Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 279
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Процедура с рициново масло два пъти съм правила, то се приема по милилитър масло на килограм, загрято, с лимонов сок. И въпреки лимоновия сок, рицинът си е отрова, дразни стомаха, гади ти се, боли... иначе примерно се изпива сместа вечер, след това колкото може повече гореща течност, примерно чай. До няколко часа трябва да подейства. Но е много агресивно и никак не се чувствах добре... иначе го дават, че и токсини изчиства от черва и черен дроб, но лекарите предупреждават да се внимава и даже някои се карат...
Друга процедура съм правила, но тя е йогийска, първият път задължително под наблюдение се провежда, и има цял списък с противопоказания - шанк пракшалан. Изльокват се на гладно едни литри топла солена вода, до пръсване, като на всеки две чаши се правят едни упражнения, за да слезе цялото това нещо директно в червата, вместо да се изпикае през бъбреците. Приключва, когато спреш да изхождаш бистра вода. После има специален режим, задължително захранване с поридж от ориз с краве масло, за да не слепнат червата. Което никак не е режимно. Но оризът затяга, а маслото трябва да позасели нови бактерии. Аз лично чудесно се чувствам после, една свежа и бодра. Но това пак няма връзка със запек толкова, защото се прави веднъж годишно примерно... Аз страдам от СРЧ и затова моториката на червата понякога ми се обърква. Пробвайте бутарен Ину, няма да съжалявате, то като реклама звучи, но си е баш така. Досега цигарите ми вършеха тази работа, сега като се спека, си взимам няколко дни бутарен, и намалявам или спирам, като усетя, че се съм се разхлабила. Междувременно сега заради хроничния гастрит се сдобих с едни таблетки на др Тошков, Улцерин, и в тях има инулин, та две в едно, зимата много малко движение и фибри имам, но да чукна на дърво стомаха редовен, лекота.

# 616
  • Варна
Здравейте! Чета ви редовно, но съм нямала какво да споделям, затова не пиша. Но сте много полезни, момичета! Много съм доволна и от книгата Код затлъстяване. Много неща научих и си обясних! Много ми харесва и това, че препоръчва периодични гладувания. След НГ ще направя една седмица глад. А сега правя 3 пъти седмично по 24 часа. Мисля, че пътя, по който се старая да вървя е правилен. И пак да благодаря, че сте ми много полезни. И като стимул, и като информация.

Виждам, че обсъждате констипацията. Аз от 20 години имам този проблем. Мисля, че съм изпила всичко, което има на пазара. Най-доволна съм от Натуралакс. Също и редовно правя клизми. Клизмата е най-безопасния метод и най-полезният за здравето. В източната медицина дори се препоръчват. Напоследък и тук започнаха да стават популярни хидроколоно процедурите.

Видях, че и сладкото сте обсъждали. Аз направих чийзкейк, който стана МНОГО готин. Основата е от кокосово и бадемово брашно с кокосово масло и малко еритритол. Кремът е от маскарпоне, заквасена сметана, лимонови корички и еритритол. Поръсих с кокос и наредих отгоре боровинки. В никакъв случай не е сладък, но е задоволителен за човек, който не е ял сладко от месеци Simple Smile
Направих и хубави мъфини с бадемово брашно, яйца и сирене. Излязоха 6 бр. и имам за обяд на работа Simple Smile
А мусаката я правя с патладжан и кайма, а отгоре заливката ми е само яйца и настърган кашкавал.

# 617
Аз пък четох, че клизмата отмива полезните бактерии от червото. Каква е истината в крайна сметка? Защото и на мен понякога ми се налага.

# 618
  • Варна
При клизмата се отмиват натрупаните шлаки, но водата не прониква толкова надълбоко, че да "отмие" полезните бактерии. А и ако е само с чиста вода, а не със сапун, това не премахва нищо полезно. Когато човек започне да прави такива процедури ще се изненада в началото какви неща се отделят.
Точно поради проблемите ми с тоалетната съм ходила на гастро и са ми правили и колоноскопия. Всичко е ОК и ми препоръчаха ако не ходя редовно в тоалетна и ако мога да си правя клизма, че това е за предпочитане пред лаксативите.
Допълвам: Не практикувам това всеки ден, а при нужда.

