Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 220
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Аспартам недей, един от най-вредните заместители на захарта. Аз използвам еритритол, почти няма продукти с този подсадител, само едни шоколади, но все из забравям името, имаги в магазини Зелен. Ксилитол преди използвах също, но от бреза. Трябва да се четат етикетите и много да се внимава.

# 646
Благодаря на всички. Нова съм тук иначе съм си от 2017 година с ИР. Харесвам скир и реших да пробвам този,а за веган млекцето на него не пише нищо за добавена захар и подсладители,затова се зачудих от къде тези 7 грама захар. Може би от кокосовата вода ( която е 80% и екстрактът от ягода. Също изобщо не изпитвам жажда за сладко. Хапвам едно парче шоколад 80% какао. Над 18 години съм
И аз харесвам скир. Но купувам само натурален. По-добре купувай натурален и вътре сложи боровинки/ягодки. Има замразени. Скир използвам да си правя и чеснов сос, става супер.
Да покажа и какво хапнах току-що. Любимата ми вратна пържолка + гъби в масло +чушки в масло. Салатка айсберг с краставички.
Скрит текст:

# 647
Шарпи, не съм била груба, сори, че така е прозвучало. Исках да е кратко. А и малко хора си правят труда да прочетат в каква тема пишат. Ако беше прочетено, нямаше да има такъв въпрос. Иначе си права, признавам, това може да откаже някой да пише, а не е добре.

# 648
Шарпи, не съм била груба, сори, че така е прозвучало. Исках да е кратко. А и малко хора си правят труда да прочетат в каква тема пишат. Ако беше прочетено, нямаше да има такъв въпрос. Иначе си права, признавам, това може да откаже някой да пише, а не е добре.
С най-добри чувства го написах Purple Heart
Просто наистина много хора не знаят, че в първи пост пише много полезна информация. Особено когато тепърва си се сблъскал с даден проблем, влизаш във форум, пишеш накратко оплаквания и таиш надежда някой да ти разясни/помогне. Ето аз като получих проблема със сърцето, влязох в друг форум, описах проблема и ми разясниха доста неща. Като например че ще отнеме години да се възстанови тая увредена клапа. Но поне след прочетеното от хората се поуспокоих, че като знам какви кризи получавах докато разберат, че е от сърцето....

# 649
Просто исках да попитам за тези неща,които споделих,защото се чудя,че на едното не пише добавена захар,а пък има 7 грама захар на 100 грама продукт. Благодаря на всеки сподел мнение.
Така и така пиша,да попитам още нещо. От доста време чета за изпиване на чаша вода с една лъжица оцет преди ядене ( да речем нещо,което има повече въглехидрати или нещо сладко ). Някой пробвал ли е? Не ми се рови в стари теми. Благодаря предварително.❤️

# 650
Просто исках да попитам за тези неща,които споделих,защото се чудя,че на едното не пише добавена захар,а пък има 7 грама захар на 100 грама продукт. Благодаря на всеки сподел мнение.
Така и така пиша,да попитам още нещо. От доста време чета за изпиване на чаша вода с една лъжица оцет преди ядене ( да речем нещо,което има повече въглехидрати или нещо сладко ). Някой пробвал ли е? Не ми се рови в стари теми. Благодаря предварително.❤️
Доколкото знам, приемът на вода с оцет "активира" обмяната на въглехидратите и спомага за тяхното по-бързо "изгаряне". Другаде съм чела, че блокира част от приетите въглехидрати и по този начин  предотвратява рязкото качване на КЗ. Лично аз не съм пила.

# 651
На мен също ми се вижда нормално човек да прочете поне началния пост на темата, то ясно че всичките неща в поредицата нямат насмогване или поне не бързо. Най-малкото, колкото да се види дали е на правилното място.
Диагноза на 5 години, не е като ей сега някой да е казал "Моме, имаш ИР." и знаем как човек се шашка отначало.

Скир много малко хора го харесват чист, а тия подсладените варианти... не са точно за нас, освен че наистина от най-гадните подсладители им слагат. Чист е едно тричаво безвкусно нещо дето за мен си е недоразумение просто. Ама пък се убиват да го рекламират като здравословен, щото е много нискомаслен. Най-доброто дето мога да направя с него е да му ръгна зехтин, сол и чесън и да го "ъпгрейдна" до салата Снежанка с краставички Grinning

Това че нещо няма добавена захар означава точно каквото пише - не са слагали допълнително, а не че си няма поначало. Че аз и барчета от сушени плодове съм виждала дето пише и на тях че няма добавена захар. И си е вярно, по принцип, не лъжат.
Нагледах се на такива продукти... пълно с неща с подсладител, неща "без добавена захар", пълно също с огромни хора, това на няколко минути от границата на САЩ. Ама баш като по телевизията, слизат от колата и в магазина се качват на едни като скутери, междувременно оревават света че трябвало да извървят всичките 20 метра и че скутерите не са баш до входа ами още 5 метра навътре. Грозно звучи, но са факти, не си ги измислям. 
Ясно колко работа вършат тия продукти дето не им били слагали захар. Никак.

# 652
Аз го правя, когато ще ям торта. Преди това разбира съм хапнала добро количество протеини. Резултатът е кз около 6 и малко. Да не си помислите, че му'ам торта през ден 😂. Аз да питам нещо, как тъй ядете извара и не ви е тричава, пък скира ви изглежда тричав. Някаква специална извара ли е тази от лидъл по 1 кило, дето я хвалите, щото за мен всичката извара, която съм опитвала е тричава, докато скира и що-годе приемлив и гладък.

