Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

  • 31 300
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 40 403
МЦ не ме кара да искам сладко.
Ох, аз мисля за щрудел сега🤣 тиквеник не обичам, но щрудел 🙄🤣
Мен ме кара Confused
Откачам. Сякаш нещо инсулина ли се вдига автоматично. Желязо ли трябва, но почти винаги малко преди цикъл ми се увеличава глада.

# 571
  • Мнения: 24 625
Замислих се за царевицата, ако е варена или от консерва, дали е ок? И киноата нали не вдига кз, тя май е повече протеин?
Царевицата си е въглехидратна много, а киноата чак "повече" протеин колко пък да е... освен ако не я сравняваш с царевицата де Grinning Ама то зависи и колко строго ниски въглехидрати гониш, все пак киноа се яде в малки количества. Че била половината нишесте - ами ти няма да изядеш повече от лъжица, най-много две.

# 572
  • Мнения: 176
Олеле, аз наскоро прочетох, че пуканките са ок и тези дни си хапнах 2,3 пъти... Домашни, опукани в тенджерка с масло 😔

Замислих се за царевицата, ако е варена или от консерва, дали е ок? И киноата нали не вдига кз, тя май е повече протеин?
Царевицата си е въглехидратна много, а киноата чак "повече" протеин колко пък да е... освен ако не я сравняваш с царевицата де Grinning Ама то зависи и колко строго ниски въглехидрати гониш, все пак киноа се яде в малки количества. Че била половината нишесте - ами ти няма да изядеш повече от лъжица, най-много две.

# 573
  • Мнения: 40 403
Е така е като се чете не където трябва Grinning
Колко глупости и аз съм чела и съм правила, сега си бия главата както се казва.
Царевицата може да се вкара, но по-малко и след доста дълго време.

# 574
  • Мнения: 24 625
Е то и пуканки ако са малко, не е драма толкова, ама имам предвид там шепа или от сорта а не цялата тенджера. Те само изглеждат много пък реално ще са пак една лъжица царевица...

# 575
  • Мнения: 5 137
И тиквеник, и щрудел много обичам аз. И на Бъдни вечер като направи Мама тиквеник, ще съгреша. Казала съм си. Миналата година ей за това чаках бъдни вечер - заради маминия тиквеник с много орехи и тиква. Purple Heart
За мен и казах да направи без захар и се получи чуден, тиквата беше достатъчно сладка. Поне едно вредно нещо да избягам - бялата захар.

# 576
  • Мнения: 698
Преди цикъл, когато естрогена е нисък и прогестерона започва да пада, тогава и нивото на бета ендорфините е много ниско. Сладкото(захарта) е най-бързия и достъпен наркотик, който увеличава тези бета ендорфини.
По същата причина, някои не препоръчват фаст в лутеалната фаза.

# 577
  • Мнения: 3 428
Хич не лежа на тая кълка аз, киноата я слагам в супите на децата вместо фиде. 😊
Казахте щрудел, верно му дойде сезонът и трябва да правя, всяка година правя за приятели, че са фенове и явно добре се справям.
Елора, при МЦ се губи калций, аз тогава умирам за захар и тесто.

# 578
  • Мнения: 40 403
Ахаа, ама аз често 2 дни преди да дойде откачам.

# 579
  • Мнения: 3 428
Много добре те разбирам 😊

# 580
  • Мнения: 302
Бях гледала една рецепта за „щрудел“ с тиква, овесени ядки и яйце (май беше в сайта на Healthylicious). Прави се бъркоч и се пече. Мисля си, че може да се измисли някакъв по-режимен вариант с кокосово брашно, и без това тиквата с кокосово масло е много вкусна комбинация. Бих люснала и малко извара за повече протеин и ще стане близко до зоново. Като се замисля това и в гофретника сигурно ще стане. Бях пробвала един път за малкия гофрети с пюре от тиква, не станаха хрупкави, но на вкус биваха.

# 581
  • Мнения: 24 625
Имах някъда рецепта за режимен "тиквеник", то по-скоро сладкиш с тиква де. Не беше крайно лошо но не ме и впечатли особено, а и пак не са най-ниските въглехидрати и в него - имаше по малко фурми и мисля и стафиди. То дава впечатление за по-сладък вкус и от миризмата на канелата и коксовото брашно в него, те иначе не са много. Но друг подсладител няма, аз затова си харесах рецептата че не съм фен на изкуствените.
Мога да потърся ако някой я иска дали я пазя че отдавна беше, в началото като минах на режим. Аз не успях да си го изям сама за няколко дни тогава но за повече хора ще се изяде. Пък аз повече мих всичко изцапано из кухнята да го направя, отколкото ядох. То десерт, колко да изям...

Това за гофретника е страхотна идея, май само нещо с тиква на съм слагала в него. Имам остатък от една дето пекох, ако не се е развалила ще експериментирам нещо. Ако става за разказване, ще се и похваля Joy

# 582
  • Мнения: 2 275
Гофрети с тиква не ми харесаха, отидоха на боклука.
Крем-карамел с тиква не ми хареса (по моя рецепта в темата с рецепти),  но го изядох.
Тиква ям ( вече) само печена и с орехи.
По ябълките не си падам също, но ги ям в омлет.
За щрудел съм намислила да пригодя рецептата за щрудел с грис. Струва ми се, че ще стане. Оригинала е 1 чаша брашно, 1 чаша грис и 1 чаша захар се смесват. Слага се 1/3 от тази смес, настъргани ябълки с канела, пак от сухата смес, ябълки и се завършва със суха смес. Парчеца масло или зехтин отгоре и във фурната.
Сухата смес спокой може да бъде от смлени орехи и бадемово брашно,  а и е точно по мой вкус.
Ето тук подобна рецепта ( бях забравила за бакпулвер и тук има орехи)
http://vielitsa.blogspot.com/2018/02/blog-post_17.html?m=1

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 15:00 от tania6

# 583
  • Мнения: 176
На ММ тези дни много му се хапваше мусака и на мен ми се прияде, та неговата направих класическа, а моята с тиквички и в заливката на моята пропуснах 5те лъжички брашно. Сигурна съм, че не откривам топлата вода със замяната на картофи с тиквички, ама така пък вкусно стана...🤗

# 584
  • Мнения: 33 692
Аз правя заливка с 3 яйца, кисело мляко 2 % /цяла кофичка/ и само една лъжица сусамово брашно.

Относно ябълките, ок ли са за нас? Защото си позволявам по 1,но не всеки ден. Напоследък ми се ядат много.

Общи условия

Активация на акаунт