Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 968
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм пила Л-карнитин когато тренирах много сериозно (питах какво ще вземеш, защото има и други). Преди да тръгна от работа пиех Л-карнитина и като отида във фитнеса се мажа със загряващ крем, увивах се с фолио и ела ме виж Simple Smile Ще гръмна! Но тогава тренирах по 3 часа през ден. Сега нямам такова време. А и далеч не съм в такава форма. Ако тренировката ти е натоварваща мисля, че ще ти помогне за последните килограми.
За ориза - кафяв ориз позволява ли режима? И от бобовите кое е подходящо според вас? Аз съм си правила грах, но сега като четох 1вата страничка май някъде видях, че грахът също е забранен.
Купувала съм ориз и паста от конджак, но е отврат.

Ако си в началото трябва да изключиш всякакъв ориз, боб, леща и грах.
Докато не вкараш кз и инсулин в норма. Тоест консумирайки такива неща ще поддържаш възпалението.
Под кафяв разбирам истински кафяв, този дето се вари по-трудно. А не онзи тъмния дето е леко бланширан.
Когато смъкнеш стойностите, свалиш доста кила, правиш фастове, започваш много малко и плавно да вкарваш тези въглехидрати.
Дори може да направиш зоново хранене. Тоест може да сготвиш ориз, боб, леща за населението вкъщи, но да хапнеш две лъжици днес и да проследиш как ще ти се отрази.
Примерно печения лук, моркови се водят с по-висок ГИ. Аз вече ги ползвам, нямам проблем с тях. Вкарала съм ги отдавна.
Примерно преди 2 седмици имах две кюфтенца и направих салатка. Но майка ми сготви и леща. Сложих си малка купичка. Тоест стана зона на око. Проблем не съм имала след това.
Само да кажа, че допреди да вкарам фастове си имах драми с тези храни.
Фастовете много изчистват и помагат да се преработи и този въглехидрат.
Ти с хаши и хипо си, нали?
Ако е така да знаеш, че и това състояние не търпи много ниски въглехидрати. Има в първия пост инфо за това.
Примерно от цвекло и суров настърган морков недей да се страхуваш много.
Има и друго нещо.
Може да правиш кълнове от леща и да си ги добавяш в салатите.
Може и от боб, елда също.
Неслучайно си пишем тук зеленчуците да придружваат протеина и мазнината, това са качествени В,.
Вкарай и много магданоз.

# 481
  • Варна
Елора, благодаря! Много полезно инфо! Много е ценна информацията от някой, който е минал през това. Нямам хашимото, само ИР (което не е малко).
ОК, значи продължавам да си спазвам строго режима + фастовете + спорт. Много ми харесаха "петимата тибетци" също Simple Smile (които също научих от вас) Стават идеално за сутрин. Ще започна да ставам 20тина минути по-рано Simple Smile
Пристигна ми пратката от зоя.бг - кокосово и бадемово брашно, ленено семе, гума гуава, кокосово масло, еритритол (за него мисля, че не трябва да се ползва в началото, но за НГ ще направя панакота и ще сложа малко).

# 482
Фат бърнърите са много видове. Термогенни, липотропни, кортизолови, въглехидрат блокиращи, апетит блокиращи и т.н.
От л карнитин полза дългосрочна няма да видиш.
Може би от всички, алфа липоевата киселина е ОК, но при нисковъглехидратно хранене няма много смисъл. Ако искаш почети за малиновите кетони. Те се водят фат бърнър, но и антиоксидант.
Елора, не знам колко си висока, и защо искаш да свалиш още 7-8 кг.
Един от основните проблеми за мен при ИР е трудността да се натрупа мускулна маса. Липсата ма мускули прави тялото да изглежда недобре повече от някакви 3-4 кг отгоре.
Дай известно време на хийта, но категорично най-доброто за ИР са тежестите, и то големи тежести.  То след 40 метаболитно здравите хора губят мускул, камо ли ние с ИР.

# 483
Cygnus_i, и на мен преди 2 години и половина ми се появи невралгия на врата. Толкова беше зле, че не можех да си държа главата изправена и да си вдигам дясната ръка. Опитах с лекарства, имаше ефект само докато ги взимах.
Една бивша колежка имаше същия проблем, тя също беше ходила на лекар, правила изследвания, пила лекастра, дори на акупунктура беше ходила. И накрая я беше оправила една остеопатка - тя прави точков масаж. И аз ходих при нея, от три ходения ме закрепи. Миналата година се прояви отново невралгията, но в по-лека форма, с две ходения ме оправи. Каза ми, че това вече все ще се проявява и ще се отключва от стрес и т.н. Дава хомеопатични лекарства, за който взима такива. Иначе тя държи на точковия масаж.