# 653
То точно тая кофа от кило в Лидл няма консистенцията на извара, блендирано е гладко. И вкусът не е точно на извара според мен, ама такова му е името на продукта, няма да споря с тях я. Нещо средно между маскарпоне и цедено кисело мляко, само че естествено не е толкова мазно, мисля че 6% е. Даже съм замествала в рецепти, че ми се свиди маскарпонето да черпя други и него си го изяждам аз Grinning. Не че не може и всяка извара да се мине през блендер де, една позната от години само така прави Снежанка, повече я харесва отколкото с кисело мляко.
На скира за мен му липсва вкус, тричав ми е понеже е супер обезмаслен а не заради консистенцията. Ако му метне човек някакви боровинки или от сорта вътре, със сигурност ще го облагороди много. Ама то каквото и да му сложиш ще го подобри, нещо да има там, ако ще и само щипка сол да е Grinning А изварата си има неин си вкус, такова мога да ям дюс с лъжицата. Е, по-хубава е ако метна вътре нарязани маслинки и туй-онуй, но много съм изяла и направо от опаковката, със супена лъжица.

# 654
  • София
При мен има леко подобрение на сутрешната КЗ - бях ви се оплакала, че все е 5.8-5.9 и от нищо не се повлиява. Сега си мисля, че беше от консумацията на месо вечер, защото след като го ограничих и хапвам яйца, риба или сирене/ гъби сутрешните стойност станаха 5.2-5.3.
Другото, което открих е, че от картофите не ми се вдига много КЗ. Не бях яла 1 година, аз не съм и голям любител, но направих аз една картофена салата за домашните и ядох от нея (само от нея). След 1 час КЗ 5.4, на другата сутрин - 5.3 и реших, че мога да си позволявам от време на време. За разлика от ориз и хляб, които ми вдигат КЗ към 7-8 на първи час.
От изварата на Лидл точно приключвам една кофа, на мен ми е вкусна, подправям си я с боровинки, хуск и малко орехи. Скир също обичам, той е с нищожен процент мазнина. Ще го пробвам във вид на снежанка.
За Бъдни вечер съм си поръчала една сурова торта с кокосови бодлички, с вкус на манго и ананас. 
Лека и плодова, с блат от бананов чипс.
Постна, без захар, с безглутенови култури и истински сурова

# 655
И аз съм като теб с картофите, няма проблем с кз, но не знам как е инсулина. И на мен ориз и хляб бая ми вдигат стойностите. Ще взема да измисля някакво приложение на тази извара, че да купя и да я опитам, ама пусто 1 кг ми се вижда ужасно много. Пък и изварата нали е инсулиногенна и хич не я включвам в менюто.

# 656
Здравейте, направих си изследвания. Как са щитовидните? Според референтните са в норма. Ясно ми е ,че кр. захар пак ми е висока, не се наспах добре, а и напоследък много пътувам по- работа и не успявам всеки път да си приготвям храна. Имам и повечко стрес съответно. Изненадах се от добрите стойности на витамините, не съм пила от месец.

Преди време пуснах този пост, но никой не коментира. Ходих при ендокринолог. Направи ми ехография на щитовидна и каза ,че всичко е наред и че стойностите на хормоните  са добре. Относно витамините каза да приемам б12   подезична 20 дни, после 2 пъти седмично. Вигантол 2  пъти седмично по 20 капки,желязо по 1 т Сорбифер. Желязото ми е изследвано август -13.88 при референтни 6.6- 26, хемоглобин тогава 117. Имам ли нужда от прием на желязо според вас и добре ли е на таблетки? Относно храненето, каза да разширя с бавни въглехидрати.

# 657
Ще взема да измисля някакво приложение на тази извара, че да купя и да я опитам, ама пусто 1 кг ми се вижда ужасно много. Пък и изварата нали е инсулиногенна и хич не я включвам в менюто.
Големичка е наистина, ако не бях я пробвала и да знам че ми харесва, не знам щях ли да я купя на сегашната цена... Преди беше евтина поне. Сама не успявам винаги да я изям, преди да почне да мухлясва като е отворена. Не става да два-три дни това, ама все пак. Ако я ядете поне двама, това няма да е проблем - нали е колкото две кисели млека.
С плодове ще е хубава - там боровинки, малинки и прочие. С печена тиква също съм слагала по лъжица отстрани. Не е най-нисковъглехидратното ядене наистина, но не е и толкова зле, угаждам си с такова няколко пъти за цялата зима. В рецепти съм слагала вместо крем сирене, макар че е по-мокра от него. В чеснав сос съм добавяла, много хубаво става също. Снежанка - с хубаво отцедени краставички или пък заменени с настърган морков.
Абе, дали ще повториш покупката не знам, ама докато изпробваш това-онова и ще замине една кофа Grinning

# 658
  • Варна
А има ли въглехидрати в тази извара?

# 659
  • София
Другото, което открих е, че от картофите не ми се вдига много КЗ. Не бях яла 1 година, аз не съм и голям любител, но направих аз една картофена салата за домашните и ядох от нея (само от нея). След 1 час КЗ 5.4, на другата сутрин - 5.3 и реших, че мога да си позволявам от време на време. За разлика от ориз и хляб, които ми вдигат КЗ към 7-8 на първи час.

Аз знам, че кръвна захар се мери половин час след яденето. На първия час вече се е включил панкреасът и е избълвал инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт