Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 237
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, пордължавам да ви чета като се връщам в темите назад.
Преди време BFF_  пита за Basen-Pulver от DM.
Искам да питам за мнението ви. Подходящо ли е за алкализиране.
Търся нещо по-просто като прием за майка ми. Тя е много възрастна - на 82 години с Ph=5 и е преживяла вече 2 операции от ракови образувания.

# 91
Sinanitsa,
Аз го пих известно време, защото и моето ПХ беше 5, наред с много вода и то от Девин и Горна баня, които са с високо пх, плюс зеленчуци, които алкализират, та не зная дали имаше ефект точно от него, но и да има, е временна работа. Утре отивам на уролог и ще питам, дори ги сложих в чантата за утре, дано не забравя. Чакам си сега и днешните изследвания на урина, да видя пак ли ще е 5. Сутрин обичайно ми е с лентичките около 5, 5, но през деня стига и до 7, 5 , зависи какво съм яла.
Ще ти пиша утре непременно какво е казала докторката. Иначе съдържанието е сходно на това, което Невето беше писала за повишаване на пх, но сигурно количествата полезности са нищожни, не може да е толкова евтино и да върши работа, ама знам ли.

# 92
Е, как да не знам колко са референтните стойности? До пет пъти на първи час от нивото на нулева минута, на втори час се надявам на под 10. И как да няма смисъл такова изследване? Нека видя как влияе новият начин на хранене, добре ли е, зле ли е. Ето Джерами е изследвал няколко пъти инсулин по този начин и вижда кой тип храна колко го вдига при него. За мен това също е важно.
По твоята логика то няма смисъл и КЗ да мерим след хранене, доколкото разбирам, щото нали не сме се обременили с глюкоза.
И кога съм казала, че ще сравнявам със стойността на гладно. Извинявай, но и ние четем по темата. Много ясно, че скача инсулинът след хранене, обаче има разлика дали е 80 или 30 или 20 на първи час все пак.

Референтните стойности си има всяка лаборатория.
Ако инсулина е 25, не значи, че ако ти е 20 инсулина цъфтиш от здраве.
Всеки лекар си интерпретира спрямо образованието и опита или от некадърността си.
Има лекари като видят кз 5 на 150 кг човек ще го определят за здрав.
Експерименти с храни съм правила и аз. След плодове, след торта, след обяд на нввмх.
Също така съм експериментирала от любопитство да видя дали пектина както го хвалят влияе на кз след ядене на В. И да, помага. За инсулина вече не знам, загубих ги тия резултати.
Но резултатите си ги интерпретирам аз за себе си, защото ме интересува коя храна как влияе.
Реф стойности иначе и за обременяване, но отново са некоректни и лекарите са тези, които ги тълкуват.
За диабетици има и профил някакъв на който те си ядат стандартно и само ги боцват.

# 93
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Е днеска попретоварих кракомобила, и сега се усеща доста амортизиран (ще го презареждам с топла вода Sweat Smile ).

# 94
Олеле, Джерами, респект.
Къде снова толкова , бре Blush

# 95
Еми няколко квартала душа. Smile
ама може би щото ще се налага да се връщам на стандартна работа, дето няма да има много ходене та сигурно заради това тия дни са за наваксване напред (а май и утре се очертава още от същото Sweat Smile )
виж от вчера и оня ден Smiley
Скрит текст:

# 96
Да не си призовкар Joy

Да не е спам, стискайте палци утре.
Излязоха ми всичките кръвни, без антибиограмата и ОХИ, ем гликираният ми е 5,70 , та малко се успокоих. Не че е нисък, оооо, въобще не е, но изкарах ковид последния месец, и беше много разбълбукано всичко Frowning1 В сравнение с резултата ми в края на август, когато гликираният беше 6, на пълна диета, заради кардиоложката.., тоест - без кашкавали и сирена и без нищо животински мазно, направо съм си добре сега Blush
Че и в кръвната картина не е драматична, както беше лятото.
 Карам на режима и съм си ок. Днес си взех кивита, ще пробвам какво ще става с кз след киви.

# 97
Ахаха, за щастие не. Laughing

# 98
И моите изследвания излязоха - миналите изследвания са август. Гликиран от 5.9 на 5.3.
Захар от 6.2 на 5.8.
Витамин Д от 70 на 124.
Витамин В 12 от 230 на 390.
Мерните единици и лабораторията е една и съща.
Алкалната фосфатаза обаче пада още. Желязото и то е паднало.
Общо 6 месеца на режима.

# 99
Джерко, ти да не ходиш от София до Пловдив по магистралата пеша, бе майна?
Бравос!

# 100
  • София
Naneto, в какви дози пиеш вит.Д?

# 101
Всичко, което пиех за тези 3 месеца го прочетох тук. Вигантол от 20 000 - по 10 капки на ден.

# 102
Щитовидните хормони как са? Някакви лекарства пиеш ли? Примерно статини.

# 103
  • София
Всичко, което пиех за тези 3 месеца го прочетох тук. Вигантол от 20 000 - по 10 капки на ден.

Благодаря. Питам, защото според моето джипи се пият по десет капки на седмица. А моите стойности на вит.Д са 30.22 при референтни 30-100.

# 104
  • София
[BFF_, , щом е еднократно, не се шашкай. То и аз след ковида гледах някакви ненормалщини.
Не е еднократно, ето днес е 6.3! Anguished А цикълът свърши. Предишните дни - КЗ 5.8 , 5.9.... Нещо става или някъде греша, не знам. Вчера следобед изпих половин бутилка кефир на Хармоника 1%, вечерта 2 чушки, пълнени с яйце и сирене (печени на фурна) и малко домат + зелени листа, това към 20 ч., пих магнезиев цитрат, след това - бърза разходка 45 мин. Опитах и едно малко парченце от печените сладки картофи за дъщеря ми. Дали това не проваля нещата?! Едно малко парченце!

Редактирам се: след кратка 15-мин. разходка навън с кучето и още малко време от първото измерване - в момента ми е 5.5 КЗ! Нищо не съм консумирала през това време, само 1-2 чаши вода. Не мога да разбера, дали пък не е някакъв проблем с глюкомера?! Разлика между двете измервания - 1 час...

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 08:13 от BFF_

Общи условия

Активация на акаунт