# 484
Ева, да де знам, тук не мога да запомня кой с какво е.
Наскоро някой писа, че е с тия болести и обърках никовете Joy
Щом си само с ИР си лесна работа.
Да, не е малко, ама да имаш и хаши и хипо е много по-тегаво и трудно.

Cygnus_i, ми щото искам. Искам докрай. Те последните са ми в корема.
Краката са му мускулести вече. 166-7 съм някъде, 64 кг. Сега де, след банкета и празниците ще споделя колко съм.
Иначе близките ми казват, че имам мускули и ми се чудят как съм направила такива крака.
Ми клекове бре, клекове Joy

И направих си  първото хийтче с моите си неща - силови най-различни и някой движения от тае бо за разнообрази + гири.
Е хорааа, няма такъв кеф. За 18 минутна тренировка се чувствам все едно съм карала 50 минути кроса. А често като карам толкова и не ми е толкова добре.
Това е велика тренировка. Хем пести време, хем щади, хем те енергезира яко. Направо съм пощръкляла.
Е, ще си карам магарето докато не се потроши съвсем. Поне 1 път в седмицата.
Значи силно ви съветвам хийтове да правите и да не се двоумите.

Трябва да кажа на Миоки за хийтовете.

Ще чета и за малиновите кетони.

# 485
Клековете ми липсват, хем никога не съм била сериозна колкото теб откъм спорт. Още малко да ми се оправи коляното и ще пробвам по малко и полека, за момента мога да клекна колкото ако вече много се налага, ако внимавам да е бавно и да е за малко. Ама ще се оправя аз, няма къде да ходя.
HIIT неслучайно ги хвалят, голяма работа са, а и пестят време, за нас с ИР са си супер. HIIT може и на тренажора също - вместо да правиш дълго кардио, редуваш кратки спринтове с интервали през които въртиш бавно, там не гониш степен на натоварване ами точно спринт, бърз. Моя така го ползвах или да ми замести разходка, кардио по половин-един час никога не е било моето и рядко се излъгвах за такова.
Вече нямам такъв уред, ама като знам колко съм била сериозна през годините дето го имах, едва ли и да си взема пак, познавам се Grinning За степер се замислях тия дни че не заема толкова място, а пък не винаги има как да се шляя навън да се разхождам, пак ще е по-добре отколкото без него. Ама не съм се наканила, та няма да бързам да искам от Дядо Коледа за сега.

# 486
Еden, а къде се намира остеопат?😁 При мен се отключиха няколко месеца след раждането болки в нервите (особе о след като бебето уввои теглото си)- от кръста към крака, друг път от врата към някоя ръка и т.н. Понякога оказват влияние студ или влага, друг път емоционален стрес, а понякога просто в достатъчно да спя "накриво"...🤪 Вярно че и дефицит на Б 12 съм имала доста дълго и още не ми е оптимален, но откакто минах на режима много рядко ми се случва и в по-лека форма.
Аз да се похваля, че пуснах първа поръчка в Iherb. Ама то било много готино.😁 Взех за майка ми Q10 240 капсули, както и две опаковки фолиева киселина за мен (за над година ще ми стигнат). Отделно имаше и 22% намаление и на трите неща, безплатна доставка също (за суми над 70 лв). И много бързо обработиха поръчката, постоянно изпращат съобщения, може да се проследява...Но наистина си е доста зарибяващо, с тези цени, разнообразие, а и с огромните опаковки на някои продукти.😄 Аз се ограничих до тези неща, защото вече си взех оттук на промоция част от другите добавки.🙂

# 487
Огромни опаковки имат наистина, проверявах от любопитство колко биха стрували тук нещата дето си накупих, ама то някои просто тук не ги предлагат в такива опаковки а само в по-малки. А цените вярно са зарибяващи в сравнение с нашите магазини и аптеки.

# 488
Хийтовете Нати са определено за хора, които много не им се занимава. Баш за теб са.
Защото честно казано понякога се качвам на магарето просто защото знам, че трябва, не че имам голямо желание.
И ако не си по-дългите тренировки, ще ти е идеално да си направиш тренировка сама.
Иначе си пуснах хронометъра. Не съм била много точна, но си редувах нещата. Давах си почивка от 15 секунди. Или ще ходя бавно или ще въртя главата на една страна и друга.
Също така е хубаво някои от упражненията да са с по-бавен интензитет.
Впрочем и стандартни клекове правя, но плие клека е за вътрешната страна на бедрата и е по-як.
Ако искаш кажи да направя списък с упражнения какво да правиш Joy

# 489
Ми клекове бре, клекове Joy
Потвърждавам! За баджаците, клекове му е майката. Аз последните 3 месеца ги намалих, заради другите проблеми, които писах по-назад, но гледам на ден да са поне по 150. Редувам с по разтворени крака, после със събрани плътно пети, за да има напрежение в задника.

# 490
Хийтовете Нати са определено за хора, които много не им се занимава. Баш за теб са.
Защото честно казано понякога се качвам на магарето просто защото знам, че трябва, не че имам голямо желание.
И ако не си по-дългите тренировки, ще ти е идеално да си направиш тренировка сама.
Иначе си пуснах хронометъра. Не съм била много точна, но си редувах нещата. Давах си почивка от 15 секунди. Или ще ходя бавно или ще въртя главата на една страна и друга.
Също така е хубаво някои от упражненията да са с по-бавен интензитет.
Впрочем и стандартни клекове правя, но плие клека е за вътрешната страна на бедрата и е по-як.
Ако искаш кажи да направя списък с упражнения какво да правиш Joy
Че дай го тоя твоя списък, ако искаш на лични да не спамим съвсем темата.
Още не ставам почти за нищо, по равно мога да ходя и километър-два-три ама няма къде, по стълбите внимавам още... ама и това ще е до време, липсва ми движение така определено. Все се беше случвало да се контузя, ама чак така да се подредя не бях до сега, много бавно минава и дори мързел като мен вече не ме свърта.

# 491
Ще го спретна. И ще ти пратя.

# 492
Натка, а как се контузи всъщност?🤔
Mисля, че всички можем да се досетим защо тук предпочитат да не внасят много големите опаковки. От една страна, излизат твърде изгодно за потребителя (а ако изобщо внасят големи опаковки, то обикновено не са на американските цени). А от друга страна- много хора не могат да си позволят наведнъж да дадат голяма сума за добавки...
Скрит текст:
За Q 10- същата марка като тази, която взех- тук в бг сайт намирам за 116 лв опаковка от 60 капсули по 400 мг. От Iherb поръчах 240 капсули по 100 мг (което идва същото като общо количество, ако пие по 4 капсули дневно)- бяха малко над 80 лв, с допълнителната отстъпка от 22% излязоха около 63 лв. Т.е. горе-долу наполовина е цената. С моите две големи опаковки фолиева киселина всичко общо струваше 80 лв.🙂
Елора, какво ще пращаш? Качвай направо тук или на първа страница!😃
За мен са много ефективни много бавни клекове с разтворени максимално крака и с поне 5 секунди задържане- т.е. натоварващи са, чувствам се ок, ама съм много далеч от видими мускули по бедрата...🤪 Това ми е най-проблемното място, ханш и бедра, и от тази област винаги свалям най-трудно и най-най-накрая...

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 15:44 от dolce miele

# 493
По много глупав начин се контузих - подхлъзнах се, че и на тясно място дето съвсем нямаше как да маневрирам. Усуках коляното много рязко, глезенът беше стегнат в ботуш по крака иначе той щеше да го отнесе... че и на всичко отгоре трябваше да прекарам дълго време седнала точно след това, та съвсем да се подредя. Пооправих се вече, те минаха почти 3 седмици, ама такива травми отнемат много дълго време. Вече изглежда почти нормално коляното, болка само при определени движения, абе нищо общо с първите дни. Ще мине и това ами кой знае колко ще се влача на това положение... В началото имаше осезаемо подобрение с всеки ден, а сега вече по-бавно усещам разлика и се изнервям.

# 494
  • София
Чета и аз за упражненията и много се чудя какво да измисля. За 1 година /от м. Януари до сега/ съм свалила 20 кг с режима. Уж бавно и славно, но си се натрупа въпреки, че и Хаши имам и годинките ми не са малко. Но сега идва проблема - увисна ми кожата много неприятно. Ходя на йога два пъти седмично, започнах и водна аеробика пак два пъти седмично, отделно ходене бързо поне два дни от седмицата, но имам да свалям още и в същото време много се притеснявам от това увисване. Чудя се какви упражнения още да включа. Лошото е че в къщи трудно ми се получават нещата, не съм редовна. Все нещо изниква и мързела ме мъчи. Моята е "хем сърби, хем боли".

Общи условия

Активация на акаунт