Да пия едно кафе сутринта и като почне да ми се спихва ентусиаЗЪМът, да друсна едно апче и да не търся кофеин.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 18:27 от tays

# 117
  • София
АРТЕМИС,
Аз пих вигантол по 6 капки , шише и половина, и вдигнах нивото от 28 на 42.През ден-два и по едно К2. За него има спорове, та сама трябва да си прецениш да го пишеш ли придружител. Blush

Чудя се да започвам ли пак, че и сезонът е един мръчкав и блудкав. 

Аз пия това. Само че на капки, не хапчета.

# 118
Скрит текст:

Това съм писала тогава, бях намерила в Зоя всичките , без магнезиевия бикарбонат и калиевия.
И така и не ги купих, нещо се стреснах как ще се получи.

О, браво на тебе, аз си пуша по кутия на ден плюс 4-5 кафета, еми знам, вредно. Знам. Но това са ми греховете, не съм и опитвала да намалявам, просто няма смисъл като се знам какво съм. Само ще се замъча и после пак отново.

Кардиоложката ми разправяше, че кафетата мога да ги намаля с безкофеиново, още се чудя да опитам ли.
И в Грийн Мастер намерих някакъв заместител на кафе, още му се чудя и на него, уж поддържало хапчето актив 8 чАса. Мен толкова ми трябват.
Да пия едно кафе сутринта и като почне да ми се спихва ентусиаЗЪМът, да друсна едно апче и да не търся кофеин.

Таис, тия съставки като цена сигурно пак 20 лв ще има. Няма смисъл от тая играчка.
Кафетата също подкиселяват.
Чела съм обаче за безкофеиновото, че е вредно.
Пия си кафета и това си е.
Но аз бях към 2 кутии в последно време. Кутия и половина, често и две. Ама си усещам, че ми са много.
Сега съм вече на 1.
Малко странно ми е, но ще свикна.
С бавни стъпки съм премахнала цигари които просто паля ей така.
Има върху какво да работя. Имам предвид навици още.
За отказване съм далече. Че като знам какво преживях като ги отказах.
И фастовете ми помагат сега да ги намалям. Че като не ям и не мога да пуша много.
4-5 кафета ти са много. Скастрям те, да си знаеш.
Не може ли на три да минеш. Аз съм на три. Ако ендото разбере, ще ми се кара.

# 119
Опитвам, но не се получава. Ставам доста рано и първо си пия кафето, после се излежавам и гледам тв, като стане време да се става към 8, си правя второто. И или хуквам по задачи, или сядам да си пиша "домашните". Така съм до около 12. В 12 -12,30 правя третото. И продължавам да бачкам, или , ако няма какво , ходя по магазини, шляя се , така докъм 16 часа. После пак си пия кафе. Може и с него да си мина, поне 4 да са, но вечер и в 19-20 да пия още едно, не ми пречи да заспя. Хвърлям много адреналин аз по цял ден и ми се изтощават батериите. На два пъти заспивам в 20 часа, ужас. И после в 4 и половина съм се ококорила.
Ще правя някакви самоограничения, ама само се каня, то пристрастяването си е пристрастяване, душата ми го иска и плаче и крещи.

За цигарите, вярно са то много. Имала съм такъв период, в офиса не се усещах и една от друга, та се поспрях, защото веднъж така ми прималя, че щях да се сурна, а бях сама. Много дезориентирана бях, изпотих се, разтреперах се, после ми разправяха, че било паник атака. Аз не вярвам, от цигарите беше.

Общи условия

Активация на акаунт