# 619
Разбира се, че е абсурдно да се прилага всеки ден. Само ако е много сериозно положението.

# 620
Аз пък съм другата крайност. Сутрин съм супер редовна и много често храната ми не е напълно преработена. Ако съм яла маруля, се вижда много ясно. Винаги съм била така, единствено тестото ме затяга. Като пиех магнезиев цитрат, положението беше трагично и го спрях. Сега спрях всякакъв магнезий. По едно време имах метален вкус в устата и четох ,че може да е от добавките. Ако пък ме хване стомашно-чревен вирус е страшно. То аз и Ковид карах с разстройство и гадене. Преди ,ако не отида 1 ден до тоалетна ( около овулация обикновенно),съм пила  Сание или някакъв друг чай и цял ден после съм с разстойство. Сега нямам пропуск. И моето не е добре, защото явно храната не се усвоява напълно.

# 621
Един ден пропуск ми се случва понякога, но не ми е драма, като цяло нямам проблеми в това отношение и тая работа я свършвам още преди да съм пила кафе сутринта. То зависи и какво съм яла... ако са по-малко фибри и там някакъв фураж, то няма толкова материал явно. От по-въглехидратни храни е повече, за мен това не е изненада. Нали са ми рядкост такива хранения, та разликата няма как да я пропусна...
Но един ден не го правя на въпрос, стига да нямам осезаем дискомфорт от това, разбира се. Обикновено нямам, както и на следващия ден, нещата просто си продължават нормално. Затова и казвам че не го считам за проблем, за един ден не бих вземала лаксативи.
Като се замисля, преди да мина на режим като че ли по-често ми се случваха моменти да не съм редовна, сега наистина са рядкост. А доста често съм срещала оплаквания че от режима получили запек... трудно ми е да си го представя ама шарен свят явно, всички сме различни.
Не си е работа с лаксативи постоянно, освен че и повечето са със сена към която се и привиква. А явно е често срещан проблем, защото в аптеката си спомням че бяха много често купувани продукти. Моето работно място не беше при клиентите но то в отворено пространство се чува всичко, искаш или не... Чайове от сорта на Сание дори не ги броя, тях за отслабване ги търсеха.
Аз пак за кефира бърборя, но това е което съм чула на доста хора край мен да нормализира нещата. Та за който не го харесва, няма ли някакъв вариант за пробиотик който да върши същата работа?

# 622
Здравейте! Чета ви редовно, но съм нямала какво да споделям, затова не пиша. Но сте много полезни, момичета! Много съм доволна и от книгата Код затлъстяване. Много неща научих и си обясних! Много ми харесва и това, че препоръчва периодични гладувания. След НГ ще направя една седмица глад. А сега правя 3 пъти седмично по 24 часа. Мисля, че пътя, по който се старая да вървя е правилен. И пак да благодаря, че сте ми много полезни. И като стимул, и като информация.

Виждам, че обсъждате констипацията. Аз от 20 години имам този проблем. Мисля, че съм изпила всичко, което има на пазара. Най-доволна съм от Натуралакс. Също и редовно правя клизми. Клизмата е най-безопасния метод и най-полезният за здравето. В източната медицина дори се препоръчват. Напоследък и тук започнаха да стават популярни хидроколоно процедурите.

Видях, че и сладкото сте обсъждали. Аз направих чийзкейк, който стана МНОГО готин. Основата е от кокосово и бадемово брашно с кокосово масло и малко еритритол. Кремът е от маскарпоне, заквасена сметана, лимонови корички и еритритол. Поръсих с кокос и наредих отгоре боровинки. В никакъв случай не е сладък, но е задоволителен за човек, който не е ял сладко от месеци Simple Smile
Направих и хубави мъфини с бадемово брашно, яйца и сирене. Излязоха 6 бр. и имам за обяд на работа Simple Smile
А мусаката я правя с патладжан и кайма, а отгоре заливката ми е само яйца и настърган кашкавал.
Защо ще правиш цяла седмица глад.
То и един ден в седмицата ти е достатъчен.
Айде, ако искаш ги направи два.

# 623
Е инулинът е пребиотик, не е сена, не е слабително, като цяло да, именно чревната флора е ключова. Сега го пия в малко дози в комбинация с други билки и не ме разхлабва.

# 624
Аа изобщо не става въпрос за един ден пропуск. Обикновено се притеснявам на трети ден вече 🤣 Въпросът е, че са твърди 💩 и е голям дискомфорта.
За сена съм твърдо против. В натуралакс например има само билки и е без сена, но и него го избягвам. Сега с магнезиев цитрат като че ли се раздвижиха нещата.
Аз имам проблем с пиенето на вода, и до мен да е шишето, когато работя изобщо не се сещам.

# 625
Мда, водата е до навик наистина. Преди години и аз така бях и работих умишлено върху това доста време. Ама мотивация не ми липсваше тогава де, чак проблеми с бъбреците си бях докарала, а това боли. Много.
Билкови чайове започнах да си правя през деня, тях поне ги обичам. На работа сложих отстрани една кафемашина от тези за шварц кафе, аз такова кафе не обичам но за чай а идеална че поддържа каничката топла. Колежката колко се смя като ми видя рационализацията Grinning По някое време и тя си взе за нейния кабинет. Не беше хич добре отоплено там, работата включваше много говорене, абе добре ни идваше топъл чай по-честичко. И гледаш да изпиеш чашата че хем да не изстине, хем да не се пречка по бюрото, трудно я забравяш както шишето.
То зорът е тялото ти да свикне с достатъчно вода, после сама търсиш. Има и приложения за телефона да те подсещат да пиеш, примерно през час, не знам дали си пробвала с такова. Ама вода си трябва, не се оставяй така.

# 626
  • Варна
Елора, в книгата си Фънг препоръчва както 24 часови и 36 часови гладувания, така и по-продължителни. Затова реших да пробвам. Разбира се по-продължително гладуване би могло да се прави веднъж годишно например... Вчера писах и на еднокриноложката ми и тя одобри. Чак ме учуди, защото лекарите не са много ЗА такива методи.
24 часови си правя и сега 2-3 пъти в седмицата. (в момента е такъв ден за мен) Но по-големи гладувания не съм правила отдавна. Някой пробвал ли е?

# 627
Аз не съм пробвала да гладувам. Правя си само 18 часов фаст всеки ден или както там си казва. Просто пропускам закуската.
24 часа 2 3 пъти си е през ден... аз не бих могла

# 628
  • Варна
24 часа 2 3 пъти си е през ден... аз не бих могла

Тази седмица направих понеделник и днес. Не е толкова много. А ако е три пъти (това по рядко го правя) гледам да е понеделник сряда и петък, че като съм на работа ми е по-лесно.

# 629
По темата за лаксативите да дам още един отрицателен отзив за желето - баща ми се докара до припадък от болка с това чудо, после три седмици не можеше да се оправи. Сега от месец пие сок от алое и има подобрение, но още не е съвсем редовен, с други думи действа що-годе, но не достатъчно добре. Свекърва ми пък е много доволна от гастрохелп. Общо взето всеки трябва да си намери какво на него му действа добре. Аз за сега нямам проблеми с това и не мога да споделя личен опит.

Аз посетих ендокриноложката, като ми видя захарта на гладно (5,6) каза, че вървя към гестационен диабет. Даде ми глюкомер и каза да ходя на обременяване. След ден и половина с глюкомера резултата е следния: сутрин на гладно 5,5-5,6; след закуска лаваш или пълнозърнеста филийка с щедро кашкавал и крема сирене - 7 на първи час и 5,4 на втори. Режимен обяд (риба със зеленчуци) - 4,9 на гладно, 6 на първи час, 5,3 на втори, преди и след режимната вечеря (омлет със салата) стойностите са същите като на обяд. Много ми се искаше да се размина с инсулина ама като гледам резултатите май няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт